• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.04.2021

08:26

DERBI ODLUKE! Večiti na sve ili ništa, Zvezda i Partizan rešavaju pitanje šampiona!

Fudbal

DERBI ODLUKE! Večiti na sve ili ništa, Zvezda i Partizan rešavaju pitanje šampiona!

Podeli vest

Crvena zvzeda i Partizan sastaće se u sredu na "Marakani" u 164. večitom derbiju (B92 i Arena sport 1, 18.00)


Hoćemo pobedu u derbiju, poručuju treneri Crvene zvezde i Partizana, Dejan Stanković i Aleksandar Stanojević!

Domaćin je nakon 29 kola Superlige prvi, sa devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog rivala. Stanković je vodio dva derbija u prvenstvu i oba puta je bilo nerešeno. Stanojević je uspešniji sa pet pobeda i po jednim remijem i porazom u duelima sa večitim rivalom.

Cilj je titula

Dejan Stankovićev poruluje da je titula glavni cilj, ali bi osvajanje trofeja bilo slađe uz pobedu u derbiju.

Foto: Starsportphoto

 


- Naš cilj ove godine je osvajanje titule i Kupa. E sad, na koji ćemo način osvojiti titulu, ne biram. Lepo je pobediti u derbiju i zato hoćemo da odigramo pravu mušku utakmicu i da trijumfujemo. To bi mojim momcima bila nagrada za sav uloženi trud. Želimo da nastavimo pobednički niz. Moja ekipa uvek ide na pobedu. Naravno da ćemo biti pametni, jaki, čvrsti, pa ćemo videti šta će se dogoditi. Derbi je uvek težak i nepredvidiv - ističe Stanković.

Strateg crveno-belih na raspolaganju će imati sve igrače, dok o sastavu Partizana ne razmišlja previše. Ko god da istrči na teren, veruje da ne može da ga iznenadi.

- Imam slatke muke oko sastava. Složili smo kockice, samo još da pripremimo glavu za ono što nas čeka. Nemanja Milunović se oporavio, trenirao je sa ekipom i biće na raspolaganju. Kanga se vratio, biće u konkurenciji. Ne znam ko bi mogao da počne utakmicu u Partizanu, ali nema tu nekih iznenađenja. Znamo i mi njih i oni nas. Zdjelar i Šćekić su igrači koji daju stabilnost njihovom timu, mada nisam siguran da će obojica početi meč. Na nama je da pokažemo da nas neće pojesti - zaključio je Stanković.

Foto: Starsportphoto

 



Stanojević je bio jasan, ako Partizan izgubi, definitivno će trka za titulu biti rešena. 

- Ovaj meč će odlučiti da li smo u igri za titulu. Veliki smo klub i meni ništa ne znači trijumf u derbiju ako ne osvojimo trofej. Partizan ima više ciljeve, a to je šampionski pehar. Ukoliko pobedimo, unećemo neizvesnost u šampionsku trku, a ako izgubimo, onda će definitivno sve biti rešeno. To nam je najveća motivacija. Svi su spremni, imamo dobar niz iza sebe i izuzetno sam ponosan na igrače zbog svega što smo uradili u prethodnom periodu. Izaći ćemo na teren da se nadigravamo, da se takmičimo i uživamo - ističe Stanojević.

Zvezda ne može da bude dominantnija

Foto: Starsportphoto

 

U prethodnih nekoliko godina Zvezda je osvajala titule, ali je Partizan bio dominantan u derbijima. Strateg crno-belih veruje da će njegov tim i sad nastaviti pobednički niz.

- Činjenica je da smo u poslednje vreme bili egal ili bolji od Zvezde. Nisu nas oni mnogo pobeđivali i zato ne može da se kaže da su dominantni u odnosu na nas. Poštovanje za njihove rezultate, za osvojene titule i samo četiri poraza u tom periodu, što je neverovatan podatak. Međutim, mora još mnogo vremena da prođe da dobiju sedam-osam derbija, pa da dođu u situaciju da budu superiorniji od Partizana. U pozitivnom smo bilansu i to nam prija, a verujem da će nam dati i dodatnu motivaciju da nastavimo u tom pravcu - zaključio je Stanojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 3 godine

DERBI NIŠTA NE ODLUČUJE. OD KOGA ZVEZDA U PREOSTALIH OSAM UTAKMICA MOŽE JOŠ DA IZGUBI? NARAVNO, OD NIKOGA.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija