• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2021

12:46

ZAKUVALO SE! STANOJEVIĆ POTKAČIO VEČITOG RIVALA! Zvezda nikad neće biti dominantnija u odnosu na nas! /VIDEO/

Partizan

ZAKUVALO SE! STANOJEVIĆ POTKAČIO VEČITOG RIVALA! Zvezda nikad neće biti dominantnija u odnosu na nas! /VIDEO/

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu od 18.00 časova (Arena 1, B92) na "Marakani" dočekuju Partizan u 164. "večiti" derbiju

Crno-beli su drugi na tabeli Superlige sa 74 boda, devet manje od najvećeg rivala i lidera Crvene zvezde.

Prvi ovosezonski duel završen je 1:1, kada su strelci bili Filip Stevanović i Aleksandar Katai. Trener Partizana Aleksandar Stanojević pred duel sa večiti rivalom priznaje da ima tri dileme oko sasatva tima. 

Nema šta puno da se priča. Na nama je da pokušamo da budemo konkurentni za titulu. Ponosan sam na igrače, koliko smo truda uložili, kako smo igrali... Sutra izlazimo da se takmičimo i da uživamo. Imamo tri dileme trenutno. U dobrom smo ritmu, formi, teško je iskristalisati 11 igrača. Nema tu mnogo šta da se krije, kako funkcionišemo - kazao je Stanojević. 

Zdjelar i Urošević su imali problema sa koronavirusom, ali nema kadrovskih problema.

- Svi su spremni. Imali su određenih komplikacija i Urošević i Zdjelar, ali svi su spremni.

Foto: Starsportphoto

 

Ni na ovom meču neće biti navijača zbog pandemije koronavirusa. 

- Derbi je posebna utakmica, posebno se spremamo. Koliko gledamo statistiku, bilo je izjednačenih derbija. Nismo ni mi ni oni pobeđivali mnogo. Meni je svejedno gde se igra kada nema navijača. Volim na JNA da čujem naše pesme, prijaju. To je jedina razlika. O uspesima ove ili one vrste, svako vreme donosi nešto. 

Partizan je poslednjih godina pokazivao više u derbiju.

Poslednjih godina bili smo ili egal ili smo bolji. Generalno smo u pozitivnom odnosu. Uz svo poštovanje Zvezde, ipak ne mogu da budu nikad dominantni u odnosu na nas. Treba mnogo vremena da prođe da bi bila ta dominacija, da bismo rekli da su dominantni. Poštovanje za njihove titule, samo tri, četiri poraza u prethodnih nekoliko godina. Poštovanje i za nas, što imamo pozitivan odnos u derbijima. Svaki derbi je novo dokazivanje. Ne znači ništa šta je bilo pre tri meseca, a kamoli pre pet godina. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Izdvojio je i najopasnije igrače crveno-belih.

- Dosta golova postižu. Možemo da izdvojimo Kataija i Ivanića, dobro sarađuju, zajedno sa Rodićem po toj levoj strani. Utakmica će sigurno odlučiti da li smo u igri za titulu ili nismo. Nama ništa ne znači pobeda u derbiju, ako ne osvojimo titulu. Najviši cilj je titula, a ova utakmica nam daje priliku da donesemo neizvesnost do kraja. Samo nas pobeda drži u tome. Ako izgubimo, nemamo šanse za titulu.

 

Stanojević je na kraju poručio da je za derbi najlakše motivisati ekipu.

- Sve radimo spontano, svi smo spontani, Partizan i mi kao deo Partizana imamo posebnu emociju, moraš da igraš zbog svojih navijača, mi sve radimo spontano, oni između sebe već komuniciraju i motivišu se. Najlakše je za derbi motivisati se za meč - zaključio je Stanojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AS

pre 3 godine

TITULA JE ZVEZDINA. NIJE BITNO DA LI ĆE BITI 6,9 ILI 12 BODOVA RAZLIKE.

Deran

pre 3 godine

Tudjmanovci odlepili nacisto, hahahaha.JAdnici.

Bane

pre 3 godine

Titovi, Tudjmanovi i Toletovi partizani. TTT. Bez njih ste uvek bili NULA.

Kide

pre 3 godine

Ko o cemu.......,, Treba neko da ih podseti da nema podele bodova!

Cole5

pre 3 godine

nema vise konkretnih PRINCIPA... zato stanojevicu opusti se i igrajte fudbal mozda u legalnoj igri bez ucene i pobedite, ali otom potom principi su bitni, mozda...., barem tako kaze nas narod.....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija