• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

07.05.2021

09:30

NOVA BURA U NAJAVI! Superliga IZBAČENA iz kladionica! Terzić jasan! Glupost je da smo pustili Rad! Fudbalski stručnjaci se oglasili za INFORMER!

Crvena zvezda

NOVA BURA U NAJAVI! Superliga IZBAČENA iz kladionica! Terzić jasan! Glupost je da smo pustili Rad! Fudbalski stručnjaci se oglasili za INFORMER!

Podeli vest

Nijedna kladionica u Srbiji i inostranstvu u ponudi za klađenje u četvrtak nije imala utakmice narednog kola Linglong Superlige Srbije! Šuška se da će za vikend ponovo biti nelogičnih rezultata

Spremaju se nove nameštaljke u srpskom fudbalu!? Nijedna kladionica u Srbiji i inostranstvu u ponudi za klađenje nema utakmice 36. kola Linglong Superlige, koje će biti na programu već sutra i prekosutra!

Foto: Starsportphoto

 

Po kuloarima se uveliko priča da su ishodi nekih od utakmica već unapred dogovoreni. Zbog nelogičnih rezultata u prethodnih mesec i po dana morao je da reaguje i predsednik države Aleksandar Vučić, koji je prekjuče izjavio da će državni organi pohapsiti fudbalsku mafiju koja se bavi nameštanjem utakmica. Zbog čitavog haosa koji je nastao utakmice možda i odlučujućeg 36. kola Linglong Superlige izbačene su iz ponude za klađenje.

Poštenije u Etiopiji

Potpuno je neverovatna situacija da samo dva dana pre meča bukmejkeri nisu izbacili kvote. Primera radi, u pojedinim srpskim kladionicama u ponudi postoji čak ponuda za klađenje u ligama Vijetnama, Senegala, Salvadora, Nikaragve, Bangladeša, Etiopije, Irana i Malezije, dok klađenje na mečeve srpskog prvenstva nije bilo moguće.

Iskusni fudbalski stručnjak Milorad Kosanović kaže za Informer da je posao za Fudbalski savez Srbije da ispita zbog čega je to tako.

- Sve ide iz centrale, Fudbalskog saveza Srbije, nemoguće je da ne ide odatle. Predsednici, potpredsednici, gde su? Što se ne oglase? Ne čudi me što nema utakmica u ponudi. Marko Pantelić neka se javi, Šurbatović neka se oglasi! Ko su predsednici Superlige? Gde su oni? Oni ne mogu da odluče ništa. Savez mora da počne da kažnjava klubove sa šest, devet bodova ili izbacivanjem iz lige - poručuje Kosanović.


Glavno pitanje u srpskom fudbalskom prvenstvu je ko će sve, uz već otpisane Zlatibor, Mačvu i Bačku, ispasti iz lige!?

 

Inđija ima samo teoretske šanse da opstane, a za očuvanje statusa superligaša bore se Novi Pazar, Rad, Proleter, Voždovac, Radnički, Javor, Napredak, Spartak, pa čak i Metalac i TSC. Zato će već u subotu pod posebnom lupom biti utakmice Voždovac - Napredak, Novi Pazar - Mladost i Proleter - Radnik, kao i Radnički Niš - Rad, Spartak - Inđija i TSC - Javor u nedelju.

Terzić: Glupost je da smo pustili Rad

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu uveče odigrali su 2:2 protiv Rada na Banjici, iako su vodili 2:0 u 43. minutu. Nakon tog meča na društvenim mrežama počele su spekulacije da su crveno-beli pustili "građevinare", kojima svaki bod znači u borbi za opstanak. Međutim, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić kaže da su to budalaštine.
- Gluposti ne komentarišemo - kratko je poručio Terzić za Informer

Prema rečima nekadašnjeg proslavljenog arbitra Rake Đurovića, pravo je čudo što utakmica nema u ponudi u kladionicama, s obzirom na to da mnoge od njih imaju ogromnu važnost.

- Činjenica da utakmica nema u kladionicama je samo dokaz da našem fudbalu više niko ne veruje! Ko iole prati prvenstvo, može da uzme raspored i da vidi gde kome trebaju bodovi. Meni je strašno da nakon intervencije predsednika države i UEFA niko ne reaguje. Savez nije smeo da dozvoli da situacija dođe dotle da državni vrh mora da reaguje. Kad se to već dogodilo, ti koji učestvuju u svemu tome moraju pod hitno da budu sklonjeni i kažnjeni. Njima bi najveća nagrada bila da odu iz fudbala bez ikakvih posledica - poručuje Đurović.


Nekadašnji sudija primećuje da se oglašavaju samo članovi klubova koji su ugroženi.

- Deluje mi da je poslednje kolo, nakon upozorenja predsednika države, bilo regularno. Pre toga neki rezultati su bili predvidljivi i, što bi se reklo, dolazili su po proceni čaršije - zaključuje Đurović.
 

Foto: Starsportphoto

 

Podsetimo, fudbalski klub Novi Pazar podržao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je najavio hapšenje fudbalske mafije, i poručio da je najbolje rešenje za novog prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije političar Rasim Ljajić.

Foto: Starsportphoto

 

- Novi Pazar predlaže Rasima Ljajića, koji bi svojim ugledom, znanjem i energijom mogao da donese neophodne promene. Žalosno je i porazno da mora da reaguje prvi čovek države, a da na sve nepravilnosti i lako predvidive rezultate mnogih utakmica ćute svi, od fudbalske organizacije, preko sportskih komentatora i medija, do istaknutih fudbalskih stručnjaka - piše između ostalog u saopštenju Novog Pazara.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija