• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

12.02.2021

15:36

PIKSI ORLOVIMA UVODI GVOZDENU DISCIPLINU! Informer saznaje kakve planove ima budući selektor!

Fudbal

PIKSI ORLOVIMA UVODI GVOZDENU DISCIPLINU! Informer saznaje kakve planove ima budući selektor!

Podeli vest

Dragan Stojković planira da zavede red u reprezentaciji Srbije, tražiće maksimalnu posvećenost, poštovanje autoriteta i najviši nivo discipline kad je ekipa na okupu * Još se čekaju papiri iz Kine da bi potpisao ugovor sa FSS

Kod Piksija neće biti šale! Dragan Stojković planira da čvrstom rukom vodi reprezentaciju Srbije u četvorogodišnjem mandatu koji ga čeka u Fudbalskom savezu Srbije.

Piksi ni do kraja jučerašnjeg dana nije dobio raskid ugovora i "čiste papire" iz Kine, ali izvori Informera bliski FSS uveravaju da će legendarni fudbaler do kraja nedelje postati novi selektor "orlova".
Kao Miha

Možda će sa igračima napraviti kodeks poput Siniše Mihajlovića, možda i ne, ali sigurno će vladati čvrstom rukom

Bundžije u problemu

Piksi se, u međuvremenu, poverio bliskim prijateljima da unapred zna šta je sve potrebno da uradi kako bi od srpske reprezentacije napravio ozbiljan takmičarski tim koji će imati najviše ambicije.

- Najvažnija stvar na kojoj će insistirati biće disciplina. To svi igrači moraju da znaju unapred. Ne znam da li će od reprezentativaca tražiti da potpišu kodeks ponašanja, kao što je to učinio Siniša Mihajlović, ali jasno je da će vladati gvozdenom rukom. Posebno je kivan na igrače koji sebi daju za pravo da u medijima javno kritikuju selektora, način igre, formaciju i slično. Za takve ni pod kojim uslovima neće biti mesta u ekipi. Piksi nije naveo konkretno nijedno ime, ali zna se koji su igrači pravili scene u prethodne dve ili tri godine - kaže naš dobro obavešteni izvor.

Ovakve reči nagoveštavaju da bi u prvom redu za status reprezentativca trebalo da se zabrine Luka Milivojević, koji je na Svetskom prvenstvu imao otvoren sukob sa tadašnjim selektorom Mladenom Krstajićem. Dosadašnji kapiten Aleksandar Kolarov nije se zvanično oprostio od reprezentacije, ali niko u FSS, ni u reprezentaciji, ne gleda blagonaklono na njegov odluku da ne igra protiv Škotske u finalu baraža za EP.

Foto: Starsportphoto

 


Kod Slavoljuba Muslina je navodno i Sergej Milinković-Savić bio razočaran pozicijom zadnjeg veznog, pa je selektoru rekao da ga ponovo zove tek kad mu nađe odgovarajuće mesto u timu. Luka Jović je imao ispad u drugoj polovini 2019, kad je nezadovoljan minutažom, samoinicijativno napustio reprezentaciju i o svemu tome samo porukom obavestio sekretara stručnog štaba. Mladi reprezentativac je kasnije ispeglao problem sa selektorom, ali kod Piksija neće biti popravnog.
 

Podržava povratak vojnog roka

 

Dragan Stojković je nedavno rekao da podržava ideju da se u Srbiji ponovo uvede obavezan vojni rok, što dovoljno govori o tome koliko Piksi značaja pridaje disciplini i poštovanju autoriteta i obaveza.
- Služenje vojske je čin lojalnosti prema državi. Vojska ti usađuje disciplinu, razvija kolektivni duh, uči te respektu prema starijima. Podržavam služenje vojnog roka, najmanje šest meseci - rekao je Piksi.

- Takvi prestupi se neće tolerisati, ali ni mnogo manji ispadi koji se dešavaju na treninzima i okupljanju reprezentacije, a o kojima je u poslednjem izveštaju pisao prethodni selektor Ljubiša Tumbaković. On je rekao da se susretao sa nedisciplinom koja je znala da uništi radni dan ili takmičarsku atmosferu. Kod Piksija toga neće biti. Od Slaviše Kokeze je dobio uveravanje da nijedan reprezentativac nije nedodirljiv i da nema nepoželjnih u ekipi - kaže naš sagovornik.

Važni i trening i meč

Bivši Piksijev igrač u Gvangžuu RF, a sad napadač PSV Ajndhovena, Izraelac Eran Zahavi pričao je jednom prilikom kakav je Stojković trener.

- Vrlo pedantan, traži maksimalnu posvećenost i ozbiljnost u svakom trenutku i u svemu što radite. Insistira na tome da igrači moraju da imaju jednako ozbiljan i intenzivan pristup treninzima kao i takmičarskim utakmicama - ispričao je Zahavi.

Foto: Starsportphoto

 


 

Bursać: Piksi ne podnosi poraze

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Miloš Bursać, prisećajući se čuvenih mečeva sa Milanom iz 1988. godine, rekao je da je Piksi oduvek bio igrač koji je više od bilo koga drugog mrzeo da gubi.

- Najviše pamtim Piksijevu reakciju kad su nam rekli da se onaj prvi meč s Milanom prekida zbog magle, on se najviše iznervirao. On je bio onako, malo... Prznica. Mnogo mu je teško palo. I meni je. Pa Piksi i ja smo posle jednog derbija sa Partizanom plakali u svlačionici. Vokri nam je tad dao gol. To je bio kup, čini mi se, polufinale. Ali Piksi... Mnogo je teško podnosio poraze - rekao je Bursać za "Mocartsport".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikolaj

pre 3 godine

Ovo je najgore moguće rešenje za reprezentaciju. Stigao je grobar fudbalske reprezentacije Srbije. Definitvo,i bog je zaboravio našu adresu.

Koja

pre 3 godine

Za pare koje je dobio "na lepe oci" , Nislija ce ih terati da celi dan trce U NAZAD !!!!! Vrlo brzo ce se videti kakvog su "strucnjaka" doveli ovi balvani iz FSS !!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija