• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.04.2021

09:00

UEFA PRIJAVILA ČAK ŠEST MEČEVA! Ove utakmice su pod sumnjom zbog nameštanja!

Fudbal

UEFA PRIJAVILA ČAK ŠEST MEČEVA! Ove utakmice su pod sumnjom zbog nameštanja!

Podeli vest

Novi skandal potresa srpski fudbal, UEFA je obavestila Fudbalski savez Srbije (FSS) da ima sumnje da su dve utakmice Superlige nameštene

Kako je navedeno reč je o utakmicama odigranim u martu ove godine. Prva početkom, druga krajem meseca. Prema dostavljenim izveštajima i na osnovu igara i koeficijenata.

Ali, kako prenosi Danas u poslednjih pet kola bilo čak šest sumnjivih mečeva
Dodaje se da je to urađeno zbog zarade na kladioničarskim uplatama ili zbog uobičajenog poklanjanja bodova po sistemu "tri za tri". 

Objavili je i spisak utakmica za koje imaju informacije da UEFA sumnja u njih, a to su sledeći mečevi:

Mladost - Zlatibor 0:2 (3. mart, 25. kolo)
Mačva - Proleter 3:1 (7. mart, 26. kolo)
Rad - Radnik 2:0 (21. mart, 28. kolo)
Novi Pazar - Proleter 5:0 (21. mart, 28. kolo)
Mladost - Radnički Niš 4:1 (2. april, 29. kolo)
Rad - Vojvodina 2:0 (7. april, 30. kolo)

To što UEFA prijavi sumnju za neku utakmicu, to ne znači i da je odmah u pitanju nameštaljka. O tome je svojevremeno govorio i bivši predsednik Saveza, Slaviša Kokeza, za vreme čije vladavine su kažnjeni Smederevo i Kabel oduzimanjem po deset bodova u Prvoj ligi Srbije, a tada su kazne dodatno pooštrene, kako nekome ne bi palo na pamet da se slična situacija ponovi. Nažalost, ponovo imamo takav slučaj.

Foto: reuters

 

- Ima prijava iz UEFA koje dođu, a potpuno su neutemeljene. Evo, reći ću vam konkretno. Došla je prijava za utakmicu Vojvodina - Mladost Lučani, da je dogovoreno da pobedi Vojvodina i da će biti tri gola na meču. A završeno je pobedom Lučana sa 1:0. I kako da pokrenemo postupak, na osnovu čega? Ima dosta takvih, nelogičnih situacija. Pozitivna stvar je da smo u sklopu kanelarije oficira za integirtet takmičenja formirali jednu komisiju od deset članova, tu su i pripadnici službe, i ljudi zaposleni u FSS na polju bezbednosti. I oni su dobili nalog da deluju preventivno. Šta to znači? Imamo situacije da oficir za bezbednost Ivan Petrić i njegove kolege iz komisije obilaze stadione širom Srbije, uđu pre početka u svlačionice obe ekipe, kao i sudijsku, i upozore sve činioce da vode računa o integritetu takmičenja, da je utakmica pod posebnim nadzorom – rekao je Kokeza na kraju 2019. godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17