• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.06.2021

23:16 >> 19:17

EVROPSKO PRVENSTVO! ŠIK POSTIGAO NAJLEPŠI GOL PRVENSTVA! Slovačka POBEDILA sa igračem više, Španija RAZOČARALA! /FOTO/

Tanjug

Fudbal

EVROPSKO PRVENSTVO! ŠIK POSTIGAO NAJLEPŠI GOL PRVENSTVA! Slovačka POBEDILA sa igračem više, Španija RAZOČARALA! /FOTO/

Podeli vest

Današnji dan obeležio je spektakularan gol Čeha, Patrika Šika sa više od 50 metara i prva utakmica bez golova na Evropskom prvenstvu između Španije i Švedske

Vrlo uzbudljiv dan na Evropskom prvenstvu je iza nas. Pobede su zabeležile reprezentacije Češke i Slovačke, a Španija i Švedska su odigrali utakmicu bez golova. 

Foto: Tanjug/AP photo

U prvom meču dana, Češka je u Glazgovu pobedila Škotsku rezultatom 2:0, a dvostruki strelac bio je Patrik Šik.

Prepričavaće se njegov gol iz 52. minuta kada je savladao škotskog čuvara mreže Maršala lobom sa pola terena.

U drugom meču, Slovačka je bila bolja od Poljske rezultatom 2:1. Slovačka je u vođstvo došla u 18. minutu kada je nakon šuta Maka, golman Poljske Ščešni postigao autogol. Time je postao prvi čuvar mreže u istoriji koji je postigao gol na Evropskim prvenstvima.

Foto: Tanjug

 

Poljaci su izjednačili u 46. minutu, a strelac je bio Lineti. Poljska je ostala sa igračem manje u 62. minutu kada je Krihovjak dobio drugi žuti karton. 

Slovaci su igrača više materijalizovali u 69. minutu kada se Škrinjar sjajno snašao i doneo pobedu svojoj reprezentaciji.

U poslednjem meču dana u Sevilji, Španija i Švedska su odigrali bez golova. Najveću priliku je imao Alvaro Morata u 38. minutu kada je izašao jedan na jedan sa golmanom Olsenom i šutirao pored gola.

Foto: Tanjug

 

UŽIVO

 

Škotska - Češka 0:2 (0:0)
(Šik 42, 52)

Poljska - Slovačka 1:2 (0:1)
(Lineti 46 -Ščešni a.g 18, Škrinjar 69)

Španija - Švedska 0:0

 

ŠPANIJA - ŠVEDSKA 0:0

 

90. minut - KRAJ! Utakmica je završena bez golova.

90. minut - Veliku priliku propustio je Moreno u 90. minutu. Njegov udarac glavom sa pet metara odlično je odbranio Olsen

45. minut - Završeno je poluvreme. Bez golova u Sevilji.

43. minut - Dani Olmo je snažno snažno šutirao sa distance, ali je Olsen sjajno intervenisao.

40. minut - Velika šansa za Isaka. Šutirao je iskosa sa desne strane, ali je sa gol linije intervenisao Ljorentea.

38. minut - Kakva prilika Morate! Nakon greške u odbrani Danielsona, Morata je izašao jedan na jedan sa golmanom Olsenom, a lopta je otišla pored desne stative.

31. minut - Španija ima terensku inicijativu i pokušava da dođe do gola igrom po boku, ali Šveđani uspevaju da se odbrane.

1. minut - Utakmica je počela. Sa centra je krenula reprezentacija Švedske.

 

Foto: Tanjug

Fudbaleri Španije na zagrevanju

 

Stadion: La Kartuha, Sevilja.  Sudija: Slavko Vinčić

Španija: Simon - Ljorente, Laport, Tores, Alba - Koke, Rodri, Pedri - F.Tores, Morata, Olmo

Švedska: Olsen - Lindelof, Danielson, Lustig, Augustinson - Forsberg, Ekdal, Olson, Larson - Berg, Isak

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

POLJSKA – SLOVAČKA 1:2 (0:1) 

90. minut - KRAJ! Utalmica je gotova. Pobeda Slovačke 2:1.

69. minut - GOL! Slovačka ponovo vodi! Samo šest minuta je trebalo Slovačkoj da iskoristi brojčanu prednost na terenu i dođe do novog vođstva. Lopta se nakon kornera odbila do Milana Škrinjara koji je precizno šutirao levom nogom sa ivice šesnaesterca i postigao efektan gol.

62. minut - Fudbaler Poljske, Krihovjak dobio je drugi žuti karton posle neopreznog starta. Poljska će meč nastaviti sa desetoricom.

46. minut - GOL! Poljska je izjednačila! Lineti je posle asistencije Ribusa šutirao iz prve i matirao golmana Slovačke Dubravku.

Foto: Tanjug

 

18. minut - GOL! Slovačka vodi! Mak je šutirao iskosa sa leve strane, a lopta se od golmana Ščešnog odbila u mrežu.

Foto: Tanjug

 

6. minut - Brojni poljski navijači došli su da podrže svoju reprezentaciju.

Foto: Tanjug

 

1. minut - Utakmica je počela. Sa centra je krenula reprezentacija Slovačke.

Foto: Tanjug

 

Stadion: Gazprom Arena. Sudija: Ovidiju Hacegan (Rumunija)

POLJSKA (4-3-1-2): Ščensni – Berešinski, Glik, Bednarek, Ribus – Lineti, Krihovjak, Klih – Zjelinski – Jozvjak, Levandovski.

SLOVAČKA (4-4-2): Dubravka – Pekarik, Šatka, Škrinijar, Hubočan – Haraslin, Kucka, Hromada, Mak – Hamšik, Duda.

 

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

 

ŠKOTSKA - ČEŠKA 0:2 (0:1)

 

Kraj utakmice! Fudbaleri Češke pobedili su Škotsku 2:0 (1:0) u Glazgovu u utakmici D grupe Evropskog prvensva. Heroj Čeha bio je neverovatni napadač Partik Šik sa dva gola, od kojih je jedan bio sa pola terena!

Foto: Tanjug/AP photo

16:09 - GOOOOl! Magija u Glazgovu. Ovo je jedan od najboljih golova u istoriji Evropskih prvenstava. Patrik Šik je lobovao golnmana Škotske sa centra! Fenomenalan gol!

15:45 - Gotovo je prvo poluvreme! Bio je tvrd meč, Škoti su bili za nijansu bolji, ali gol Šika obećava bolju utakmicu u nastavku!

15:42 - GOOOOL! Vode gosti! Česi vode od 42. minuta pogotkom Patrika Šika glavom!Odlično je skočio na centaršut Coufala!

Foto: tanjug/ap photo

 

15:30 - Najbolja šansa na meču između Škotske i Češke viđena je za domaće! Potpuno sam ostao je kapiten Škotske Endi Roberton u 31. minutu posle brze akcije Šktoske po levoj strani. Šutirao je iz prve, ali je golman Vaclik uspeo da skrene loptu u korner. 

15:10 - Mogla je Srbija da bude na mestu Škotske danas i igra na ovom šampionatu, ali nismo imali sreće u duelu sa njima.... 

15.05 - Inicijativu imaju Škoti, ali su Česi izborili prvi korner!

Foto: Tanjug

 

15.00 - Počela je utakmica!

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Nekadašnji golman Danske Peter Šmajhel rekao je danas da fudbaleri te reprezentacije nisu želeli da nastave utakmicu protiv Finske na Evropskom prvenstvu, posle onoga što se dogodilo njihovom saigraču Kristijanu Eriksenu u završnici prvog poluvremena tog meča.

 

Šmajhel, otac golmana reprezentacije Danske Kaspera Šmajhela, rekao je za "Dobro jutro Britanija", da misli da igrači nisu imali izbora, preneo je Skaj.

 

14:30 - Uskoro počinje prvi današnji suret! Utakmica se igra u Glazgovu, a glavni delilac pravde je Danijel Ziber iz Nemačke. Duel će pratiti 12.000 navijača! Evo sastava Škotske i Češke! 

ŠKOTSKA (5-3-2): Maršal - Henli, Kuper, Hendri - O'Donel, Armstrong, Mekgin, Mektomini, Robertson - Dajks, Kristi

ČEŠKA (4-2-3-1): Vaclik - Coufal, Čelustka, Kalas, Boril - Souček, Kral - Masopust, Darida, Jankto - Šik

14:02 -  Da li je ispravno da vernik moli Boga da italijanska reprezentacija pobedi na evropskom prvenstvu u fudbalu, ovo pitanje, tvrdi katolički sveštenik Mauro Leonardi, ovih dana sve česće mu postavljaju vernici, ali i njegovim kolegama, drugim katoličkim svećenicima.

- Naravno da je to dozvoljeno, i nije protivno veri -  piše u autorskom tekstu za list “Avenire” Mauro.

13.33 - Sve parove i rezultate Evropskog prvenstva pogledajte OVDE.

13:07 - Austrijski fudbalski reprezentativac srpskog porekla Aleksandar Dragović, odnedavno član Crvene zvezde, ipak nije teže povređen na utakmici protiv Severne Makedonije i igraće u nastavku Evropskog prvenstva.Kako prenose austrijski mediji, Dragović je zadobio posekotinu, zbog koje je zamenjen na poluvremenu.

Foto: tanjug/ap photo

Aleksandar Dragović

12: 33 - Svesni su i Slovaci da, ukoliko odseku sjajnog napadača Roberta Lvandovskog od ostatka poljske ekipe i oteraju ga od svog gola, biće neuporedivo bliži osvajanju bodova u Sankt Peterburgu.

- Naravno da smo svesni ko predvodi napad Poljske, zato moramo da budemo oprezni. Levandovski je igrač koji tokom cele utakmice traži prostor, sam ga pravi i delić sekunde mu je dovoljan da uputi šut. Svaku akciju završava sa jednim ili dva dodira, to mu je ogroman kvalitet. Nema sumnje da će Poljaci najviše da se oslone na njega -rekao je dugogodišnji internacionalac, a sada pomoćni trener u reprezentaciji Slovačke, Marek Mintal.

