• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.02.2021

08:22

ATRAKTIVNA PLAVUŠA KUPILA DELIJE! Ova dama je Milanu poništila dva gola! /VIDEO/FOTO/

Fudbal

ATRAKTIVNA PLAVUŠA KUPILA DELIJE! Ova dama je Milanu poništila dva gola! /VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Crvena zvezda je sa igračem manje golom Milana Pavkova u 94. minutu odigrala 2:2 s Milanom u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope

"Rosoneri" su već u prvih 12 minuta postigli dva gola, nakon grešaka Kange i Borjana. Pogađali su Kastiljeho i Ernandez, međutim na strani Zvezde bila je VAR tehnologija koja je u obe situacije utvrdila nepravilnosti.

Prvo je Kastiljeho bio u ofsajdu, dok je u slučaju Ernandeza problem bilo igranje rukom, a takav vid olakšanja dao je krila igračima Zvezde.

Pomoćni arbitar u VAR sobi bila je Bibijana Štajnhaus, pa je ova dama posle poništenih golova "rosoner" kupila "delije" za sva vremena. 

Foto: ap photo

Bibijana Štajnhaus, delije je sad obožavaju

Nemica je ušla u istoriju 2017, kada je delila pravdu ne maču Budenslige između Herte iz Berlina i Verdera iz Bremena (1:1) i tako postala prva žena sudija utakmice prve lige nekog profesionalnog fudbalskog prvenstva u Evropi.

Posle deset godina kao arbitar na utakmicama druge lige i na prestižnim susretima ženskog fudbala, tada 38-godišnja pripadnica policije je 2017. izabrana među 24 arbitra nemačkog elitnog društva. Na tome se nije zaustavila. Policajka iz Hanovera je delila pravdu i na Svetskom prvenstvu za fudbalerke 2019, šest puta je bila "Sudija godine" u Nemačkoj, a po tri puta je delila pravdu na mečevima ženskog Mundijala i šampionatima Evrope.

Foto: Reuters

 

Od aktivnog bavljenja suđenjem se oprostila 2020, ali ju je UEFA angažovala kao deo VAR-timova, što je sada bila i na Marakani, na kome je s kolegom Bastijanom Dankertom imala tri situacije u kojima su intervenisali - dva puta su njih dvoje, opravdano, poništili golove Milana, ali i potvrdili odluku Tasosa Sidiropulosa da se pri rezultatu 1:1 dosudi penal zbog prekšraja u šesnaestercu Crvene zvezde.

Podsećanja radi, u centru pažnje je bila 2011. godine deleći pravdu na meču između Herte i Ahena, kada ju je jedan fudbaler "slučajno" udario po grudima.

Bibijanin životni partner je poznati engleski fudbalski sudija Hauard Veb, koji se zbog nje razveo od supruge 2016, posle dugogodišnjeg braka.

Revanš utakmica šesnaestine finala Lige Evrope igra se na "San Siru" sledećeg četvrtka, 25. februara, od 21 čas po srednjeevropskom vremenu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija