• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

23.12.2020

07:54

SRBIJA ČEKA SELEKTORA! Četiri kandidata u igri, MILIONI SU PREPREKA!

Fudbal

SRBIJA ČEKA SELEKTORA! Četiri kandidata u igri, MILIONI SU PREPREKA!

Podeli vest

Očekuje se da se Dragan Stojković do kraja nedelje izjasni da li želi da bude selektor. Vladan Milojević hoće na klupu "orlova", ali bi morao šest meseci uporedo da vodi i Al Ahli. Savo Milošević čeka šansu iz prikrajka

Srbija možda neće dobiti selektora fudbalske reprezentacije do Nove godine, ali kako sad stvari stoje, na klupu "orlova" sešće Vladan Milojević ili Savo Milošević! Postoji i dalje šansa da nacionalni tim preuzme Dragan Stojković ili Veljko Paunović, ali izgledi da se to dogodi su veoma slabi.

Kokeza i Piksi za stolom

Kako Informer saznaje, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza u naredna dva-tri dana razgovaraće sa Piksijem, koji je prošle nedelje sve iznenadio izjavom da želi da odvede "orlove" na Svetsko prvenstvo u Katar 2022.

Foto: Peđa Milosavljević

 

Foto: fss.rs

Čekaju selektora

Piksijeva izjava kako je spreman da preuzme reprezentaciju, ali "pod uslovom da ga svi jako žele" ostavila je čelnike FSS u nedoumici.

- Otkako je Slaviša Kokeza predsednik FSS, Stojkoviću je nekoliko puta nuđeno da bude selektor. Piksi je to sam priznao. Svaki put je odbio, i to iz različitih razloga. Prethodni put pre mesec dana rekao je u neformalnom razgovoru da ne može da se odrekne godišnje plate od devet miliona evra, koju i dalje dobija od kineskog Gvangžua. Nikome u FSS nije jasno šta je značila ona izjava da će biti selektor ako ga svi jako žele. Zbog toga će ga Kokeza ponovo pozvati da razgovaraju. Tražiće da Stojković jasno i glasno kaže da li u ovom trenutku želi da preuzme "orlove" ili ne. Da ne bude posle priče da se nudio, a da ga FSS nije hteo - kaže naš izvor blizak FSS.

KANDIDATI ZA SELEKTORA


Vladan Milojević
* Zainteresovan
* Pod ugovorom sa Al Ahlijem
Šanse 50%

Savo Milošević
* Zainteresovan
* Slobodan
* Šanse 35%

Dragan Stojković Piksi
* Relativno zainteresovan
* Pod ugovorom sa Gvangžu RF
* Šanse 10%

Veljko Paunović
* Relativno zainteresovan
* Pod ugovorom sa Redingom
* Šanse 5%


Važeći ugovor i ogromno obeštećenje koči i Vladana Milojevića. Bivši trener Crvene zvezde takođe je u vrhu liste kandidata koje bi čelnici FSS voleli da vide na klupi "orlova". On je, međutim, ugovorom vezan za Al Ahli iz Saudijske Arabije do maja sledeće godine.

- Milojević je možda i najviše zainteresovan da postane selektor. Što se kaže, danas bi peške došao u Beograd da potpiše ugovor. Međutim, da bi bio slobodan, njegovom klubu potrebno je platiti obeštećenje od 1,2 miliona evra! To nije realno. S njim su čelnici FSS najviše puta razgovarali, jer je postojala ideja da Vladan u narednih šest meseci uporedo vodi klub i reprezentaciju. Ta opcija nije u potpunosti isključena, jer će "orlovi" u martu imati tri utakmice, pa su onda slobodni do septembra. Problem je što su ta prva tri meča veoma važna, a možda i presudna u kvalifikacijama. Takođe, potrebno je i da Al Ahli pristane na takvu mogućnost - objašnjava naš izvor.

I Milošević kandidat

Jedini trener sa uže liste kandidata za selektora koji ima čistu situaciju je Savo Milošević. Bivši šef stručnog štaba Partizana je slobodan i takođe zainteresovan da preuzme "orlove". Prepreku ne bi predstavljala ni njegova izjava prilikom odlaska iz Partizana da nikad više neće raditi u srpskom fudbalu.

- Savo je i ranije znao da u afektu kaže nešto što ne misli, jer je emotivac. Njegov najveći minus je neiskustvo. On je bio i direktor reprezentacije i potpredsednik FSS, fudbalska je legenda i u Partizanu je imao odličan odnos sa igračima. Sigurno bi znao kako s reprezentativcima, ali ima samo godinu i po dana trenerskog staža u Partizanu. To je najveća kočnica. Međutim, ukoliko Piksi i Milojević definitivno budu rekli "ne", onda bi Savo mogao da bude opcija broj jedan - naglašava naš sagovornik.

Bonus video

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija