• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.04.2021

12:52

AMERIKANCI ZAKUVALI FUDBALSKI RAT U EVROPI! Kolaps zbog miliona! Bogati moraju da budu još bogatiji!

Fudbal

AMERIKANCI ZAKUVALI FUDBALSKI RAT U EVROPI! Kolaps zbog miliona! Bogati moraju da budu još bogatiji!

Podeli vest

Fudbalski zemljotres u Evropi, a za sve su krivi Amerikanci

Kako prenose brojni mediji američka banka "JPMorgan" će finansirati projekat evropske Superlige koji je potresao svet fudbala. 

U nedelju je 12 vodećih evropskih klubova objavilo da su se složili da uspostave novo takmičenje koje će se održavati sredinom nedelje, Super ligu, kojom će upravljati klubovi osnivači:  Milan, Arsenal, Atletiko Madrid, Čelsi, Barselona, Inter, Juventus, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Real Madrid i Totenhem.

Mogu da potvrdim da finansiramo operaciju - rekao je portparol banke u Londonu za AFP.

Predsednik novog takmičenja je prvi čovek "kraljevskog" kluba Florentino Peres. U tom novom takmičenju bi trebalo da učestvuje 20 klubova.

Foto: reuters

 

FIFA i UEFA su oštro reagovale, zapretivši tim klubovima da će biti suspendovani iz nacionalnih i međunarodnih takmičenja, odnosno da njihovi igrači neće moći da igraju za svoje reprezentacije.

Klubovi su naglasili da će novo takmičenje obezbediti veći ekonomski razvoj "evropskog fudbala", uz potvrdu da će za realizaciju ove ideje dobiti 3,5 milijardi dolara samo za podršku infrastrukturnim investicionim planovima i za ublažavanje posledica pandemije.

Svakom klubu koji uđe u Superligu nuđeno je 350.000.000 evra već u startu, za sam potpis. Na ovo je reagovala UEFA i poručila da je spremila tužbu protiv 12 klubova osnivača u visini od 50.000.000.000 evra. 

U takmičenju će učestvovati 20 timova - 15 osnivača, dok će preostala tri tek biti saopštena, i još pet klubova koji će moći da se svake sezone kvalifikuju za Superligu.

Foto: reuters

 

Sezona će počinjati u avgustu, u dve grupe od po 10 timova, koji će igrati svako sa svakim, kod kuće i u gostima. Po tri tima iz obe grupe automatski će se kvalifikovati za četvrtfinale, a četvrtoplasirani i petoplasirani igraće 'plej-of' za preostala dva mesta.

Od četvrtfinala će biti igrano u sistemu sa po dve utakmice sve do finala u maju, kada će šampion biti određen u jednom meču na neutralnom terenu. Prema trenutnom planu, nedugo posle pokretanja takmičenja za fudbalere, krenuće i žensko takmičenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
caja

pre 3 godine

Sta je tu problem. Proglasiti ih privrednim drustvima, Udariti enormne poreze na stadione, na prihode,plate, zabraniti reklamiranje kao drustveno nepozeljnu pojavu pa nek igraju do mile volje.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija