• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2021

23:17

/OCENE/ANKETA/ GOLMANI OBELEŽILI FINALE KUPA, BORJAN IZAŠAO KAO POBEDNIK! Ko je najzaslužniji za Zvezdin novi trofej?

Fudbal

/OCENE/ANKETA/ GOLMANI OBELEŽILI FINALE KUPA, BORJAN IZAŠAO KAO POBEDNIK! Ko je najzaslužniji za Zvezdin novi trofej?

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde, osvojili su finale Kupa Srbije pobedivši Partizan nakon boljeg izvođenja penala (4:3)

Posle početnog ispitivanja snaga, veliku šansu u prvom delu propustio je Dijego Falćineli.

U 24. minutu, nakon što je Milan Gajić poslao loptu do Falćinelija na drugu stativu, Italijan nije uspeo da pravovremeno reaguje.

Partizan je imao najozbiljniju šansu u 31. minutu preko Nemanje Jovića, ali je Milan Rodić uspeo da speči vođstvo.

Do kraja poluvremena, Dijego Falćineli je imao odličnu šansu u 44. minutu, ali je njegov udarac petom završio pored gola.

U drugom poluvremenu, najbolju priliku, propustio je Veljko Nikolić u 78. minutu.

U regularnom delu je bilo 0:0, a mreže su mirovale i u dva produžetka.

Usledili su penali, a nakon incidenta Nikole Krstovića i Vladimira Stojkovića, crveno - beli su iskoristili pritisak i bili bolji nakon izvođenja penala.

Na ovaj način je Crvena zvezda osvojila duplu krunu i zaokružila fantastičnu sezonu.

 

Ocene:

Crvena zvezda:

Milan Borjan (8,5) - Bio je golman Zvezde na visini zadatka čitavu utakmicu. Imao je par odličnih intervencija tokom utakmice, a u penal seriji je odbranio poslednja dva jedanaesterca i doveo svoj tim do duple krune.

Foto: Starsportphoto

 

Milan Gajić (7,5) - Odličan je bio desni bek Crvene zvezde. U 24. minutu, poslao je upotrebljiv pas na drugu stativu do Falćinelija koji nije stigao da reguje.

Nemanja Milunović (7) - Odlična utakmica. Bio je siguran u svojim defanzivnim zadacima i sprečio je većinu napada Partizana po sredini.

Radovan Pankov (8) - Jedna od boljih utakmica Zvezdinog štopera od početka sezone. Dobio je priliku na samom startu umesto Miloša Degeneka i odlično je iskoristio. Postigao je gol u penal seriji.

Milan Rodić (7) - Solidna partija levog beka Zvezde, ali su napadi manje išli po toj strani.

Seku Sanogo (6,5) - Korektna partija. Uspeo je ono što najbolje radi, a to je da sprečava napade protivnika.

El Fardu Ben (6,5) - Korektna partija, ali bez konkretne prilike.

Mirko Ivanić (7) - Uradio je odličan posao, dobro je kreirao napade crveno - belih. Imao je odličan udarac glavom u 76. minutu kada je Stojković sjajno odreagovao.

Gelor Kanga (6) - Prosečna utakmica za Gabonca. U 66. minutu ga je zamenio Veljko Nikolić.

Katai (7)- Dao je sve od sebe do 72. minuta kada ga je očigledno stigao umor, a zamenio ga je Slavoljub Srnić.

Dijego Falćineli (6)- Nije ga hteo gol. Imao je dve odlične prilike u prvom poluvremenu, a izašao je početkom prvog produžetka kada ga je zamenio Aleksa Vukanović. Možda je ovo bila njegova poslednja utakmica u crveno - belom dresu.

Foto: Starsportphoto

 

Igrali su još:

Veljko Nikolić (7) - Dao je veliki doprinos crveno - belima u napadu i uneo potrebnu energiju. Postigao je efektan gol u penal seriji. Ušao je u 66. minutu umesto Gelora Kange.

Foto: Starsportphoto

 

Marko Gobeljić (7,5) - Odlična igra desnog beka Crvene zvezde. Pre svega je pokazao srčanost na terenu, a u poslednjem minutu prvog produžetka, uspeo je da zaustavi udarac Šćekića.

Slavoljub Srnić (7) - Odlična partija. Bez konkretnog učinka, ali mnogo borbe na terenu.

Aleksa Vukanović (5,5) - Nije imao konkretan učinak u poslednjih pola sata. Zamenio je Dijega Falćinelija u produžecima.

Miloš Degenek (7) - Zamenio je umornog Mirka Ivanića, ali je trener Dejan Stanković očigledno želeo da ga ubaci da bi sačuvao stabilnost u zadnjoj liniji.

Nikola Krstović (7) - Kasno je ušao, ali je imao veliku ulogu u osvajanju duple krune. Postigao je treći gol u penal seriji, uspeo je da isprovocira Vladimira Stojkovića koji ga je pogodio loptom. Nakon toga je usledio prekid, a veliki pritisak su imali igrači Partizana koji nisu uspeli da se izbore sa njim.

Partizan:

Vladimir Stojković (6,5) - Imao je odlične intervencije, a mrlju na dobar nastup stavio je nakon incidenta sa Nikolom Krstovićem u penal seriji.

Aleksandar Miljković (7) - Korektna partija desnog beka Partizana. Odigrao je celu utakmicu, dobio je žuti karton u 85. minutu.

Svetozar Marković (5,5) - Izašao je nakon prvog poluvremena zbog povrede.

Miloš Vujačić (8) - Odlična partija štopera Partizana.

Slobodan Urošević (7) - Odlična partija, ali je morao zbog grčeva da napusti teren deset minuta pred kraj drugog produžetka.

Saša Zdjelar (7) - Odlično partija veznjaka Partizana.

Aleksandar Šćekić (7) - Korektna partija. Imao je veliku priliku u 105. minutu nakon greške Milana Borjana, ali je Marko Gobeljić otklonio opasnost.

Milan Jović (7,5) - Imao je dve odlične šanse koje nije realizovao. Uneo je svežinu u redove crno - belih, a zamenio ga je Natho u 73. minutu.

Miloš Jojić (6) - Ispod očekivanja. Promašio je penal u seriji.

Foto: Starsportphoto

 

Lazar Marković (6) - Slično kao Jojić. Nije ispunio očekivanja. Dobio je žuti karton, a zamenio ga je Lutovac u 73. minutu.

Filip Holender (6,5) - Imao je dva udarca, ali prilično bezopasan.

Igrali su još:

Bojan Ostojić (7,5) - Odlično je zamenio Svetozara Markovića početkom drugog poluvremena i bio na visini svog zadatka.

Aleksandar Lutovac (6) - Nije uspeo da prikaže partiju koja je od njega bila očekivana.

Foto: Starsportphoto

 

Bibras Natho (7) - Uveo ga je Aleksandar Stanojević u 73. minutu i od njega očekivao kreativnost u ofanzivi. Delimično je u tome uspeo ali je izostala realizacija. Postigao je prvi gol za crno - bele u penal seriji.

Foto: Starsportphoto

 

Filip Stevanović - Ušao je u 106. minutu umesto Saše Zdjelara, ali nije uspeo da u značajnoj meri pomogne svom timu.

Marko Živković (6) - Zamenio je Slobodana Uroševića u 111. minutu, a postigao je drugi gol u penal seriji.

Anketa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17