• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.04.2021

09:04

SUDIJE NAMEŠTAJU MEČEVE U SRBIJI! Čelnici Jagodine odbacuju krivicu i optužuju arbitre! Borac hoće na poligraf!

Fudbal

SUDIJE NAMEŠTAJU MEČEVE U SRBIJI! Čelnici Jagodine odbacuju krivicu i optužuju arbitre! Borac hoće na poligraf!

Podeli vest

Nameštaljke u srpskom fudbalu organizuje Sudijska komisija FSS na čelu sa predsednikom Milanom Karadžićem, a nas kažnjavaju zato što ne učestvujemo u tim prljavim igrama, kaže predsednik Jagodine Vladica Milanović

Nameštanje utakmica u Srbiji organizuju sudije na čelu sa predsednikom Sudijske komisije Milanom Karadžićem, kaže za Informer predsednik fudbalskog kluba Jagodina Vladica Milanović!

Evropska fudbalska unija (UEFA) dostavila je pre nekoliko dana Fudbalskom savezu Srbije (FSS) podatke koji ukazuju na to da su prošlog meseca u Srbiji odigrana dva nameštena meča.
Samo oštro

Ko god je nameštao, sad i bilo kad, trebalo bi da bude izbačen iz lige
Vladan Gašić, predsednik

Kao što je Informer jedini objavio, reč je o duelima Prve lige Srbije: Železničar Pančevo - Borac Čačak (1:0) i Trajal - Jagodina (3:0). Sumnju su izazvale ogromne novčane uplate u kladionicama širom Srbije,Evrope i Azije.

Crtaju im metu

Predsednici Jagodine Vladica Milanović i predsednik Trajala Vladan Gašić ogradili su se o ove priče, a prvi čovek "ćurana" krivicu je svalio na sudije.

- Fudbalski klub Jagodina ne učestvuje u nameštanju utakmica i nemamo ništa sa tim. To što je baš naša utakmica pod sumnjom možete da zahvalite sudijskoj organizaciji Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Milanom Karadžićem. Sudijska organizacija direktno utiče na rezultate dobrog dela mečeva u Srbiji, pa kad imaju toliku moć, a pošto imaju toliku moć, mogu i da zarađuju na klađenju. Jagodina ne želi da namešta i samim tim im smeta - objašnjava Milanović.


"Ćurani" se bore za opstanak u ligi, ali nisu uvereni da će uspeti jer, kako tvrde, moćnici žele da ih izbace iz lige.
 

- Nama crtaju metu i žele da ispadnemo iz lige. Nemamo šanse da se spasemo, jer protiv sudija ne možemo da igramo. Sa protivničkim timovima bismo se borili, ali sa sudijama ne možemo. Ne sviraju nam čiste penale, rade sve na našu štetu i nadamo se da će neko tome stati na kraj - kaže Milanović.

Naunković: Železničar je čist

Svako ko poznaje klub i mene zna da ne bismo učestvovali u nameštanju i pozivam nadležne organe da do kraja ispitaju šta je bilo na utakmici Železničara i Borca, poručuje predsednik kluba iz Pančeva Zoran Naunković.
- Kad je bio taj meč, ja sam ležao kod kuće jer sam imao koronavirus. Gledao sam utakmicu na televiziji. Za moje igrače tvrdim da su igrali pošteno, a nije mi delovalo ni da se igrači Borca sklanjaju. Nadam se da će nadležni organi sve ispitati i otkloniti svaku sumnju - rekao je Naunković za Informer.

Nešto umereniji bio je predsednik kruševačkog Trajala Vladica Gašić. On je pozvao nadležne da ispitaju do kraja i kazne počinioce, ako ih je bilo.

- Ograđujem se od svake priče u kojoj se Trajal pominje kao klub koji je učestvovao u nameštanju utakmica. Kad smo već pomenuti u tom kontekstu, apelujem da se do kraja ispita šta se dešavalo na utakmici. Ukoliko je Jagodina nešto radila nepošteno, nas se to ne tiče. Mi nećemo dozvoliti da nas uvuku u svoje blato. Ko god je nameštao, sad i bilo kad, trebalo bi da bude izbačen iz lige - poručuje Gašić za naš list.

 

 

 


Zabranio klađenje

On ističe da je njegovim igračima strogo zabranjeno da se klade i da bi svako ko pokuša to da čini bio kažnjen.

- Ako bi se moj igrač kladio, bio bi kažnjen. Finansijski dobro stojimo, fudbaleri imaju premije za svaku pobedu, jer se borimo za opstanak i ne vidim zašto bi dozvolili sebi da se bave nečasnim radnjama. Evo, u prethodna tri kola osvojili smo samo bod. Da smo hteli da nameštamo, valjda bismo uzeli više. Igramo pošteno, pa šta uradimo - zaključio je Gašić.

Sportski direktor Borca Vladimir Stanisavljević traži poligraf.

- Spremni smo na poligrafsko ispitivanje, s tim da bi trebalo da budu ispitani svi akteri meča, uključujući i sudije. Mi nemamo veze sa nameštanjem, neko nam je narušio ugled kluba - poručio je Stanisavljević.

 

Milan Karadžić juče nije odgovarao na pozive Informera. 


SUMNJIVE UTAKMICE

6. mart 2021. - 20. kolo PLS
Železničar (P) - Borac (Č) 1:0 (1:0) kvota na opkladu 1-1 2,40
25. mart 2021. - 23. kolo PLS
Trajal - Jagodina 3:0 (1:0) kvota na opkladu 1-1 2,25


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija