• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.06.2021

23:15

EVROPSKO PRVENSTVO 3. DAN! Eriksen POBEDNIK EURA, favoriti sigurni na startu turnira! /FOTO/

tanjug/ap photo/reuters

Fudbal

EVROPSKO PRVENSTVO 3. DAN! Eriksen POBEDNIK EURA, favoriti sigurni na startu turnira! /FOTO/

Podeli vest

Trećeg dana na Evropskom prvenstvu pobede su upisali Engleska, Austrija i Holandija

Nije bilo iznenađenja trećeg dana na 16. Evropskom prvenstvu! Favoriti su opravdali uloge favorita, a odigran je i jedan veliki derbi između Hrvatske i Engleske! Ipak, treći dan prvenstva glavni fokus bio je na vestima o Kristijanu Eriksenu koji je na utakmici Danske i Finske kolabirao i na terenu doživeo kliničku smrt, ali su ga lekari povratili i sada je stabilno!

Foto: Tanjug

U reprizi polufinala sa Svetskog prvenstva, Englezi su se osvetili Hrvatima za poraz u Rusiji i upisali trijumf na startu EURA! Jedini strelac na Vembliju bio je Rahim Sterling u 57. minutu utakmice, a selektor "kockastih" bio je izuzetno nezadovoljan nakon poraza, ali kako ističe "mesta za pesimizam nema". 

Foto: Tanjug

Austrija je uspela da slomi "žilavu" Severnu Makedniju koja je svoj debitantski nastup krunisala golom i to baš Gorana Pandeva! Uspeli su Austrijanci pobedom da otvore takmičenje, a u Bukureštu je nakon 90 minuta bilo 3:1! 

Foto: Tanjug/AP

Program su zatvorili Holandija i Ukrajina, a Lale su na "Johan Krojf Areni" upisale pobedu posle goleade u drugom poluvremenu i čak pet golova - 3:2! 

UŽIVO 

 

Engleska - Hrvatska 1:0 (0:0)
Sterling 57

Austrija - Severna Makedonija 3:1 (1:1)
Lajner 18, Gregorič 78, Arnautović 89 - Pandev 28

Holandija - Ukrajina 3:2 (0:0)
Vajnaldum 53, Veghorst 59, Damfris 85 - Jarmolenko 75, Jaremčuk 79

 

HOLANDIJA - UKRAJINA 3:2 (0:0)

90. minut - Utakmica je gotova!

85. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Ponovo vodi Holandija, strelac je Damfris! Kakvo drugo poluvreme u Amsterdamu! 

79. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Nerešeno je na "Krojf Areni", uzvraća Ukrajina istom merom i za dva minuta poravnava rezultat - 2:2! Strelac je Jaremčuk!

75. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Smanjuje Andrej Jarmolenko prednost Holandije fantastičnim udarcem sa preko dvadesetak metara - 2:1!

59. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Pravi "blickrig" Holandije na startu drugog poluvremena Damfris je prošao po boku, Ukrajina je tražila faul u napadu, ali Feliks Brih nije tako mislio. Lopta je stigla do Veghorsta koji duplira prednost svog tima - 2:0!

Foto: Tanjug/AP

53. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Uspeli su Holanđani napokon da slome otpor tvrde Ukrajine, a strelac je kapiten Žoržinjo Vajnaldum. Buščan je "boksovao" lopt koja je pala na nogu Vajnaldumu, a njemu nije bilo teško da je pošalje u gol!

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme. Nema golova na "Johan Krojf Areni" posle prvih 45 minuta. Obe ekipe su izuzetno ofanzivne ali Buščan sa jedne i Stekelenburg sa druge strane brane sjajno za sada!

1. minut - Utakmica je počela!

HOLANDIJA (5-3-2): Stekelenburg - Van Anholt, Blind, De Fraj, Timber, Damfris - de Jong, Vajnaldum, de Ron - Depaj, Veghorst. Selektor: Frank De Bur

UKRAJINA (4-1-4-1): Bučšan - Karavaev, Zabarnji, Matvienko, Mikolenko - Zinčenko - Jarmolenko, Sidorčuk, Malinovski, Zubkov - Jaremčul. Selektor: Andrej Ševčenko

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

20:03 - Sterling je bio veoma zadovoljan nakon pobede njegovog tima!

19:16 - Italijanski vezista Marko Verati biće spreman za nastavak Evropskog prvenstva!

19:06 - Reprezentativac Engleske Džad Belingem postao je najmlađi igrač koji je nastupao na Evropskom prvensvtvu!

