• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

19.05.2021

08:22

DAN "D" U SUPERLIGI! Danas odlučujuće utakmice u borbi za opstanak u eliti!

Fudbal

DAN "D" U SUPERLIGI! Danas odlučujuće utakmice u borbi za opstanak u eliti!

Podeli vest

Za tri mesta koja garantuju ostanak u elitnom rangu boriće se Voždovac, Rad, Radnički Niš, Novi Pazar i Javor * Nišlijama i Ivanjičanima ni pobede ne garantuju da neće ispasti

Ostalo je još 90 minuta borbe za opstanak u srpskoj fudbalskoj Superligi! Večeras (18.30, multiprenos Arena 1) na programu su utakmice poslednjeg, 38. kola, a u centru pažnje biće Voždovac, Rad, Radnički Niš, Novi Pazar i Javor, koji će pokušati da očuvaju status superligaša!

Dve od pomenutih pet ekipa ispašće iz elitnog ranga i tako se priključiti Mačvi, Bačkoj, Zlatiboru i Inđiji, koji su već izgubili sve šanse da se spasu. Sve će biti poznato nakon večerašnjih mečeva Voždovac - Javor, Novi Pazar - Napredak, Radnički Niš - Bačka i Spartak - Rad.

UTAKMICE KOJE ODLUČUJU


Voždovac - Javor
Novi Pazar - Napredak
Radnički (N) - Bačka
Spartak - Rad


ŠTA KOME TREBA


Voždovac Ako pobedi, sigurno opstaje
Rad Ako pobedi, sigurno opstaje
Novi Pazar Ako pobedi, sigurno opstaje
Radnički Niš Opstaće ako pobedi i ako Novi Pazar, Rad ili Voždovac ne pobede
Javor Opstaće ako pobedi i ako Rad, Radnički ili Novi Pazar izgube

Neko će u zatvor

Kako god da se završi, ova sezona ostaće upamćena kao jedna od najsramnijih u istoriji srpskog fudbala. U prethodnih mesec i po dana klubovi su se međusobno optuživali za nameštaljke. Neregularnosti su bile toliko očigledne da je čak i predsednik države Aleksandar Vučić morao da reaguje i zapreti hapšenjem "fudbalske bande zbog koje nam se ceo svet smeje".

Danas ostaje da se vidi ko se u mulju i blatu donjeg dela tabele Superlige najbolje snašao. U najtežoj situaciji su Radnički i Javor, kojima ni eventualne pobede ne garantuju da će ostati superligaši. Najzanimljivije bi moglo da bude na krovu tržnog centra "Stadion", gde Voždovac dočekuje Ivanjičane u direktnom okršaju za opstanak. Domaći bi trijumfom sigurno ostali u ligi, dok Javor mora da pobedi i da neko od ostalih konkurenata - Rad, Radnički ili Novi Pazar - izgubi.

Trener ekipe iz Dragačeva Igor Bondžulić svestan je u kakvom je problemu.

- Nalazimo se u veoma teškoj situaciji. Nažalost, pred ispadanjem smo iz lige. Prihvatam svu odgovornost. Kao trener, najveći sam krivac što nismo postigli više. Nismo izdržali pritisak, a prethodno smo 36 kola bili iznad crte. Igrači su dali sve od sebe - poručuje Bondžulić.

STANJE NA TABELI

Voždovac 47
Rad 47
Radnički (N) 46
Novi Pazar 46
Javor 45
* Napomena: U slučaju da Radnički i Novi Pazar budu imali isti broj bodova, Pazarci će biti u prednosti zbog boljeg međusobnog skora

Osim Javora, u veoma teškoj poziciji je i niški Radnički. Vicešampion države iz 2019. godine mora da pobedi već otpisanu Bačku i da se nada da Novi Pazar, Rad ili Voždovac neće pobediti. Nišlije trenutno imaju isti broj bodova kao Novi Pazar, s tim da klub sa Jošanice ima bolji međusobni skor i bio bi u prednosti ako nakon poslednjeg kola budu poravnati na tabeli.

Jasna računica
Trener Radničkog Aleksandar Stanković priziva sreću u pomoć.

- Iza nas je teška nedelja, ali i sezona. Nažalost, došli smo u situaciju da ne zavisimo sami od sebe. Ipak, ne smemo da dozvolimo da nam misli odlutaju prema drugim stadionima. Moramo da uradimo ono što je do nas, da pobedimo, a onda da prizivamo sreću i molimo se Bogu da bar jedan rezultat na ostalim mečevima bude u našu korist - kaže Stanković.

Što se tiče ostalih ekipa, računica za Novi Pazar i Rad je jasna - moraju da pobede Napredak i Spartak i ostaju superligaši. Trener ekipe s Banjice Milan Milanović očekuje trijumf na severu Srbije.

- Ne interesuje nas drugi rezultati, cilj nam je da pobedimo Spartak. U prošlom kolu smo savladali Mačvu sa čak 7:1. Očekivao sam da bude 2:0 za nas, i to bi bilo dovoljno za tri boda i da se ne nerviram. Nadam se da se igrači nisu mnogo istrošili - kaže Milanović.

SUPERLIGA

38. kolo 

Utorak

Čukarički - Radnik 2:1 (2:0)
Lukić 33, Pantić 36 - Spasić 72

Mačva - Zlatibor 1:0 (0:0)
Ortiz 77

TSC - Inđija 2:1 (1:1)
Banjac 17, Lukić 58p - Dimitrov 34/

Mladost - Partizan 1:0 (1:0)
Bojović 24

Sreda

Crvena zvezda - Metalac 16.00
Voždovac - Javor 18.30
Novi Pazar - Napredak 18.30
Proleter - Vojvodina 18.30
Radnički (N) - Bačka 18.30
Spartak - Rad 18.30


 



Standings provided by SofaScore LiveScore


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija