• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.04.2021

08:02 >> 14:38

KRAJ! JUVENTUS ISTUPIO IZ SUPERLIGE! Barselona ćuti, zna se i zašto!

Fudbal

KRAJ! JUVENTUS ISTUPIO IZ SUPERLIGE! Barselona ćuti, zna se i zašto!

Podeli vest

Pukla je Superliga Evrope! Najbogatiji klubovi poklekli su pod pritiskom navijača i odustali od novog takmičenja

Mančesterski rivali, Čelsi, Liverpul, Arsenal i Totenhem su prvi poklekli pod pritiskom javnosti, navijača, UEFA, FIFA...

Tokom srede odustali su Inter, Milan i Atletiko Madrid. Što se tiče Barselone, Katalonci i dalje ćute, čekaju odluku Skupštine klube. 

Odustao je i Juventus, mada je predsednik Anjeli poručio da i dalje smatra da je Superliga sjajna ideja.

 

UŽIVO

15.12 - "Gazzetta dello Sport" javlja da bi nova Liga šampiona mogla da počne i pre 2024. godine, što je bilo u planu. Razlog je haos koji je nastao osnivanjem Superlige. 

Nova Liga šampiona imaće 36 klubova, četiri više nego sada, igraće se više utakmica, a klubovi će zarađivati više nova.

14.36 - Španski list "Sport" kaže da Barselona ne želi da se oglašavaju dok odluka ne prođe Skupštinu kluba. Predsednik Đoan Laporta i rukovodstvo Barse u stalnom je kontaktu sa svim uključenim stranama.

Važna stvar je i ta da je Laporta u ugovor o pristupanju kluba u Superligu uneo važnu klauzulu, koja se tiče konačne odluke Skupštine. Tako je oslobodio ovaj klub plaćanja penala u slučaju istupanja iz Superlige...

 

 

14.10 -  Juventus zvanično istupio iz Superlige, ali i dalje je uveren da je ovo ispravan projekat

- Pozivajući se na saopštenje za medije koje je objavio Juventus 19. aprila 2021, a koje se odnosi na predloženo stvaranje Superlige i javnu raspravu koja je zatim usledila, upoznati smo sa zahtevom i namerama koje su neki klubovi izrazili i odustali od ovog priojekta, iako prvobitne procedure predviđene sporazumom među klubovima nisu završene.

14.10 - Italijanski Milan izdao je kratko saopštenje u vezi sa Superligom Evrope.
- Glas i briga navijača širom sveta u vezi sa projektom Superlige su snažni i jasni i naš klub mora da ostane osetljiv i pažljiv prema izboru onih koji vole ovaj sport
-  navodi se na sajtu Milana.

Foto: reuters

 


U  Superligi zvanično su ostala još samo tri kluba – Real, Barselona i Juventus.

13.00 - Skaj Sport  javlja da bi uskoro iz Superlige mogao zvanično da istupi i Milan.

12.12 - Inter i Atletiko Madrid odustali su od učešća u Superligi Evrope.

12.00 - Odbor Asocijacije evropskih klubova (ECA) sastaće se danas da diskutuje o dogadjajima koji su uznemirili fudbal prethodnih dana. Posle objave pokretanja Superlige svih 12 klubova osnivača napustilo je ECA. Ipak, engleski klubovi koji su bili medju osnivačima su pokrenuli proces povlačenja iz Superlige. Nije poznato da li će šest engleskih klubova, koji su u medjuvremenu odustali od Superlige, biti odmah pozvano nazad u ECA.

11.40 - Andrea Anjeli je digao ruke, u izjavi za Rojters je priznao da je Superliga mrtva bez šest engleskih klubova.

-  Da budem iskren, Superliga ne može da se nastavi sa šest klubova - jasan je bio Italijan.

11.15 - Inter je bio jedan od tri kluba koji se pridužio Superligi, ali kako prenose Italijanski mediji samo se čeka zvanična potvrda da izlaze iz "lige bogatih", jer im više nije zanimljiva.

Foto: Reuters

 

11.00 - Oglasio se i Predrag Mijatović, tvrdi da je ideja o Superligi postojala već 10-ak godina
- Ovo je velika pobeda UEFA, pobeda fudbala, jer fudbal treba da pripada svima - izjavio je Predrag Mijatović za televiziju K1 nakon što je i definitvno propao projekat 12 bogatih klubova o formiranju evropske Superlige:
-  Ta ideja je postojala već desetak godina, gde veliki žele da razmišljaju samo o sebi, zaboravljajući druge klubove koji su jako važni da bi fudbal bio ono što jeste, pristupačan svima i da svi kroz takmičenje jednog dana mogu da urade nešto veliko.

10.20 - Džon Henri, vlasnik Fenvej sport grupe, koja je vlasnik Liverpula, izvinjava se navijačima i članovima fudbalskog kluba Liverpul.

- Želim da se izvinim svim navijačima i poštovaocima Liverpula za uznemirenje koje sam izazvao u poslenjih 48 sati. To se podrazumeva, ali važno je i da se kaže – ovaj projekat nikada nije ni trebalo da ostane na snazi bez podrške navijača. Niko u Engleskoj nije mislio drugačije. Tokom ovih 48 sati jasno ste nam rekli da podrške neće biti i da projekat neće opstati. Čuli smo vas, ja sam vas čuo.

 

 

 

10.00 - Englezi su kako prenose tamošnji meidji bensi na šestorku, traže da svi čelnici napuste klubove.

-  Kako ikad više možemo da radimo sa ovim ljudima? Izdali su nas. Godinama su nas gledali u oči i lagali - poručio je jedan izvor za Atletik da su ljuti ostali klubovi iz Premijer lige.

09.55 Predsednik Juventusa Anjeli osvrnuo i na klubove sa Istoka, Zvezdu i Steauu, koji su bili šampioni Evrope.

Na samom početku pobeđivali su veliki klubovi, od Bukurešta do Beograda. I to zato što su imali velike stadione i veliki broj prodatih ulaznica. Onda su došla TV prava i neke zemlje su se nametnule: Engleska, Francuska, Nemačka, Španija i Italije. Sve druge, od Holandije do Srbije, nestale su. Prosto, nisu pripadale zemljama sa velikim BDP-om koji je garantovao novac od TV prava. Sledeća tranzicija su globalni brendovi: oni garantuju prihode dovoljne da obezbede finansijsku stabilnost za celu fudbalsku piramidu. Da svi procvetamo. Zato smo osnovali Superligu - ističe Italijan.

09.20 - Predsednik Juventusa Andrea Anjeli rekao je da je Superliga "pakt krvi" i da će opstati.

08.50Marka otkriva da će sada  Real, Barselona, Atletiko i Juventus tužiti Liverpul, Junajted, Siti, Čelsi Totenhem i Arsenal jer su ubili takmičenje samo 48 sati nakon osnivanja.

Foto: Reuters

 

08.20 - Superliga Evrope dobila je žestok udarac, napustili su je klubovi iz Premijer lige, pa je takmičenje pred kolapsom samo dva dana nakon što je formirano. Prvi je iz elitnog društva izašao Mančester siti, a za "građanima" su krenuli Čelsi, Totenhem, Arsenal, LIverpul i Mančester junajted. Poručili su Englezi da su pogrešili, izvinili su se navijačima, dok "Mundo Deportivo" tvrdi da su klubovi iz PL primili ogroman novac od strane UEFA kako bi napustili Superligu. 
Isti izvor navodi da španski klubovi nisu dobili ni približno toliku ponudu.

Englezima je UEFA ponudila ogroman novac da napuste Superligu, budući da bi njihov izostanak iz LŠ naneo velike gubitke UEFA. Španski klubovi nisu dobili takvu ponudu budući da njih, a posebno Florentina Pereza, UEFA vidi kao glavne neprijatelje. Real i Barselona uvereni su da će ih Superliga spasiti od velikih finansijskih gubitaka i veruju da će uspeti da nagovore engleske klubove da im se ipak pridruže.

Foto: ap photo

 

08.00 - I Milan je rešio da se povuče, a potom se za isti korak odlučio i njegov gradski rival Inter. Tako su kao članovi Evropske Superlige ostali madridski Real, čiji predsednik sedi na čelu planiranog takmičenja, zatim Barselona, koja je takođe najavila istupanje, madridski Atletiko i Juventus.

07.55 - Superliga je živela samo 48 sati, pa posle odustajanja klubova i njihovog povratka u UEFA, objavila sledeće!

- Evropska Superliga je uverena da trenutni "status kvo" evropskog fudbala mora da se promeni. Predlažemo novo evropsko takmičenje, jer postojeći sistem ne radi. Naš predlog je usmeren ka tome da dozvoli sportu da se razvija dok generiše sredstva i stabilnost za čitavu fudbalsku piramidu, uključujući pomoć u rešavanju finansijskih teškoća nastalih zbog pandemije. To takmičenje bi obezbedilo materijalno povećane uplate svim fudbalskim akterima.

Foto: reuters

 

Uprkos proglašenom istupanju engleskih klubova, koji su primorani na takve odluke zbog pritiska kojem su bili izloženi, uvereni smo da je naš predlog potpuno u saglasju sa evropskim pravom i pravilima, kao što je danas predstavljeno sudskom odlukom koja čuva Superligu od delovanja treće strane. S obzirom na trenutne okolnosti, razmotrićemo ponovo najadekvatnije korake da preoblikujemo projekat, uvek imajući u vidu naš cilj – da ponudimo navijačima najbolje moguće iskustvo dok obezbeđujemo solidarne isplate čitavoj fudbalskoj zajednici"

 

07.50 Zvanično su istupili engleski timovi, a za njima su krenuli i milanski velikani, a prema zvaničnom saopštenju Evropska Superlige ja suspendovana, kako bi se "projekat izmenio".

 

 

Posle Čelsija i Mančester sitija, svi ostali engleski klubovi napustili su Superligu. Mančester junajted, Totenhem, Liverpul i Arsenal započeli su proces izlaska iz Superlige.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija