• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.02.2021

07:19

12 STVARI KOJE NISTE ZNALI O ZLATANU IBRAHIMOVIĆU! Ronaldo i on su jedini uspeli da urade neverovatnu stvar, a problem sa suprugom je rešio jednom slikom

Fudbal

12 STVARI KOJE NISTE ZNALI O ZLATANU IBRAHIMOVIĆU! Ronaldo i on su jedini uspeli da urade neverovatnu stvar, a problem sa suprugom je rešio jednom slikom

Podeli vest

Fudbaleri Milana će u četvrtak (18. februar) od 18.55 na stadionu "Rajko Mitić" gostovati Crvenoj zvezdi u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope, a glavno pitanje je da li će trener "rosonera" Stefano Pioli put Beograda povesti Zlatana Ibrahimovića

Legendarni Šveđanin je bez premca najbolji igrač Milana, ali s obzirom na to da trofejni klub sa "San Sira" u nastavku sezone očekuje velika borba za Skudeto, postoji šansa da će Ibra odmoriti kada njegovi saigrači budu igrali na "Marakani".

Ukoliko centarfor milanskih crveno-crnih ne doputuje u Beograd, igračima Dejana Stankovića će sigurno biti žao što neće odmeriti snage sa Zlatanom, ali sa druge strane će im značajno porasti šanse da naprave iznenađenje, jer je Ibra "pola Milana" u ovom trenutku.

Svi znaju da je Milan jedan od najvećih klubova na svetu, a ako jedan 39-godišnji fudbaler čini pola ekipe, jasno je kolika je on zapravo legenda.

Iako je o Ibrahimoviću manje-više sve poznato, u nastavku možete pročitati 12 stvari koje možda niste znali o njemu.

1. Ne ide na probu

Ovo je stvar koju verovatno znate, ali je toliko legendarna da mora da se navede. Zlatan je tada imao samo 17 godina, ali je bio pun samopouzdanja, pa je posle dobrih igara u dresu Malmea stigao poziv Arsena Vengera do dođe u Arsenal na probu.

Međutim, Ibra je tada samo kratko odbrusio legendarnom Francuzu uz reči da "Zlatan ne ide na probe".

2. Samo jedna njegova slika se nalazi u porodičnom domu

Ibra je izjavio da mu supruga nije dozvolila da po kući kači svoje fotografije, osim jedne, slike njegovih stopala.

Postoji jedna slika mojih stopala na zidu. To nam je dalo to što imamo, to je podsetnik za porodicu, ne za mene. To je stvorilo celu situaciju, svu buku oko mene - ta dva stopala. Čak iako imam ružne palčeve, briga me. Stavili smo to na zid kao podsetnik. Imamo hranu da jedemu zahvaljujući tim stopalima, tako da treba da ih ljubimo svakoga dana. Šalim se malo. Palac svakog fudbalera na svetu je ružan, nema tu lepote - rekao je Zlatan.

 

3. Postigao gol u svakom minutu

Uz Kristijana Ronalda je jedini fudbaler u istoriji fudbala koji je uspeo da zatrese mrežu u svakom minutu utakmice, od prvog do 90.

4. Drugi strelac u istoriji PSŽ-a

Popularni Ibra je u Pari Sen Žermenu proveo četiri sezone, od 2012. do 2016. godine, a za to vreme je odigrao 150 utakmica na kojima je upisao 156 golova i 53 asistencije.

Jedini bolji strelac u istoriji "svetaca" je Edinson Kavani sa tačno 200 pogodaka, kome je za taj učinak bilo potrebo sedam godina i 301 utakmica.

5. "Klub 500"

Švedski napadač je prethodnog vikenda postao tek treći aktivni fudbaler koji je postigao 500+ golova u klupskoj karijeri. On je u meču sa Krotoneom dva puta zatresao mrežu i tako došao do kote 501!

 

Pre njega je to pošlo za rukom samo Kristijanu Ronaldu (661) i Lionelu Mesiju (651).

6. Idol

Poznato je da je Zlatanov idol bio Luis Nazario da Lima Ronaldo, ali malo ko zna da se ugledao i na Muhameda Alija.

- On je jedan od mojih sportskih, ali i životnih idola. Imao je svoje principe, verovao je u njih i nikada ih se nije odrekao - rekao je o Aliju Ibrahimović jednom prilikom.

7. Osvojio "Puškaša"

Ibra je tokom karijere postigao veliki broj spektakularnih golova, a 2013. je čak osvojio i nagradu "Ferenc Puškaš" za najlepši gol godine.

Nagradu mu je donelo remek-delo na utakmici između reprezentacija Švedske i Engleske.

Inače, drugo mesto je te godine pripalo Nemanji Matiću za sjajn gol u dresu Benfike na derbiju protiv Porta.

8. Empatija mu je jača strana

Zlatan Ibrahimović je reprezentativnu karijeru završio 2016. godine, a pre godinu dana je odbio mogućnost da se vrati u nacionalni tim Švedske, jer mu se nije svideo odnos selektora Janea Andersona prema Dejanu Kuluševskom.

- Pričao sam sa selektorom i objasnio sam mu situaciju. Požalio sam se jer je Dejan izostavljen iz startne postave.Tokom 20 godina pravio sam put onima koji nisu dobrodošli, a to su stranci iz raznih sredina. Kada je on došao na mesto selektora, doneo je drugačije odluke i zatvorio vrata svega što sam radio 20 godina. To mi se nije svidelo - rekao je tada Ibra.

Ipak, Šveđani se nadaju da bi ljubimac nacije ponovo mogao da obuče žuti dres na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

9. Tekvondo

Zlatan je kao klinac pored fudbala trenirao i tekvondo koji mu je jako dobro išao, pa čak ima i crni pojas u ovoj borilačkoj veštini.

10. Zlatanizovati

Krajem 2012. godine Odbor za standardizaciju švedskog jezika je u rečnik uneo reč "zlatanizovati", a značenje joj je 'apsolutna dominacija na terenu i van njega'.

Foto: Reuters

Zlatan Ibrahimović

11. Poliglota

Kad smo već kod jezika, napadač "rosonera" je pravi poliglota. On tečno govori čak pet svetskih jezika, a to su: švedski, bošnjački, engleski, italijanski i španski, dok se dobro sporazumeva sa sagovornicima i na francuskom jeziku.

12. Kralj Instagrama

Zlatan na Instagramu ima 46,6 miliona pratilaca i taj broj konsatntno raste, a takođe je i najpraćeniji švedski državljanin na popularnoj društvenoj mreži. Sa druge strane, na Tviteru ga prati 7,3 miliona korisnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17