• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.03.2021

07:13

ĐED, MATIJA ILI NEKO TREĆI?! Srbiji treba "POJAČANJE" u srcu odbrane!

Fudbal

ĐED, MATIJA ILI NEKO TREĆI?! Srbiji treba "POJAČANJE" u srcu odbrane!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije na sjajan način otvorila je novi ciklus u borbi za Svetsko prvenstvo

Koliko god selektor Stojković bio zadovoljan ili ne, utisak je da je cela nacija i više nego zadovoljna izdanjima reprezentacije, više nego ikada u prethodnoj deceniji. Naravno, to ne treba preterano da zanima Piksija, ali ono što bi moglo da ga "brine" je evidentan problem u odbrani Srbije.

Na prethodna dva meča Srbija je primila četiri gola, od toga jedan je plod loše komunikacije, a ostala tri idu na dušu najboljem od štopera - Nikoli Milenkoviću. 

Foto: Starsportphoto

Štoper Fiorentine je dozvolio dva puta da ga nadskoči 17 centimetara niži Diogo Žota, ali i prvi gol Republike Irske pao je zbog njegovog lošeg postavljanja. Sigurno je da Bleki ima kapacitet i da će se izvući iz "crnog" perioda, te biti bolji u septembru kada bude najvažnije, ali je pitanje ko bi "orlovima" mogao da pojača konkurenciju u srcu odbrane. 

Na spisku su Uroš Spajić i Miloš Veljković, tako da na njih nećemo računati kao na potencijalna pojačanja, već isključivo na igrače koji nisu pozvani u martu. 

Foto: reuters

Piksi je na konferenciji za medije isticao da nikoga nije otpisao, već da ga nije odmah stavio na spisak jer smatra da je pozvao najbolje u ovom trenutku. 

- Mislim da treba biti realan i sagledati kvalitete. Ako mi imamo bolje igrače u odbrani, recite, ja ću ih zvati odmah. Možda ja to ne vidim, slobodno mi recite, to je za dobro Srbije. Ovi igrači koje imamo poseduju određen kvalitet, iskustvo, a greške se dešavaju. Šta Portugal da kaže nako što je od 2:0 stigao do 2:2. Šta da kažete za njihovu odbranu, koja je jedna od najboljih. U fudbalu je tako, ne treba gubiti nadu, treba biti pozitivan, ispravljati greške, biti mnogo koncentrisanij. Jer, malo je iritirajuće kada ti lota prvi put uđe u opasnu zonu i primiš gol. Tako je bilo i protiv Iraca. Prvi put su nam ušli u šesnaesterac i postigli su gol. To su neke stvari koje ne bi trebalo da se dešavaju, ali to je ipak fudbal, bitno je kakav utisak ostavite i kakvo opredeljenje na terenu imate. Kakavu igru hoćete da prikažete. Pratićemo naravno i ostale igrače, onaj ko bude pokazao formu i ono što mi možemo da očekujemo, on će sigurno biti na spisku - rekao je Piksi. 

Foto: Starsportphoto

Pre svega u oči najviše uskače ime Matije Nastasića. Štoper Šalkea bio je želja selektora, ali je povreda uticala na to da neće biti u prilici da se odazove Srbiji, što će značiti da Piksi na njega sigurno računa u budućnost. 

Foto: reuters

Ukoliko selektor i njegov stručni štab reše da Srbija nastavi da igra u formaciji sa tri štopera, ime koje se samo nameće je Nemanja Milunović. Iako mu krštenica ne ide na ruku jer je štoper crveno-beli ušao u četvrtu deceniju, formacija u kojoj igra Srbija je savršena za njega. 

Tržišnu vrednost i put u Zvezdu trasirao je igrajući centralnog štopera u formaciji sa trojicom pozadi u dresu BATE Borisova. Prepoznao je to i Dejan Stanković, pokušao sa trojicom pozadi i od Milunovića napravio najboljeg štopera Lige Evrope. 

"Đed" se tokom jeseni i proleća uspešno rvao sa Munasom Daburom, Andrejem Kramarićem, Zlatanom Ibrahimovićem, Mariom Mandžukićem i ostalim zvezdama evropskog fudbala i pokazao da može da igra na vrhunskom nivou bez obzira što mu fali brzine. 

Foto: Starsportphoto

Na utakmici sa Irskom videlo se da Stefan Mitrović nije tim štopera koji može da napravi "prvi pas" i pokrene akciju tima. Gudelj se bezbroj puta spuštao protiv Portugala i stvarao gužvu ispred kaznenog prostora, a Nemanja Milunović je u poslednje vreme bio pokretač svakog napada crveno-belih kada je bio na terenu. 

Srbija pored Nastasića i Milunovića ima i Nikolu Maksimovića u Napoliju. Nekadašnji prvotimac Zvezde bori se za minutažu sa Kalidu Kulibalijem podno Vezuva, a  u poslednje vreme ima sve više poverenja od Đenara Gatuza iako još uvek nije poznato hoće li ostati na stadionu Dijega Armanda Maradone. 

Foto: Starsportphoto

Momak iz Bajine Bašte odigrao je 25 utakmica za A reprezentaciju ima potrebno iskustvo koje bi moglo da pomogne Milenkoviću i Pavkoviću, a takođe je vrlo dobar sa loptom. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
moma52

pre 3 godine

Glupost,kada se igra sa tri u zadnjoj liniji,njih moraju da obezbedjuju,spoljni,a gde su oni bili kod primljenih golova.I najbolja trojka lako ispada iz igre,ako se spoljni pogube.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija