• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.04.2021

12:36

ODMETNICI JURIŠAJU NA FINALE LIGE ŠAMPIONA! Borba za najvažniji trofej nastavlja se u Madridu!

Fudbal

ODMETNICI JURIŠAJU NA FINALE LIGE ŠAMPIONA! Borba za najvažniji trofej nastavlja se u Madridu!

Podeli vest

Real Madrid dočekuje Čelsi u prvoj utakmici polufinala elitnog evropskog takmičenja, koje su oba kluba pokušala da unište prošle nedelje osnivanjem nakaradne Superlige

Odmetnici se vraćaju u Ligu šampiona, koju su hteli da unište! Real Madrid i Čelsi, čiji su čelnici prošle nedelje pokušali da ubiju fudbal osnivanjem nakaradne zatvorene Superlige za bogataše, sudariće se večeras u prvom meču polufinala Lige šampiona na stadionu "Alfredo di Stefano" (21.00, Arena 1).

Projekat odvajanja od ostatka fudbalske Evrope i sveta nije im uspeo, pa se sad nadaju da će makar osvajanjem "pehara s velikim ušima" uspeti da speru ljagu sa svog imena. Kao i da će osvajanjem najvećeg dela finansijskog kolača, koji dodeljuje UEFA, makar malo umanjiti ogromne dugove.
Misli na fudbal

Biće još puno priče oko Superlige, ali ja na to ne mogu da utičem, tako da sam okrenut samo terenu
Zinedin Zidan, trener Reala

Gas do kraja sezone

Treneri španskog i nemačkog tima, Zinedin Zidan i Tomas Tuhel, trudili su se da govore isključivo o ambicijama u Ligi šampiona, ali nije bilo moguće da izbegnu pitanja o Superligi. Francuz je rekao da nijednog trenutka nije strepeo od izbacivanja iz Evrope.

- Pitate me o Superligi, a mi se spremamo za polufinale Lige šampiona. Uticaj Superlige na naš status i suđenje? Sudija će raditi svoj posao, a mi svoj. Budemo li razmišljali o tome da će nas neko oštetiti, onda će biti vrlo nezgodno po nas, sigurno ćemo nešto da zabrljamo. Moramo da se fokusiramo samo na fudbal. I sve sam već rekao na ovu temu. Stvarno nisam očekivao nijednog trenutka da možemo biti izbačeni iz Lige šampiona. Biće još puno priče oko svega toga, ali pošto je svima jasno da na to ne mogu da utičem, onda sam okrenut samo terenu i fudbalskim dešavanjima - rekao je Zidan.

Foto: Tanjug/AP

 



Real se bori za 17. finale najjačeg klupskog takmičenja, a francuski stručnjak je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri tri puta stigao do finalne utakmice i sva tri puta je slavio.

- Čelsi je ekipa koja je do sada bila odlična u Ligi šampiona i zaslužuje da bude u polufinalu, baš kao i mi. Biće to teška utakmica, jer Čelsi ima igrače sa mnogo iskustva na ovom nivou takmičenja. Ostalo je mesec dana do kraja sezone i sad moramo da se borimo najjače što možemo u svakom meču, pa šta bude. Biće poteškoća, naravno, kao što će ih imati i sve ostale ekipe - rekao je Zidan.

Tuhel zna sa Zidanom


Nemački stručnjak Tomas Tuhel jedini je koji je sa Zinedinom Zidanom barem tri puta odmerio snage, a da nijednom nije poražen. Oni su se susreli do sada četiri puta i Tuhel je ostvario pobedu uz tri remija. Prvo je kao trener Dortmunda u grupi Lige šampiona u jesen 2016. igrao sa Zidanovim Realom 2:2 u oba meča. Potom je predvodeći PSŽ, takođe u grupi najjačeg takmičenja, pobedio "kraljevski klub" i francuskog stručnjaka u septembru 2019. čak 3:0 u Parizu, pa je dva meseca kasnije u Madridu bilo 2:2.

Čelsi je prethodni put bio među četiri najbolja tima na kontinentu 2014. godine. Boriće se za plasman u treće finale Lige šampiona u klupskoj istoriji. Menadžer "plavaca" Tomas Tuhel mogao bi da se nađe u neobičnoj situaciji da drugi put u poslednjih devet meseci igra finale. Prethodno je 23. avgusta prošle godine predvodio PSŽ protiv Bajerna, ali je izgubio 1:0.

Poremetili ih čelnici

Tuhel je, međutim, prvo morao da odgovori šta misli o neuspelom projektu Superlige i da li su mu čelnici kluba svojim postupcima otežali posao u Ligi šampiona.

- Nema potrebe da se meni bilo ko izvinjava zbog želje kluba da igra Superligu. Klub ima gazdu, on u dogovoru s rukovodstvom donosi odluke, a ja sam samo jedan od zaposlenih i moje je da se priviknem na okolnosti. Taj projekat, uostalom, neće zaživeti i zato treba da idemo dalje. Da li su nas sva ta dešavanja poremetila? Očigledno je da jesu, ali to je sad već prošlost. Stigli smo do polufinala u velikom stilu, ali ne može da bude teže nego da igraš protiv Real Madrida. Probaćemo da se nadigravamo, bićemo sigurno agresivni i borbeni. Sigurno je i da ćemo posle ova dva meča biti pametniji i iskusniji, ali ko će proći u finale, to ćemo tek da vidimo - istakao je Tuhel.
 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija