• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

06.05.2021

10:15

TUHEL PUCA OD SAMOPOUZDANJA PRED FINALE LŠ! Igrali smo IMPRESIVNO!

Fudbal

TUHEL PUCA OD SAMOPOUZDANJA PRED FINALE LŠ! Igrali smo IMPRESIVNO!

Podeli vest

Trener fudbalera Čelsija Tomas Tuhel rekao je da je zadovoljan zalaganjem i igrom protiv Real Madrida u polufinalu Lige šampiona i da njegova ekipa sa mnogo samopouzdanja čeka finale u Istanbulu protiv Mančester sitija.

Fudbaleri Čelsija pobedili su Real Madrid rezultatom 2:0 (1:0) na Stamford Bridžu i ukupnim rezultatom 3:1 prošli su u finale gde će se sastati sa Mančester Sitijem.

 

Foto: Tanjug

 


- Ovo je zaista velika stvar i apsolutno sam oduševljen duhom ove ekipe, sve pohvale. Uvek ću ovo reći, za mene su Bajern Minhen i Mančester siti merilo. Igrali smo energično, sa mnogo pozitivne energije i gladi. Pokazali smo pravi duh, borili smo se, pokazali reakciju u drugom poluvremenu, a posle promašenih velikih prilika nismo odustali -rekao je Tuhel!

Čelsi će u finalu 29. maja u Istanbulu, igrati protiv Mančester sitija, koji je u dvomeču polufinala bio bolji od Pari Sen Žermena.To će biti četvrta utakmica Čelsija i Sitija ove sezone. Siti je pobedio sa 3:1 na Stamford Bridžu u Premijer ligi, pre nego što je Tuhel preuzeo ekipu, a Čelsi je 17. aprila u polufinalu FA kupa pobedio sa 1:0.

- U polufinalnoj utakmici smo odigrali impresivno i takva igra će nam ponovo biti potrebna. To nam daje veru i samopouzdanje. Imali smo velikih izazova u Premijer ligi, bili smo jaki i pokazali smo mentalitet i kvalitet u svim tim utakmicama. Da, idemo u finale u Istanbul puni samopouzdanja i pozitivne energije - naveo je Tuhel.

Foto: Tanjug

 



- Bez povreda, samo sa pozitivnom energijom za pobedu, idemo da se takmičimo. U Istanbul idemo sa jasnim ciljem -  dodao je 47-godišnji nemački trener.

Tuhel je u januaru preuzeo Čelsi, kada je otpušten Frenk Lampard, a ekipa je tada bila deveta u Premijer ligi. Londonski tim sada je četvrti, a igraće u finalu FA kupa 15. maja protiv Lestera.

Čelsi se treći put u istoriji plasirao u finale Lige šampiona, 2008. godine ekipa je izgubila od Mančester junajteda posle izvodjenja jedanaesteraca, a četiri godine kasnije bila je bolja od Bajerna.

Foto: Tanjug/AP

 

- Igramo u dva finala ove sezone i žrtva koju sam podneo, vredela je od prvog dana. Ja sam deo sjajnog kluba i od prvog dana osećam podršku. Zahvalan sam što sam na klupi ovog kluba -naveo je Tuhel.

Strelac prvog gola Timo Verner rekao je da je u završnici utakmice izgubio glas.

-Mnogo sam vrištao u poslednjih 10 minuta. Izgubio sam glas -rekao je Verner, koji je zamenjen 20 minuta pre kraja utakmice.

- Kada smo počeli da radimo sa ovim trenerom, bili smo deveti, a sada smo sve postigli, na putu smo da budemo medju prve četiri ekipe Premijer lige, a možemo da osvojimo Ligu šampiona i FA kup -dodao je nemački fudbaler.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17