Foto: Tanjug/AP

18:35 - Engleska je golom Sterlinga pobedila reprezentaciju Hrvatske. Stigao je pre do lopte od Vršaljka, a defanzivac Hrvatske ne zna kako je Sterling stigao do lopte pre njega.

- Znali smo da će biti teška utakmica i da će oni na početku napraviti pritisak. Mislim da smo imali bolji i lošijih trenutaka, kao i oni, ali mislim da u sledećim utakmicama moramo biti bolji. Ne želim da kažem da smo bili loši ili katastrofa, ali moramo bolje od ovoga. Analiziraćemo utakmicu da vidimo šta moramo da popravimo.

18:23 - Šveđani su poslali poruku podrške Kristijanu Eriksenu!

17:58 - Eriksen se javio selektoru i poželeo da trenira sa momcima!

17:40 - Danski fudbaler Kristijan Eriksen koji je juče na utakmici proti Finske kolabirao, u stabilnom je stanju. Selektor Danaca otkrio je nove detalje iz svlačionice, a vezista Intera je zvao saigrače i pitao ih kako su. Opširnije OVDE!

AUSTRIJA - SEVERNA MAKEDONIJA 3:1 (1:1)

89. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Stavlja Marko Arnautović tačku na ovaj meč, sve je gotovo! Sevnula je kontra Austrije, a napadač Šangaja postavlja konačan rezultat - 3:1!

Foto: Tanjug/AP

78. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Ponovo vodi Austrija, David Alaba je poslao perfektan pas na peterac, Gregorič je bio sam kao duh i lako je poslao loptu iza leđa Dimitrevskom. 

64. minut - Ogromna šansa za Makedonce na startu drugog poluvremena! Izašao je Boban Nikolov sam pred golmana Austrije, ali je Bahman uspeo da zaustavi njegov udarac!

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme!

41. minut - Žestok sudar Trajkovskog i Dragovića, a novi štoper Zvezde ostao je da leži na travi. Nakon lekarske intervencije Austrijanac nastavlja susret!

28. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Goran Pandev ispisao je nove stranice makedonskog fudbala! Veteran koji je odveo prvi put svoju zemlju na EURO, sada i postiže prvi gol!

Foto: Tanjug/AP

18. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Vodi Austrija golom Štefana Lajnera! Perfektan slobodan udarac je izveo Marsel Sabicer, a štoperu "domaćina" bilo je lako da savlada Dimitrievskog!

1. minut - Utakmica je počela!

AUSTRIJA (4-4-1-1): Bahman - Ulmer, Hintereger, Dragović, Lajner - Alaba, Šlager, Lajmer, Baumgartner - Sabicer - Kalajdžić. Selektor: Franko Foda

SEVERNA MAKEDONIJA (5-3-2): Dimitrevski - Nikolov, Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski - Bardhi, Ademi, Elmas - Pandev, Trajkvoski. Selektor: Igor Angelovski

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

17:26 - Napadač Engleske, Hari Kejn udario je grudima u stativu na meču protiv Hrvatske. Srećom, ustao je brzo nakon udarca.

17:00 - Iz Intera su potvrdili da Kristijan Eriksen nije primio vakcinu niti je bio zaražen koronavirusom.

16:39 - Evropsko prvenstvo traje samo dva dana, a povredilo se već 11 igrača. Jan Fertongen (Belgija), Juri Žirkov (Rusija), Daler Kuzjajev (Rusija), Kifer Mur (Vels), Alesandro Florenci (Italija), Jonas Hofman (Nemačka), Jens Kajuste (Švedska) i Albin Ekdal (Švedska). U reprezentaaciji Španije i Portugala veliki problem pravi koronavrius.

15:58 - Strelac pobedonosnog gola za ekipu Južne Koreje bio je bivši Eriksenov saigrač Son koji je gol posvetio danskom fudbaleru.

15:50 -Poraz Rusije od Belgije (0:3) na Evropskom prvenstvu naljutio lidera stranke "Komunisti Rusije" Sergeja Malinkoviča!

- Ruskoj reprezentaciji je pre moglo da bude ubačeno nešto u piće, ili u hranu. Ne znamo u kakvom su stanju izašli na teren. Selektor nije idiot, ne želi da izgubi mesto. I, siguran sam, s njim je vođen razgovor na najvišem nivou. Ali zato ispitajte... Ovde je definitivno umešana treća strana. Zbog toga je, prema mom mišljenju, neophodno da vratimo sovjetsku tradiciju - pet oficira FSB (nacionalne bezbednosti) mora da putuje sa ekipom na svaku utakmicu. Najbolje je da budu infiltrirani u tim i da niko ne zna ko su oni. Ukratko, tim mora da ima osobu odgovornu za moralnu i političku situaciju.

ENGLESKA - HRVATSKA 1:0 (0:0) 

Kraj! Gotov je prvi meč današnjeg programa! Englezi su golom Rahima Sterlinga u 57. minutu susreta savladali Hrvatsku na startu grupe D!

58. minut - GOOOOOOOOOOOL! Vodi Engleska pogotkom Rahima Sterlinga! Sjajno je Filip našao prostora između štopera hrvatskog tima i pravovremenim pasom izbegao ofsajd zamku za napadača Sitija kom nije bilo lako da matira Livakovića - 1:0!

6. minut - Prvo poluvreme završeno je bez golova! Hrvati su imali sreće, jer je u 6. minut viđena STATIVA! Sjajna je to bila šansa za Englesku! Foden je odlično šutirao, ali je okvir gola bio saveznik gostima! 

15.00 - Počeo je meč!

14:56 - Još nekoliko minuta ostalo je do početka derbija dosadašnjeg dela prevnstva Evrope!Navijači sa nestrpljenjem očekuju prvi sudijski zvižduk! 

Foto: Tanjug

 

Foto: Tanjug

 

14:35 - Vejn Runi došao je da navija za novu generaciju nacionalne selekcije Engleske!

 

 

14:19 - Selektor vicešampiona sveta Zlatko Dalić, imao je nekoliko dilema pred premijeru!

- Imamo kvalitetnu ekipu i dosta dobrih igrača. Za okršaj protiv Engleza smo odabrali najbolje što imamo. Biće to ekipa koja je moćna, potentna i agresivna. Znam da se kalkuliše sa imenima, ali sve ćete da vidite na utakmici. Želim da budemo borbeni i kopaktni - rekao je Dalić.

14:12 - Prvi put za selekciju Engleske na Evropkom prvenstvu nastupuće čak pet fudbalera: Mings, Filips, Rajs, Maunt i Foden.

Foto: Tanjug

 

13.50 - Ponati su sastavi za meč između Engleske i Hrvatske.

ENGLESKA (4-2-3-1): Pikford, Voker, Stouns, Mings, Tripije, Filips, Rajs, Foden, Maunt, Sterling, Kejn.

HRVATSKA (4-3-3): Livaković, Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol, Modrić, Brozović, Kovačić, Rebić, Kramarić, Perišić.

 

Foto: tanjug/ap photo

 

 

12:36  Portugalski fudbaler Žoao Konselo pozitivan je na korona virus i za njega je Evropsko prvenstvo gotovo, saopštio je fudbalski savez te zemlje! Konsela će u timu aktuelnih evropskih šampiona zameniti Diogo Dalo, fudbaler Milana, naveo je Fudbalski savez Portugala.

12:12 - Peh za Belgijance! Zadobio je Timoti Kastanj dvostruki prelom očne orbite prilikom sudara sa Dalerom Kuzjajevim i za njega je Evropsko prvenstvo završeno! U prvi mah uočljiv je bio otok i rasekotina ispod oka, a nakon što je Kastanj prebačen u bolnicu, snimcima je utvrđeno da je povreda ozbiljnije prirode! Da je za Timotija Kastanja Evropsko prvenstvo završeno potvrdio je selektor Belgijanaca, Roberto Martinez.

- Zaista loše vesti, tužno je što će Timoti propustiti ostatak turnira. Snimci lica pokazali su da je zadobio dvostruki prelom i biće podvrgnut neophodnom tretmanu -poručio je Martinez.

11:55 -  Oglasio se FS Danske! 

Razgovarali smo jutros sa Kristijanom Eriksenom. Pozdravio je saigrače. U stabilnom je stanju, a još jedno vreme će provesti u bolnici zbog daljih ispitivanja. Želimo da se zahvalimo svima na porukama podrške: navijačima, igračima, kraljeviskim porodicama Danske i Velike Britanije, klubovima, savezima...- navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Danske.

11: 14 - Sandžaj Šarma, jedan od vodećih sportskih kardiologa u Engleskoj kaže da nije izvesno da će se danski fudbaler u budućnosti vratiti fudbalu. On je imao prilike da radi sa Eriksenom dok je ovaj bio u Totenhemu.

- Ovaj momak je imao normalne testove sve do 2019. i sada kako objašnjavamo srčani zastoj? Sve je to uzdrmalo celu naciju. Dobra vest je da je i dalje živ, loša vest je da ide ka kraju karijere. Da li će igrati još fudbal profesionalno? Ne mogu da kažem. U Engleskoj ne bi mogao da igra. Veoma smo striktni oko toga! Ne znam da li će igrati fudbal ikada više. Da ne kažem ovo previše otvoreno, on je umro danas. Iako na nekoliko minuta, ali umro je i da li će mu lekari dozvoliti da umre ponovo? Odgovor je ne“- rekao je Šarma.

10:40 - Oglasio se Kristijan Eriksen i poslao  poruku saigračima iz Intera! 

Dobro sam! - poslao je poruku saigrčima koji su bili udaljeni stotinama kilometara i javno mu pružili podršku čekajući vesti!

Gledali smo slike tokom prenosa koje su sugerisale da se događa nešto dramatično. Viđali smo nažalost slične scene i na italijanskim terenima! Eriksen je poslao poruku u našem internom ćaskanju što potvrđuje vezu između igrača. Optimisti smo u pogledu Kristijanovog stanja, dansko osoblje nam je reklo da je situacija pod kontrolom. Ne mogu da ulazim u detalje i određujem zasluge. Najviše što mogu da kažem je da je Eriksen odgovorio pozitivno, intervencija Simona Kjaera i lekara bila je veoma važna- otkrio je Đuzepe Marota, direktor Intera, za Raj Sport.

Foto: tanug/ap photo

 

10:14 -  Češki golman Jirži Pavlenka napustio je tu fudbalsku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu zbog problema sa ledjima. Kako se navodi u saopštenju, golman Verdera iz Bremena nije otputovao sa ekipom u Glazgov na utakmicu sa Škotskom, koja je na programu u ponedeljak.

- Bol je uporan. Moram da ostavim po strani lične ambicije - rekao je Pavlenka.

10:06 - Selektor fudbalske reprezentacije Severne Makedonije Igor Angelovski rekao je da njegova ekipa sa mnogo emocija čeka debi na jednom velikom takmičenju još otkako je ta bivša jugoslovenska republika postala nezavisna i da je dodatno motiviše to što je smatraju autsajderom.

- Možda smo autsajderi na prvenstvu, ali nam ne smeta ta uloga. Naprotiv, dodatno nam svima daje motiv. Obavili smo dobre pripreme i svi sa nestrpljenjem očekuju susret sa Austrijancima- rekao je Angelovski na konferenciji za novinare u Bukureštu.

 

 


10:03 - Tri duela zakazana su za danas! Od 15 časova u grupi D igraju Engleska i Hrvatska, od 18 u grupi C Austrija i Severna Makedonija i od 21 Holandija u Ukrajina!

 

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

10.05 - OVDE možete da se podsetite šta se dešavalo prethodnog dana.

10:02 -Drugi dan Evropskog prvenstva protekao je u senci borbe za životKristijana Eriksena, koji je, srećom, uspeo da dobije najvažniju bitku i preživi posle kolapsa za vreme meča sa Fincima.

10.00 - Evropsko prvenstvo je počelo 11. juna, trajaće tačno mesec dana,  a uz Informer.rs pratite celodnevni fudbalski program! Očekuju nas danas tri meča i kao i svakoga dana pravi spektakl! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Poslanik SPS Igor Braunović, preti Vučiću?
Politika

Nebojša Bakarec: Poslanik SPS Igor Braunović, preti Vučiću?

Igor Braunović, poslanik SPS, generalni direktor državnog preduzeća „Srbijašume“ već 15 godina, član Glavnog odbora SPS, je 28.6.2024. godine, na Vidovdan, na planini Bobiji, u zapadnoj Srbiji, održao sramni govor na kome bi mu pozavideli Milovan Brkić, Srđan Milivojević, Ćuta Jovanović i Radomir Lazović zajedno. Snimak tog govora Braunović je objavio na društvenim mrežama političkog udruženja „Naša Drina“ čiji je predsednik.

04.07.2024

17:46

TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Smrtna presuda! Panika u NATO, Francuska će napustiti Alijansu posle pobede Bardele i Marin Le Pen na izborima!
Zapad na nogama

Smrtna presuda! Panika u NATO, Francuska će napustiti Alijansu posle pobede Bardele i Marin Le Pen na izborima!

NATO strahuje ds bi Francuska mogla da se povuče iz članstva u Alijansi i da bi to mogla da bude jedna od kljulnih odluka krajnje desnice okupljenje oko Žordana Bardele i Marin Le Pen. Nacionalno okupljanje koje predvode upravo Bardel i Lepenova mogli bi da u nedelju preuzmu lormilo "pete republike", a to je alarm ne samo za EU, već i za Vašington"!

04.07.2024

21:56

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija