• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.06.2021

12:59

STOJKOVIĆ NIJE LJUT POSLE REMIJA! Zadovoljan sam! Bilo je puno debitanata, momci još imaju problem sa spavanjem, bilo je sparno...

fss.rs

Fudbal

STOJKOVIĆ NIJE LJUT POSLE REMIJA! Zadovoljan sam! Bilo je puno debitanata, momci još imaju problem sa spavanjem, bilo je sparno...

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno protiv Jamajke 1:1 (0:1) u prijateljskom meču u Japanu

Selektor Srbije Dragan Stojković zadovoljan igrom i rezultatom utakmice protiv Jamajke.

- To se pre svega odnosi na dešavanja u drugom poluvremenu. Napravili smo u pauzi četiri izmene, promenili sistem i to je dalo rezultat. Igrali smo mnogo bolje u drugom poluvremenu. Utakmica je bila jako zahtevna u fizičkom smislu. Protivnik je bio izuzetno spreman i bukvalno se na svaku loptu išlo sa dosta faulova, što je nama stvaralo probleme. Nemam razloga da budem nezadovoljan, tim pre što je u našem timu bilo puno debitanata, ako se ne varam čak šest-sedam u startnoj postavi - kazao je selektor Stojković, prenosi sajt FSS.

Očigledno je da debitantima treba još puno treninga da shvate ono što Stojković stalno ponavlja, da je fudbal lepa igra koju treba igrati na što jednostavniji način.

Foto: fss.rs

 

- Upravo im je drugo poluvreme pokazalo da fudbal ume da bude veoma kreativan i da zadovolji sve, kako njih koji ga igraju, tako i nas na klupi i ljude koji prate utakmicu na televiziji. Moram još jednom da pomenem faktore koji nam nisu išli u prilog, pre svega dalek i naporan put, kao i vremensku razliku u Japanu. Momci još uvek imaju problema sa spavanjem i ovo što su danas odigrali ja im zaista čestitam.

Pavlović je u osmom nastupu za reprezentaciju postigao prvi gol, a dobio je aplauze i zbog sjajnog klizećeg starta kada je zaustavio opasnu kontru Jamajke. Ipak, selektor ukazuje na detalj koji bi igru mladog štopera učinio još efikasnijom.

- Strahinja je ušao u drugom poluvremenu i videlo se da je uneo svežinu. Čini mi se da igra sa puno samopouzdanja, što je jako važno za mladog igrača. Zaslužuje pohvale za gol koji je postigao. I to desnom nogom, što je bilo iznenađenje za sve nas, a pretpostavljam i za njega samog. Sa druge strane, ne sme da pravi neke greške koje su jednostavno nedozvoljene. A to je da gubi loptu bez ikakve potrebe i da daje protivniku prostor, pa onda moramo da trčimo po ovakvom vremenu. Da, to sam zaboravio… pored svih ovih problema koje sam nabrojao, danas je bilo dosta sparno i jako teško vreme za trčanje.

Foto: fss.rs

 

Mogla je Srbija i do potpunog preokreta, da je šut Gudelja u poslednjem minutu bio malo precizniji.

- Idealna pozicija, već sam je video u mreži. Praktično, samo da je pogodio okvir gola. Gudelj je igrač koji ima izuzetno precizan i jak šut. Mislio sam da će ići na varijantu jačine, a ne tehnike. On se opredelio za ovo drugo i nažalost pogrešio. Ali nema veze, ništa se ne bi promenilo u mom stavu o utakmici i da smo pobedili Jamajku. Jedno je sigurno, momci su pružili makismum i ne bi bilo pošteno da su izgubili. U svakom slučaju, jedno veliko iskustvo za debitante, oni će celog života pamtiti ovaj dan jer su prvi put u karijeri branili boje najboljeg tima svoje zemlje.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija