• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.03.2021

12:56

ŠPANCI OZBILJNO PONIZILI LAŽNU DRŽAVU! Šiptari će poludeti, oni za furiju ne postoje!

Fudbal

ŠPANCI OZBILJNO PONIZILI LAŽNU DRŽAVU! Šiptari će poludeti, oni za furiju ne postoje!

Podeli vest

Vlada Španije ipak će dozvoliti tzv. Kosovu intoniranje himne i zastavu pred utakmicu sa "furijom" u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru


Naime, Fudbalski savez Španije prvo je jasno poručio da ne želi da tretira narednog rivala iz kvalifikacione grupe kao selekciju "teritorije Kosovo". Da im neće priznati  status države, već će se govoriti o selekciji "teritorije Kosova", pošto Španija Kosovo i Metohiju Španija smatra delom Srbije.

Zastava ne bi bila istaknuta pored španske, kao što se radi sa zastavama suverenih država, a himna bi bila najavljena kao "muzika sa teritorije Kosova". 

Međutim, nastao je haos, usledile su pretnje iz lažne države, pozivajući se na pravila UEFA i FIFA, čak je MOK pretio Špancima, pa su Španci morali da se povinuju. Međutim, ministarstvo spoljnih poslova Španije je poručilo da i pored svega Španija politički ne menja stav o Kosovu ni za milimetar.

Ali, ipak su se Španci dosetili kako da njihova bude poslednja. Ozbiljno su ponizili lažnu državu.

Naime, prilikom najave mečeva pred predstojeće kvalifikacije nisu ni pomenuli tzv. Kosovo. Na spisku pozvanih igrača od selektora Luisa Enrike ne navodi se sa kim će "furij" igrati, već samo da je za početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. 

 

 

.

Inače u grupi sa Španijom i tzv.Kosovom su još Grčka i Gruzija koje takođe ne priznaju lažnu državu. 

Utakmica između Španije i tzv. Kosova u kvalifikacijama za Mundijal igra se 31. marta. 

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rajko

pre 3 godine

Mi smo naivni i zinuli u Špance a oni nam prodaju maglu. Ma oči neka vade i ako im šiptari trebaju eto im ih mogu slobodno da ih vode kući i da im daju deo Španije. Manite se naivnosti.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija