• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.06.2021

11:48

SPREMA SE HAOS! UEFA naredila Ukrajini da povuče sporne dresove!

ap photo

Fudbal

SPREMA SE HAOS! UEFA naredila Ukrajini da povuče sporne dresove!

Podeli vest

Zakuvalo se dan pred početak Evropskog prvenstva! UEFA je naložila fudbalskoj reprezentaciji Ukrajine da ukloni natpis "Slava herojima“ sa dresova na Evropskom prvenstvu

Kako mediji prenose UEFA smatra da slogan ima političku konotaciju. 

- Nakon dalje analize, konkretna kombinacija ova dva slogana jasno se smatra političkom po svojoj prirodi, sa istorijskim i militarističkim značenjem. Zbog toga se ovaj konkretni slogan sa unutrašnje strane dresa mora ukloniti za upotrebu na takmičarskim utakmicama UEFA - navodi se u saopštenju.

Ranije je predsednik Ukrajinske fudbalske asocijacije Andrej Pavelko predstavio novi dres ukrajinskog tima za učešće na EURO 2020.

Na majicama su ispisane reči "Slava Ukrajini!“ i „Slava herojima!“, kao i obris Ukrajine sa Krimom u svom sastavu.

Foto: Reuters

 

Međunarodna fudbalska federacija je, sa svoje strane, saopštila da će ostati neutralna u političkim pitanjima i naglasila da je pitanje dresa Ukrajine na evropskom fudbalskom prvenstvu u nadležnosti UEFA.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija