• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.03.2021

00:38

REČI PIKSIJA POSLE DEBIJA! Šta da kažem, dobar sam trener! Šalim se... Pljušte pohvale, ali Tadić mora bolje!

Fudbal

REČI PIKSIJA POSLE DEBIJA! Šta da kažem, dobar sam trener! Šalim se... Pljušte pohvale, ali Tadić mora bolje!

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi pobedom protiv Irske od 3:2 je debitovao na klupi nacionalnog tima

Nije bilo lako, Srbija je gubila, ali preokrenula golovima Vlahovića i junaka Mitrovića, a selektor Stojković je vrlo zadovoljan i pored drame u finišu, nakon što je Serbija primila drugi gol.

Piksi zadovoljan

- Očekivao sam ovako tešku utakmicu, jer su gosti bili veoma motivisani. Odlično su trčali i imali smo poteškoća u prvih pola sata, ali kasnije je sve došlo na svoje - kazao je Stojković posle meča.

- Što se tiče Tadić, da očekivao sam njegove asistencije i dobre ideje i on je igrač izuzetno kreativan. Onog momenta kad smo Đuričića spojili sa Vlahovićem, a Tadića stavili iza, e to je počelo da bude mnogo bolje.

Foto: Starsportphoto

 

 Orlovi su protiv Republike Irske istrčali u sastavu u kojem se ni oni nisu nadali.

- Kao što znate, svaki meč je važan ali program je jako zgnusnut. Niko ne pomišlja da jedna grupa igrača može da odigra sve tri uakmice. Povukao sam logične poteze. Momci su imali ogromnu želju i volju, a nisu gubili veru da će preokrenuti rezultat i to je divno iskustvo za igrače koji su eto za medije i javnost bili iznenađenje. Za mene nisu iznenađenje. Oni bi dobili šansu kad tad. Za tri dana nam dolazi super jaka ekipa Portugala i treba razmišljati i o tim stvarima.

Pavlović fantastičan 

Mnogo posle pobede brine odbrana, posebno pred meč sa Portuglacima, a selektor kaže:

- Nemam strah od Portugala. Odbrana je deo tima, kao i vezni red i napad. Danas je bila greška kod drugog gola, nije morala, ali se desila. Biće to sve ok. Pavlović je odigrao fantastičnu utakmicu, pokazao je da će biti odličan igrač u deceniji pred nama.

Foto: starsport

 

Mitrović? Fascinantan

- Ko me zadovoljio u napadu? Pa oni koji su davali golove. Vlahović je odigrao perfektan meč, odlično se kretao, pokazao je karakteristike vrsnih napadača. A na Mitrovića da ne trošim reči. Prelepi golovi, moć u šesnaestercu je fascinantna, tačno sam dobio ono što sam očekivao. Zaslužuju čestitke. Ali to je sve bila ideja, sve je bilo isplanirano, ništa nije bilo ad-hok, izmene, tajming izmena, sve je bilo izvrsno. Pa, dobar sam trener. Šalim se, šalim se... Igrači su ti koji nose sve.

 

Foto: Starsportphoto

 

NIje bio zabrinut Stojković posle primljenog pogotka. 

- Bio sam skroz miran i verovao sam da ćemo uspeti. Pogotovo posle 0:1. I to sam rekao pomoćnicima, da nisam zabrinut i da će doći momenat kad ćemo materijalizovati kvalitet. Samo treba izdržati pritisak. Bio sam zaista miran, nisam ni pomislio da možemo da izgubimo utakmicu. Posle drugog gola sam rekao "vau, to je to“.

Dušan Tadić je umalo pogodio iz kornera.

- Tadić je odigrao kapitenski, ali može on i bolje. Mora bolje. Tri asistencije.

Foto: Starsportphoto

 

Svi se pitaju šta je Stojković rekao igračima na poluvremenu.

- Nema tu tajni. Ja sam srašno miran u tom periodu, kad su igrači u svlačionici, ponašam se trezveno, mirno, bez trunke stresa i panike. Rekao sam dve tri stvari koje moramo da promenimo. Kasnije je sve počelo da dolazi na svoje. Morate da uverite igrače da tih 1:1 nije konačno, već da moramo da okrenemo sve u svoju korist. Oni su to shvatili.

U subotu Srbija od 20.45 na Marakani igra sa Portugalom.

- Meč za analizu. Bilo je jako dobrih i bilo je loših momenata. Taj početak je bio nervozan. Ja sam novi ovde, neki momci su novi, pa je onda tu prevelika želja da se što pre dođe do tečne igre... Imamo vremena da se odmore, pa ćemo videti onda šta i kako dalje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Luka

pre 3 godine

Obrana lošiji deo tima.Š.Mitrović trom i prespor.Za brze i okretne napadaće prava meka.

Miki

pre 3 godine

Svaka cast Care.Odavno si trebao preuzeti na sebe Srbiju.Ti si jedino resenje.

gege

pre 3 godine

ta severna irska ko da je ne znam kakva ekipa...vecito 1 razlike s njima na ivici...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija