• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.04.2021

08:30

SVE JE OTKRIVENO! Španci optužuju, ovako je UEFA ubila Superligu!

Fudbal

SVE JE OTKRIVENO! Španci optužuju, ovako je UEFA ubila Superligu!

Podeli vest

Superliga Evrope dobila je žestok udarac, napustili su je klubovi iz Premijer lige, pa je takmičenje pred kolapsom samo dva dana nakon što je formirano

Prvi je iz elitnog društva izašao Mančester siti, a za "građanima" su krenuli Čelsi, Totenhem, Arsenal, LIverpul i Mančester junajted. 

Poručili su Englezi da su pogrešili, izvinili su se navijačima, dok "Mundo Deportivo" tvrdi da su klubovi iz PL primili ogroman novac od strane UEFA kako bi napustili Superligu.

Isti izvor navodi da španski klubovi nisu dobili ni približno toliku ponudu.

Foto: reuters

Propast Superlige

-  Ovih šest klubova zadalo je kritičan, ali ne i konačan udarac Superligi. Preostali klubovi i dalje stoje iza nje, dok su engleski klubovi popustili pod velikim pritiskom javnosti i navijača. Ali, to nije jedini razlog. Prema našim informacijama, UEFA je odigrala ključnu ulogu - tvrde Španci i dodaju:

- Ne zbog pretnji nego tako što je Englezima ponudila ogroman novac da napuste Superligu, budući da bi njihov izostanak iz LŠ naneo velike gubitke UEFA. Španski klubovi nisu dobili takvu ponudu budući da njih, a posebno Florentina Pereza, UEFA vidi kao glavne neprijatelje. Real i Barselona uvereni su da će ih Superliga spasiti od velikih finansijskih gubitaka i veruju da će uspeti da nagovore engleske klubove da im se ipak pridruže.

UEFA je inače počela da pregovara sa engleskim investicionim fondovima koji bi uložili velika sredstva u budžet nove Lige šampiona, navodno oko 4,5 milijardi evra. To znači da će klubovi u budućnosti zarađivati znatno više novca nego što je to sada u njihovim takmičenjima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 2 godine

IZGLEDA DA SU NAJVECI POKRETACI UNISTENJU FUDBALA BARSELONA,REAL I ATLETIKO...CAK JE SUD SPANIJE STAO NA NJIHOVU STRANU.POHLEPA ZA NOVCEM JE NAJVECE ZLO.BARSA DUGUJE PO PRICAMA OKO MILIJARDU EVRA PA BI DA SE VADE PREKO NOVE LIGE.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija