• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.04.2021

08:45

POHLEPA, IZDAJA... Navijači grme, zgroženi su Superligom!

Fudbal

POHLEPA, IZDAJA... Navijači grme, zgroženi su Superligom!

Podeli vest

Superbogati klubovi, njih 12, osnovali su zatvorenu Superligu Evrope, ignorišući pretnje UEFA da njihovi fudbaleri neće moći da igraju na Evropskom i Svetskom prvenstvu,

Razlog je naravno novac! Čak 3,5 milijardi dolara.

Među 12 osnivača su Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Juventus, Milan, Inter, Arsenal, Totenhem, Čelsi, Mančester junajted, Mančester siti i Liverpul, a još tri kluba će vrlo brzo saopštiti da im se pridružuju pošto ni oni nisu imuni na novac. Pominju se Bajern, Boruisja Dortmund, Lajpcig...

Mnogim navijačima se ne sviđa ovakav potez najvećih klubova, a prvi su se pobunili navijači Mančester sitija.

Foto: reuters

 

- Potpuno smo protiv ove odluke. Čini se da je novo takmičenje motivisano pohlepom. Stvoreno je bez znanja i doprinosa bilo koje grupe navijača i to nam samo pokazuje da oni ne poštuju tradiciju igre. Odlučni smo u borbi protiv ove Superlige i radićemo sa ostalim navijačkim grupaka kako bi se čuo naš glas - poruka je navijača Mančester sitija.

Ali, nisu protiv novog takmičenja samo navijači Sitija. Navijačka grupa Liverpula pod nazivom "Šenklijev duh" (Spirot of Shankly, SOS) je "zgrožena" odlukom vlasnika kluba, američke korporacij Fenvej Sports grup (FSG).

- FSG ignoriše navijače u svojoj nemoljivosti i pohlepi u poteri za novcem. Fudbal je naš, nije njihov. Klub je naš, nije njihov - objavili su na društvenim mrežama iz SOS.

Foto: Tanjug/AP

 


Pristalice Junajteda su istakle da je predlog Superlige "potpuno neprihvatljiv" i da ESL "ide protiv svega što fudbal i Mančester junajted predstavljaju i zastupaju".

Čelsijevi navijači su potez nazvali "neoprostivim" i dodali da "fudbalski navijači širom sveta osećaju "potpunu izdaju".

Foto: reuters

 

 

Arsenalovi fanovi su dogovor klubova nazvali "smrću Arsenala i sportskih institucija".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija