• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.03.2021

15:50

FOKUSIRAN SAM ISKLJUČIVO NA SRBIJU! Selektor PUCA od samopouzdanja pred Irsku! Otkriveno ko je novi KAPITEN Orlova! /VIDEO/

Fudbal

FOKUSIRAN SAM ISKLJUČIVO NA SRBIJU! Selektor PUCA od samopouzdanja pred Irsku! Otkriveno ko je novi KAPITEN Orlova! /VIDEO/

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, kao i novi kapiten Dušan Tadić obratili su se novinarima pred duel sa Republikom Irskom

Pred "orlovima" su martovske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje će se održati 2022.godine u Kataru, a na programu su tri utakmice, a prvi je na programu u sredu protiv Republike Irske. 

Tim povodom selektor i novi kapiten obratili su se medijima iz centra Fudbalskog saveza Srbije, a bilo je reči o formaciji, narednom rivalu, novom kapitenu Srbije, odnosu Piksija prema igračima, ali i mnogim drugim temama...

UŽIVO

Da li i u kojoj meri ostavka predsednika saveza utiče na reprezentaciju?

- To što se desilo ne utiče na nas, bićemo spremni bez obzira na sve. Malo je vremena, ali dovoljo da pokažemo šta želimo da pokažemo, igrači su shvatili šta želimo. Posle konferencije imamo trening i sutra će to sve delovati kako želimo, jer mi to možemo i hoćemo. Jedina prepreka nam je Republika Irska.

Šta je razlog različitih partija Tadića u Ajaksu i reprezentaciji?

- On je svestan da može mnogo više da da u reprezentaciji. Njegove partije u Ajaksu su za svaku pohvali, ali to želimo i u reprezentaciji. Igra koju on voli će biti u reprezentaciji, to želimo da postignemo. Smatram da će to sve biti onako kako treba. Bilo bi neozbiljno da igra desnog beka, ili štopera, one je igrač koji može da igra sve napred i kvaliteta koji rešava utakmice. 

Rekli ste da reprezentaciju ne može da trenira neko ko nije bio reprezentativac. Može li Srbija da izgleda kao ekipa u kojoj je nekada igrao i sam selektor Stojković?

- Mister je prošao ovo što mi sada prolazimo i on pokušava da nam prenese iskustvo. To je jako bitno, a posebno što je on jedan od najvećih igrača u našoj istoriji. Ja bih voleo da igramo kao kada je on dirigovao na terenu, nadam se da ćemo da se plasiramo, da ćemo svi uživati i mi i narod na terenu. 

Foto: Starsportphoto

Selektore, bilo je mnogo poređenja Vaših igra i igara Dušana Tadića i da li Vam je zasmetalo kada su ga prozvali Piksi?

- Ima velike razlike, godine su u pitanju. Mnogo je mlađi od mene, prija kada te porede sa nekim ko to zaslužuje. Zadnjih godina pokazivao je strahovit talenat, da li smo slični ili ne to nije na meni, ali sam uživao u njegovim igrama. Njegov meč u Madridu protiv Reala bila je fudbalska poezija, a sada hoću takvog Dušana Tadića i ovde, a on je svestan toga. Daleko od toga da mi smeta, lepo je kada se sećaju mene i kada me porede sa nekim.

Da li ste kod igrača osetili optimiza sličan onom koji vi ispoljavate. 

- Mi se nalazmo na zajedničkom projektu, a to su kvalifikacije. Ulog je veliki, a odlazak na Svetsko prvenstvo je prioritet. Lepo je učestvovati tamo, to je važno za mnoge stvari, ne samo individualna satisfakcija. Ja sam optimista po prirodi i ne predajem se dok god ima šanse da se preokrene nešto, a to želim i od njih. Pratim ih, gleda i tražim da igraju onako kako to rade u klubovima. Brz, dinamičan, lep fudbal, onaj koji će vratiti nadu navijačima i ubeđen sam da će to i ostvariti. 

Foto: Starsportphoto

Impresije posle dva dana sa novim selektorom izneo je Dušan Tadić. 

- Voleo bih da je neko snimao sastanak posle večere. Svi smo bili zadovoljni, jasno je da želi da nam prenese taj šarm,  harizmu i samopozudanje. Pažljivo slušamo i upijamo, želimo da ispoštujemo njegove ideje i onda će svako doći do izražaja. Nadam se da ćemo tako i da završimo. 

Da li je kondicioni trener Kacušito Kinoči zadovoljan formom igrača.

- Bitno je da li sam ja zadovoljan, a ne on. Igrači su raspoloženi, a to mene raduje. Dobro je imati atmosferu, pretpostavljam da su umorni, dolaze iz klubova, imate igrače koji igraju po 90 minuta u kontinuitetu. To može da bude problem, ali ne i alibi. Imaju dovoljno vremena da se odmore, treninzi su tehničko-taktičke prirode. Bitno je da budu sveži i da mogu naše ideje da ispoštuju.

Foto: Starsportphoto

Novinare je zanimalo u kojoj će Srbija formaciji zaigrati sutra, odnosno da li će biti dva napadača na terenu. 

- Svi napadači koji imaju ofanzivne karakteristike su napadači. Neću da limitiram moj tim sa dvojicom ili trojicom. Naravno da Srbija može igrati sa dvojicom u napadu, ali to ćemo videti sutra kada sastav bude istrčao na teren. Tim imam u glavi, neću sigurno čekati zadnji momenat da odlučim ko će igrati. Nisam imao problema što se tiče izbora igrača, ni po pitanju gripe, ali ni sada kada odlučujem ko će startovati na utakmici. Nemam dilemu i imam potpuno čistu sliku - istakao je selektor Srbije. 

Kapiten Tadić odgovorio je koliko je problem što će Srbija imati samo dva treninga pred Irsku. 

- Sigurno da je teško kada imate samo tri dana pred utakmicu. Naravno da bi voleli da imamo više vremena da se spremimo i saslušamo zahteve struke. Ipak, ne gubimo vreme, treniraćemo danas dva puta i biće dovoljno vremena da se pripremimo i usvojimo sve zahteve.

Da li je pozitivna stvar što će Srbija prvo igrati sa Ircima, a potom sa Portugalom. 

- Ne postoji razlika u utakmicama koje slede, svaka od njih traži maksimum sposobnosti i kvaliteta. Program igranja je odrećen i ne mogu da ga biram, sudbina je htela da moja prva utakmica kao selektora bude protiv Republike Irske u Beogradu. Ja tu ne mogu ništa da promenim, ali garantujem da će svaka sledeća utakmica biti najvažnija - rekao je Stojković. 

Irci nikada nisu pobedili Srbiju od osamostaljenja, ipak, selektor ističe da to nema preterano veze neki prethodni rezultat sa utakmicom koja je na programu u sredu.

Foto: Starsportphoto

- Ovo je prva utakmica i ona je kao takva veoma teška. Ne postoji garancija da ćete pobediti ili izgubiti, zato fudbal i jeste interesantna igra. Veoma je važno sa kakvom igrom ćete se pokazati, možete biti mnogo bolji, a ne pobediti, a može da bude i obrnuto. Naše misli su usmerene da odigramo dobro, ali i pobedimo, za to se i spremamo. Ako me pitate da li sam zadovoljan bodom - nisam. Neće biti lako, ali verujemo da ove kvalifikacije možemo početi sa pobedom. 

Srbija nije slavila na startu kvalifikacija punih 11 godina, da li je to motiv više, bilo je pitanje za selektora Stojkovića. 

- Nisam znao za taj podatak. Što se tiče tradicije, učinićemo sve da je srušimo, zato one i postoje. 

Srbija je i prethodni ciklus počela protiv Republike Irske i bilo je 2:2 u Beogradu, a Tadić ističe da ne bi bio zadovoljan remijem. 

- Jeste, prošle kvalifikacije smo krenuli protiv Iraca, gubili smo i vratili se, pa smo na kraju bili zadovoljni remijem. Sada smo na novom početku i želimo pobede, bez obzira ko je protivnik.

Foto: Starsportphoto

 

Novi kapiten Srbije, Dušan Tadić ističe da nema veze to u kakvoj formi stižu igrači, jer je mnogo bitnije da konstantno igraju. 

- Ne verujem u tu priču o formi, više verujem u konstantnost, smatram da uvek treba da težimo da budemo na visokom nivou, moraš da se dokazuješ svaki trening i utakmicu. Moderan fudbal to zahteva od tebe i nikako ne smeš da se opustiš. 

Selektor Srbije ističe da nije fokusiran na rivale, već na svoju ekipu. 

- Ne obraćam pažnju na Republiku Irsku i na njihov sastav, fokusiran sam na moj tim i moje igrače. Znam onoliko koliko jedan trener treba da zna, što je dovoljno da prenesem igračima ono što ih očekuje na utakmici. Veoma poštujem i respektujem Republiku Irske. 

Foto: Starsportphoto

Novi kapiten reprezentacije Srbije, Dušan Tadić odmah je otkrio impresije povodom okupljanja i kapitenske trake. 

- Kod nas pridajemo previše značaja kapitenskoj traci, to nije toliko bitno već uvek morate da obavljate zadatke na terenu. Jedan sam od najiskunijih igrača i odgovornost je na meti, ali nije bitno ko će da nosi traku. Kao što je selektor rekao svi moramo da budemo kapiteni. 

Otkrio je Dragan Stojković Piksi da je Dušan Tadić novui kapiten reprezentacije. 

- Toliko je teška odluka bila da večeras nisam mogao da spavam. Odluka je, naravno, bila jako laka, Tadić je naš kapiten i tu nije bilo ništa sporno. Za mene su svi igrači kapiteni, a on će biti jedan od predvodika, nosi jedan lep broj na leđima i dovoljno je kvalitetan da bude kapiten. 

15:50 - Dobro došli na lajv prenos konferencije za medije selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija posvećenoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine protiv Republike Irske. Sve detalje sa obraćanja selektora možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija