• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.04.2021

10:35

SKANDAL NAD SKANDALIMA! NAMEŠTENA DVA MEČA U SRBIJI? Reagovala UEFA!

Fudbal

SKANDAL NAD SKANDALIMA! NAMEŠTENA DVA MEČA U SRBIJI? Reagovala UEFA!

Podeli vest

Evropska kuća fudbala uputila je dopis Fudbalskom savezu Srbije u vezi sumnji u nameštanje utakmica

U pitanju su dve utakmice,  kako prenosi Sportklub, za sada neimenovane, zbog uplata u kladionicama u Evropi i Aziju.

Nadležni predstavnici evropske fudbalske federacije identifikovali su ozbiljne anomalije i prosledili obimnu dokumentaciju u kancelariju Fudbalskog saveza Srbije.

Reč je o utakmicama odigranim u martu ove godine. Prva početkom, druga krajem meseca. Prema dostavljenim izveštajima i na osnovu igara i koeficijenata, slučajevi su različito tretirani.

Foto: superliga.rs

 

Postupak analize sumnjivih utakmica dugo je trajao. Ne odnosi se samo na parametre klađenja, već i učešće pojedinih fudbalera u igri, posebno golova obeleženih kao – simptomatično jednostavnih. Dostavljeni su i snimci sa spornih mečeva i još nekoliko potencijalno nerazumljivih i kontraproduktivnih poteza, direktno projektovanih u oslikavanju konačnih ishoda.

Analitičari zaduženi za sektor praćenja "dojavljenih utakmica“, kako prneosi pomenuti izvor, čak su i evidentirali nekoliko fudbalera po sumnjom. Navodno, pojedini od njih imaju bogat dosije takvih utakmica, jer su akcijama, mimo fer-pleja i sportskog duha, bili skloni i u ranijim klubovima. Taksativno su imenovani, u izveštajima dostavljenim nadležnim u Fudbalskom savezu Srbije, zajedno sa njihovim bivšim klubovima.

Predmeti su u rukama Svetislava Bate Đurovića, početkom godine imenovanog oficira za integritet Fudbalskog saveza Srbije. Nekadašnji policajac i načelnik SBPOK-a, u saradnji sa članovima Disciplinske komisije FSS, zatražiće izjašnjavanje klubova i fudbalera pod sumnjom. Potom sledi odluka o visini kazne.

Prema Disciplinskom pravilniku, korišćenom i proteklih godina, ukoliko se dokažu sumnje u povezanost klubova i fudbalera sa kladionicama, moguće su enormno visoke novčane kazne i oduzimanje bodova. Posebno interesantno u ovom slučaju – za ponovljene prestupe predviđena je ultimativna sancija od minus šest, do 15 bodova.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 3 godine

Fudbal kao prljavo zanimanje...posebno u Srbiji.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15