 

12:00 - Junak holandske pobede nad Ukrajinom (3:2) na premijeri EURO Denzel Damfriz opisao je kako se oseća nakon večeri za pamćenje u Amsterdamu.

- Ovo mi nije najlepši pogodak u karijeri! Dao sam sjajan gol, ali mislim da mi ovo nije najbolja utakmica u karijeri. Ali moglo bi se reći da mi je ovo najdraži gol u karijeri. Doneo je veliko olakšanje! Gol sam dao jer smo nastavili da verujemo. Znao sam da ćemo imati još prilika i moraš da budeš spreman kad taj trenutak dođe- rekao je Damfriz.

Foto: Tanjug/AP

 

11:29 - Francuzi pišu da Mbape stvarno ignoriše Žirua! Dao mu samo dve lopte i zamera mu što javno priča!  U klinču su Olivije Žiru i Kilijan Mpabe. Čim je centarfor Čelsija zamerio mlađem kolegi što ga češće nije upošljavao na kontrolnom meču sa Bugarskom, as Pari Sen Žermena osetio je  potrebu da mu odgovori. Iznervirali su ga Žiruovi komentari da je dozivao saigrače koliko je mogao.

- Nije bilo tako kako je rekao. Iskreno, ne dotiče me. Napadač sam i imam mišljenje. Žiru je izneo svoje, ali me ono nije uzbudilo! Kao napadač imam isti taj osećaj 365 puta na svakoj utakimici. Javiće mi se ponovo, svaki put kad osetim da ne dobijam dovoljno loptu. Više mi smeta što je to izneo javno“. -rekao je Mbape.

Foto: ap photo

 

11:07 - Imaju Škoti prednost domaćeg terena protiv Češke. Na svom prvom velikom turniru od Mundijala 1998. u Francuskoj imaće podršku od oko 12.000 navijača.

- Srećnici će da nas gledaju uživo, ali znamo da će čitava nacija da bude kraj televizora i mi osećamo tu podršku i ljubav. Nadam se da ćemo da ih učinimo ponosnim. Činjenica je da većina dece, tinejdžera i ljudi u ranim dvadesetim godinama nažalost nikada nisu videli Škotsku na nekom turniru. Sada će se to desiti i nadam se da ćemo da inspirišemo naciju - rekao je kapiten Endrju Robertson, levi bek Liverpula.

10:55- Anti-kovid mere biće pojačane u Sankt Peterburgu, jednom od 11 gradova domaćina Evropskog fudbalskog prvenstva, u pokušaju da se zaustavi širenje korona virusa, saopštile su danas vlasti tog ruskog grada. Od četvrtka se više neće prodavati hrana u navijačkim zonama Evropskog prvenstva, u tržnim centrima će biti zatvoreni punktovi za hranu i dečije igraonice, dok će u bioskopima biti smanjen broj gledalaca. Restorani će biti zatvoreni od 2.00 do 6.00, saopštile su vlasti Sankt Peterburga.

10:14 - Fudbaleri Češke neće klečati pre početka utakmica na Evropskom prvenstvu, saopštila je  ta reprezentacija.

10:02- Kristijan Eriksen se oglasio iz bolnice i poslao poruku.

- Hvala svima, neću se predati. Sada se osećam bolje i želim da shvatim šta mi se to desilo. Hvala vam još jednom svima za sve što ste učinili za mene - rekao je Eriksen.

EVROPSKO PRVENSTVO - GRUPNA FAZA

GRUPA A

Petak

Turska - Italija 0:3 (0:0)
Demiral 53ag, Imobile 66, Insinje 79

Subota

Švajcarska - Vels 1:1 (0:0)
Mur 74 - Embolo 49

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

GRUPA B

Subota

Danska - Finska 0:1 (0:0)
Pohjanpalo 60

Belgija - Rusija 3:0 (2:0)
Lukaku 10, 88, Munije 34

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

GRUPA C

Nedelja

Austrija - Makedonija 3:1 (1:1)
Lajner 18, Gregorič 78, Arnautović 89 - Pandev 28

Holandija - Ukrajina 3:2 (0:0)
Vajnaldum 52, Veghorst 57, Damfris 85 - Jarmolenko 75, Jaremčuk 79

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

GRUPA D

Nedelja

Engleska - Hrvatska 1:0 (0:0)
Sterling 57

Ponedeljak

15.00 - Škotska - Češka 0:2 (0:2)

(Šik 42,52)

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

GRUPA E

Ponedeljak

18.00 -  Poljska - Slovačka 

21.00 Španija -  Švedska 

GRUPA F

Utorak

18.00 -  Mađarska - Portugalija 

21.00 - Francuska - Nemačka 

10.05 - OVDE možete da pogledate sve rezultate.

10.00 - Evropsko prvenstvo je počelo 11. juna, trajaće tačno mesec dana, a uz Informer.rs pratite celodnevni fudbalski program! Očekuju nas danas tri meča i kao i svakoga dana pravi spektakl! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija