• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. Z.

29.03.2021

10:06

DA NIJE BILO NJEGA, MOŽDA NE BI BILO MITROVIĆA! Samo je Vuk Rašović verovao u čoveka koji je srušio Bobeka!

Fudbal

DA NIJE BILO NJEGA, MOŽDA NE BI BILO MITROVIĆA! Samo je Vuk Rašović verovao u čoveka koji je srušio Bobeka!

Podeli vest

Napad Srbije Aleksandar Mitrović postao je najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima

Oborio je Aleksandar Mitrović rekord Stjepana Bobeka i postao zvanično najbolji strelac u istoriji državnog tima sa 39 postignutih pogodaka.

Aleksandar Mitrović priliku da pokaže talenat dobio je na početku karijere kod Vuka Rašovića. On je znao da mu klub neće dovoditi pojačanja za Teleoptik. Tražio je napadača u kadetima, dobio Mitrovića. Čuvena generacija '94 u kojoj su odskakali pre svih Lazar Marković i Nikola Ninković.

Ponikao u Partizanu

VEČNA LISTA STRELACA

1. Aleksandar Mitrović 39
2. Stjepan Bobek 38
3. Milan Galić 37
4. Blagoje Marjanović 37
5. Savo Milošević 37
6. Rajko Mitić 32
7. Dušan Bajević 29
8. Todor Veselinović 28
9. Borivoje Kostić 26
10. Predrag Mijatović 26

Momak koji je ponikao u Partizanu debitovao je za državni tim 7. juna 2013. protiv Belgije u kvalifikacijama za Mundijal, kada je selektor bio Siniša Mihajlović. Već 6. septembra dao je prvi pogodak, i to u meču sa Hrvatskom na "Marakani" (1:1).

Često je govorio da je u detinjstvu bio veoma nestašan i da nije uspeo kao fudbaler, verovatno bi završio na ulici i postao kriminalac. Na pravi put su ga usmerili roditelji Ivica i Nataša, a posebno je isticao oca, koji mu nije dozvoljavao ni da pomisli da odustane od sporta.

Međutim, kao trenera koji mu je mnogo pomogao na početku seniorske karijere Mitrović je uvek na prvo mesto izdvajao Vuka Rašovića (48).

Foto: Starsportphoto

 



- Kao i cela nacija, oduševljen sam onim što je Mitar postigao. On je momak na mestu, uvek daje maksimum za reprezentaciju i apsolutno je zaslužio da sruši ovaj rekord. Sada mogu samo da mu poželim da ga zdravlje posluži i da ide do stotke. Njega tek čekaju najbolje godine, ne sumnjam da će dati još mnogo golova - kaže Rašović za Informer.

ALEKSANDAR MITROVIĆ

 

Teleoptik – 26 utakmica, 7 golova
Partizan – 42 utakmice, 18 golova
Anderleht – 90 utakmica, 44 gola
Njukasl – 72 utakmice, 17 golova
Fulam – 127 utakmica, 52 gola
Srbija – 63 utakmice, 39 golova

Piksi mu veruje

Srpski stručnjak se prisetio kako su on i rođeni Smederevac počeli saradnju pre tačno deset godina.

- On je priključen Teleoptiku iz omladinaca. Nije ni bilo u planu da tada uđe u prvi tim Partizana. Međutim, posle pet-šest treninga sam shvatio da ima ogroman potencijal i predložio da se prebaci u seniore. Kasnije sam vodio i crno-bele, tu smo sarađivali oko četiri meseca, tako da smo zajedno krčili svoj put. On igrački, a ja trenerski. Nije mi jasno zašto u Fulamu sedi na klupi, ali drago mi je da mu Piksi veruje i da Mitar to vraća na najbolji način - objašnjava Rašović.

Nekadašnji defanzivac naglašava da je srpski napadač veliki radnik i da je dokazao da je rasan strelac.

- Sve što je Mitar postigao u karijeri uspeo je napornim radom i zalaganjem. Na pravi način je pregurao i onaj najkritičniji period kada je imao 16-17 godina. Svestan je tačno šta i koliko može na terenu i to koristi na pravi način. On je rođeni napadač, uvek je gladan golova. Ovo je velika stvar i za njegovu porodicu, srpski fudbal, ali i Partizan kao klub u kojem je ponikao i koji ga je afirmisao - zaključio je Rašović.

Foto: starsport

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija