• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.04.2021

10:01

OGLASILA SE I FIFA O SUPERLIGI! Ne odobravamo zatvoreno takmičenje!

Fudbal

OGLASILA SE I FIFA O SUPERLIGI! Ne odobravamo zatvoreno takmičenje!

Podeli vest

Engleski, italijanski i španski klubovi, njih 12, odlučili su da formiraju Superligu, nogo takmičenje

Žestoko su uzdrmali fudbalsku Evropu, UEFA preti ozbiljnim sakncijama ako ne odustanu od ideje, a oglasila se i FIFA. 

- S obzirom na nekoliko zahteva medija i kao što je već nekoliko puta rečeno, FIFA želi da pojasni da se čvrsto zalaže za solidarnost u fudbalu i pravičan model preraspodele koji može pomoći razvoju fudbala kao sporta, posebno na globalnom nivou, jer je razvoj globalnog fudbala primarna misija FIFA - navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug

Liverpul i Real zajedno u Superligi

U Superligi Evrope igraće Mančester Siti, Mančester Junajted, Liverpul, Čelsi, Arsenal, Totenhem, Juventus, Milan, Inter, Barselona, Real Madrid i Atletiko. FIFa poručuje da je protiv zatvorene lige.

- Prema našem mišljenju, i u skladu sa našim statutima, svako fudbalsko takmičenje, bilo nacionalno, regionalno ili globalno, uvek treba da odražava osnovna načela solidarnosti, inkluzivnosti, integriteta i pravične finansijske preraspodele. Štaviše, upravljačka tela fudbala treba da koriste sva legalna, sportska i diplomatska sredstva kako bi osigurala da to i dalje ostane slučaj. U tom kontekstu, FIFA može samo da izrazi svoje neodobravanje zatvorenoj evropskoj odcepljenoj ligi izvan međunarodnih fudbalskih struktura, a ne poštujući pomenute principe.

FIFA se uvek zalaže za jedinstvo u svetskom fudbalu i poziva sve strane uključene u žestoke rasprave da se uključe u miran, konstruktivan i uravnotežen dijalog za dobro igre i u duhu solidarnosti i fer igre. FIFA će, naravno, učiniti šta god je neophodno da se doprinese opštem interesu fudbala - navode iz FIFA.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija