• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.04.2021

11:44

FIJASKO! SUPERLIGO, ZBOGOM! Anjeli digao ruke: Ne možemo da nastavimo sa 6 klubova!

Fudbal

FIJASKO! SUPERLIGO, ZBOGOM! Anjeli digao ruke: Ne možemo da nastavimo sa 6 klubova!

Podeli vest

Prvi čovek Juventusa i jedan od glavnih zagovornika Superlige Andra Anjeli kratko je za Rojters rekao da ne vidi kako ovo novoformirano takmičenje može da se igra

 

U utorak veće engleski klubovi Arsenal, Liverpul, Totenhem, Čelsi, Mančester Junajted i Mančester siti izašli su iz Supelrige. 

U Ligi bogatih ostali su samo  Real, Barselona, Atletiko, Juventus, Milan i Inter.

- Da budem iskren, Superliga ne može da se nastavi sa šest klubova - jasan je bio Italijan.

Plan je bio da Superliga ima 20 klubova, uz 15 osnivača još pet klubova bi se pridružilo najbogatijim klubovima.

Foto: reuters

 

Pobednik bi dobio oko 400 miliona evra, tri puta više nego što dobije pobednik Lige šampiona. Ali, pod pritiskom navijača, UEFA i FIFA, Englezi su odustali, pa je ideja propala.

Anjeli je dodao da je i dalje uveren da je evropskom fudbalu potrebna promena i da se ne kaje zbog načina na koji je napravljen pokušaj otcepljenja.

- I dalje sam uveren u lepotu tog projekta -  rekao je Anjeli, navodeći da bi to stvorilo najbolju konkurenciju na svetu.

- Ali doduše, mislim da je taj projekat više nije u toku - zaključio je on.

Španski fudbalski giganti Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, kao i Juventus, podneće tužbu protiv "odmetnika" iz Superlige, nakon što se novoformirano takmičenje praktično raspalo, prenosi Marka.

Kako se navodi, biće tuženi svi engleski klubovi koji su se "predomislili" Mančester Junajted, Mančester Siti, Čelsi, Liverpul, Totenham i Arsenal, plus Inter i Milan, koji su najavili povlačenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sumadinac

pre 3 godine

Pa gospodo Španci i Italijani možete vi da ostanete ubuduce i bez licence nemate sanse protiv UEFA I FIFA je se negira fudbal samo u Španija ili Italiji nego na celoj planeti.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija