• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

07.06.2021

09:14

U HRVATSKOJ RASPAD SISTEMA PRED EVROPSKO PRVENSTVO! Svađa u taboru "šahovničara"!

reuters

Fudbal

U HRVATSKOJ RASPAD SISTEMA PRED EVROPSKO PRVENSTVO! Svađa u taboru "šahovničara"!

Podeli vest

Katastrofalna atmosfera u taboru Hrvata pred start Evropskog prvenstva! Napadač hrvatske Andrej Kramarić (29) poručio je selektoru Zlatku Daliću (54) da i seoske babe znaju na kojoj poziciji igra, a on mu je odgovorio da slobodno može da napusti ekipu ako je nezadovoljan!

Andrej Kramarić je imao fantastičnu sezonu u nemačkom Hofenhajmu, za koji je postigao 20 golova u Bundesligi. Postao je prvi hrvatski igrač nakon Davora Šukera koji je u jednoj sezoni postigao 20 ili više pogodaka u nekoj od pet najjačih liga u Evropi. Do tog učinka stigao je igrajući na poziciji polušpica, odnosno, malo iza klasičnog centarfora.

Odgovorio golovima

Uprkos tome, iskusni ofanzivac i dalje nema zagarantovano mesto u startnih 11, već je plan da bude zamena napadaču Dinama Brunu Petkoviću.

Besan

Pitajte Davora Šukera šta bi rekao da mu kažu da će biti rezerva nakon što postigne 20 golova u jednoj sezoni
Andrej Kramarić

Godinama unazad je ćutao i trpeo što je u nacionalnom timu bio rezerva Mariju Mandžukiću, i to na poziciji špica, na kojoj se slabije snalazi. Ovog puta mu ni sjajna sezona nije bila dovoljna da se izbori za prvu postavu, pa je rešio da progovori i potkači Dalića.

- Znao sam da će me novinari pitati o ulozi "džokera", koju sam imao na prethodnom Svetskom prvenstvu. Odgovor sam dao svojim igrama u poslednjih sedam godina. A na to još mogu da dodam: pitajte Davora Šukera šta bi rekao da mu kažu da će biti rezerva nakon što postigne 20 golova u jednoj sezoni. O mojoj ulozi u reprezentaciji nisam razgovarao sa selektorom. Godinama odgovaram na pitanje koja je moja najbolja pozicija. Verovatno i babe sa sela znaju koju poziciju igram u klubu - odbrusio je Kramarić u intervjuu za "Sportske novosti".

Foto: reuters

 



Nije se dugo čekalo na odgovor Zlatka Dalića, koji nije štedeo napadača Hofenhajma. Selektor "kockastih" poručuje da Hrvatska može bez svakog fudbalera, pa i Kramarića, uprkos tome što je imao fantastičnu sezonu u nemačkoj Bundesligi.

- Kramarić, kao i Nikola Vlašić i Mario Pašalić, blizu su startne postave. Sve će zavisiti od toga ko će nam biti protivnik. Ovde nema mesta nezadovoljstvu i neslaganju. Odgovoran sam za ovu ekipu i delim uloge igračima onako kako ja mislim da treba - poručio je Dalić Kramariću.

Pobuna protiv Leva u reprezentaciji Nemačke

 

Nisu samo Hrvati opterećeni problemima pred početak Evropskog prvenstva, pošto veliki potresi prete da unište atmosferu i u reprezentaciji Nemačke. Poznati list "Bild" piše da su reprezentativci koji igraju za minhenski Bajern nezadovoljni zbog toga što će Joakim Lev igrati u formaciji 3-5-2.
Pomenuti list piše da su Manuel Nojer, Niklas Zule, Serž Gnabri, Leon Gorecka, Džošua Kimih, Tomas Miler i Liroj Sane predložili Levu da igra u formaciji 4-2-3-1, što je odlazeći selektor odbio. Osim toga, pobunili su se i ofanzivci Čelsija Timo Verner i Kai Haverc. Lev je planirao da obojica budu rezervisti, a oni smatraju da kao osvajači Lige šampiona moraju da imaju zagarantovano mesto u startnih 11.

 

Foto: reuters

 

Problem i Rakitić

Hrvati će mečeve grupne faze protiv Engleske, Škotske i Češke očigledno dočekati u vrlo lošoj atmosferi. Već uzdrmanu reprezentaciju dodatno je poremetio i Ivan Rakitić, koji se nakon Mundijala u Rusiji oprostio od nacionalnog tima. Međutim, ispostavilo se da je vezista Sevilje želeo da ga neko moli da ponovo bude deo tima, pa je Hrvatima objasnio kako je zapravo Dalić kriv što on nije u reprezentaciji.

- Žao mi je što neću igrati na Evropskom prvenstvu. Ne zbog takmičenja, već zato što više neću obući najlepši dres na svetu. Čekao sam poziv od selektora. Ako ne mogu da budem član stručnog štaba kao Vedran Ćorluka, onda da pomognem na bilo koji način. Ponudio sam se portparolu Tomislavu Pacaku da budem od pomoći, ali poziva nije bilo - poručio je razočarani Rakitić.

Da situacija bude još luđa, Rakitić je na pitanje da li bi želeo kao aktivni igrač da bude u stručnom štabu odgovorio da se samo šalio.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smrad

pre 2 godine

Oni su bar na prvenstvu za razliku od naših balerina

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17