• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.06.2021

19:54 >> 23:25

EVROPSKO PRVENSTVO! RUSIJA ZAKUVALA GRUPU B! Velšani LAGANO protiv Turske, Italija DEMONSTRIRALA silu! /FOTO/

Tanjug

Fudbal

EVROPSKO PRVENSTVO! RUSIJA ZAKUVALA GRUPU B! Velšani LAGANO protiv Turske, Italija DEMONSTRIRALA silu! /FOTO/

Podeli vest

Petog dana Evropskog prvenstva, pobede su zabeležile reprezentacije Rusije, Velsa i Italije

U prvom meču dana, Rusija je minimalnim rezultatom pobedila Finsku sjajnim golom Alekseja Mirančuka u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena. Rusi su tako zabeležili važnu pobedu, a u poslednjem kolu igraće protiv Danske.

 

Foto: Tanjug

 

U drugom meču dana, a u okviru grupe B reprezentacija Velsa se pobedom nad Turskom plasirala u narednu rundu Evropskog prvenstva. Velšani su bili konkretniji, a odbrana Turske jako loša, što su iskoristili Remzi i Roberts.

Poslednji meč dana, ujedno je zatvorio drugo kolo grupe A. Italija je pokazala da igra najlepši fudbal na prvenstvu Evrope, a ovog puta je Švajcarska poražena rezultatom 3:0. Golove za ,,azure'' postigli su Lokateli u 26. i 52. minutu, a Ćiro Imobile je stavio tačku na meč golom u 89. minutu.

Italijani su obezbedili elimicionu rundu, a u poslednjem kolu, igraće protiv Velsa.

 

UŽIVO

 

Finska - Rusija 0:1 (0:1)
Mirančuk 47

 

Turska - Vels 0:2(0:1)
Remzi 43, Roberts 90+5


Italija - Švajcarska 3:0 (1:0)

(Lokateli 26, 51, Imobile 89)

 

ITALIJA - ŠVAJCARSKA  3:0 (1:0)

 

90. minut - KRAJ! Italija je pobedila 3:0. Fantastična igra ,,azura'' koji su postigli šest golova u dve utakmice, ne primivši nijedan.

89. minut - GOOL! Ćiro Imobile stavlja tačku na sjajnu igru Italijana i postiže 15. gol u dresu reprezentacije. Šutirao je sa distance, niko mu nije izašao u blok, a Zomer nije najbolje intervenisao.

51. minut - GOOOL! Barela je dodao loptu do Lokatelija koji je ostao sam na dvadesetak metara. Odbrana Švajcarske nije pravovremeno blokirala fudbalera Sasuola, a ovaj je sjajnim udarcem levom nogom matirao Zomera.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

45. minut - Kraj poluvremena. Azuri vode 1:0.

26. minut - GOL! Berardi je prošao po desnoj strani, sjajno upslio Lokatelija kome nije bilo teško da u šutira i sa pet metara pogodi praznu mrežu.

24. minut - Kijelini je izašao , a zamenio ga je Ačerbi.

19. minut - Kijelini je postigao gol, ali je poništen zbog igranja rukom posle gledanja VARA.

Foto: Tanjug

 

1. minut - Utakmica je počela. Sa centra su krenuli igrači Švajcarske.

Stadion: Olimpiko, Rim   Sudija: Sergej Karasjov

Italija: Donaruma - Di Lorenco, Bonući, Kjelini, Spinacola - Barela, Žoržinjo, Lokateli - Berardi, Imobile, Insinje

Švajcarska: Zomer - Elvedi, Šer, Akanđi - Mbabu, Frojler, Džaka, Rodrigez - Šaćiri - Seferović, Embolo

Foto: Tanjug

Fudbaleri Italije na zagrevanju

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

TURSKA - VELS 0:2 (0:1)

 

95- minut - KRAJ UTAKMICE! Vels je pobedio 2:0 i plasirao se u nokaut fazu Evropskog prvenstva.

94. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Sve je gotovo! Geret Bejl je ubacio loptu na glavu Konoru Robertsu, a bek Svonsija je lako matirao Čakira, 0:2!

60. minut - Skrivio je Zeki Čelik penal na ivici kaznenog prostora, pao je odmah Geret Bejk, a portugalski arbitar je automatski pokazao na belu tačku. Preuzeo je Bejl odgovornost, ali je lopta otišla daleko preko gola, ostaje 0:1!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. 

45. minut - Kraj poluvremena. Vels vodi golom Remzija iz 43. minuta. Zasluženo vođstvo ,,zmajeva''.

43. minut - GOL! Fantastičnu dijagonalu je poslao Bejl, a lopta je došla do Remzija koji je izbegao ofsajd zamku, primio loptu i smireno zatresao mrežu.

Foto: Tanjug

 

6. minut - Veliku priliku za reprezentaciju Velsa je propustio Aron Remzi. Šutirao je sa samo sedam metara u bliži ugao golmana Turske Čakira, koji je intervenisao nogom.

1. minut - Utakmica je počela. Vels ima prvi napad.

Olimpijski stadion, Baku   Sudija: Artur Dijas Soares (Portugalija)

Foto: Tanjug

 

Turska: Čakir - Čelik, Sojundžu, Ajhan, Meraš - Jokušlu, Tufan - Under, Čalhanoglu, Karaman - Jilmaz. Selektor: Šenol Guneš

Vels: Vord - Roberts, Mefam, Rodon, Dejvis - Alen, Morel - Bejl, Remzi, Džejms - Mur. Selektor: Robert Pejdž

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

17:51 - Ruski reprezentativac Mario Fernandes prevežen je u bolnicu nakon povrede kičme!

17:18 - Nemački štoper Antonio Ridiger juče je na utakmici protiv Francuske ugrizao Pola Pogbu za leđa. Danas, kada su se tenzije stišale, oba fudbalera ističu da se nije dogodilo ništa strašno!

16:52 - UEFA donela odluku o Marku Arnautoviću!

 

FINSKA – RUSIJA  0:1 (0:1)

Drugo poluvreme

96. minut - KRAJ! 

90. minut - Sam finiš meča u Sankt Peterburgu, imao je Arajuri veliku šansu, ali je kapiten Finske loše zahvatio loptu, ostaje 0:1!

Foto: tanjug/ap photo

66. minut - Ogromna šansa za Rusiju, mogao je "domaćin" da reši pitanje pobednika, ali je Rifat Žemaledinov šutirao pored gola. 

46. minut - Počinje drugo poluvreme!

Kraj prvog poluvremena.

Sjajna, otvorena utakmica, Finci supretili najčešće preko Pohjanpala, kome je u uvodu susreta VAR zbog ofsajda poništio gol. Imali su i Rusi nekoliko šansu, na kraju jednu i pretvorili u pogodak za prednost pred drugih 45 minuta utakmice.

 

48.minut - GOOOL! Čisto majstorstvo Alekseja Mirančuka, prelep pogodak! Sjajno su sarađivali Mirančuk i Artjom Dzjuba. Lopta je došla do veziste Atalante koji je levom nogom pogodio dalji ugao.

Foto: tanjug/ap

 

27. minut - Žestok pad Marija Fernandeza, morala je lekarska ekipa da mu imobiliše vrat i na nosilima je iznet sa terena! Nove horor scene na Evropskom prvenstvu...

Foto: Tanjug/AP

3. minut - Izgubio je Divejev loptu u opasnoj zoni, centrirao je Raitala, a na petercu je loptu u gol sproveo Pohjanpalo. Ipak, nakon asistencije VAR sobe, gol je poništen zbog ofsajda! 

1. minut - Utakmica je počela!

Stadion Zenita. Sudija: Dani Makeli (Holandija)

Finska: Hradecki – Toivio, Arajuri, O’Šaughnesi – Šuler, Kamara, Raitala, Lod, Uronen – Puki, Pohjanpalo. Selektor: Marku Kanerva.

Rusija: Safonov – Mario Fernandeš, Divejev, Džikija, Kuzjaev – Zobnin, Barinov, Odžoev – Aleksej Mirančuk, Golovn, Dzjuba. Selektor: Stanislav Čerčesov.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

15:00 - Austrijski reprezentativac Marko Arnautović suspendovan je zbog navodnog vređanja na nacionalanoj osnovi.

12.15 - I Turcima i Velšanima danas (18.00) je presudan meč za ostanak na EURO. Turska je bez bodova, dok je Vels u prvoj rundi iščupao bod protiv Švajcarske.


11.55 - Scena kad se Antonio Ridiger zubima naslanja na leđa Pola Pogbe obeležila je uz autogol Matsa Humelsa – derbi između Francuske i Nemačke. Ipak vezista Mančester junajteda nije uzeo za zlo defanzivcu Čelsija što je pred očima cele planete nasrnuo na njegau stilu Luisa Suareza kad se Urugvajac svojevremeno obrušio na kožu Branislava Ivanovića i Đorđa Kjelinija.

- Prijatelji smo. Ništa ozbiljno se nije desilo. Mogli ste u to da se uverite gledajući snimke - kazao je francuski reprezentativac.

Foto: Tanjug

 

10.45 - Nakon lošeg starta, Škotska legenda Pat Nevin, koji je nosio dres Čelsija, kaže da će meč sa Hrvatskom biti presudan i da veruje u prolaz.

- Modrić? Iskreno, gledao sam polufinale Lige šampiona između Čelseaja i Reala. Mekgin je u ovom trenutku bolji od Modrića i radije bih ga imao u ekipi. Modrić mi je jedan od najdražih igrača u posljednjoj deceniji, ali budimo realni. Već je u godinama, ljudi ga pretrčavaju i nije važno koliko je kvalitetan na lopti. Naravno da će nas uništiti ako ga ne zatvorimo, ali se ne bojim da će ga Mekgin i saigrači zaustaviti -  zaključio je.

Foto: tanjug/ap photo

 

09.56 - Finci iz prvog kola vuku minimalnu pobedu nad Danskom, a novom bi zakoračili u osminu finala, što bi bila prava seznacija.

09.42 - U meču B grupe snage će odmeriti Rusija i Finska. Zbornaja je u prvom meču potražena od Belgije sa 3:0, dok su Finski pobedili Dansku 1:0.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

09.41 - Danas su na programu mečevi grupe A i B. Sastaju se Turska, koja je poražena na startu  od Italije (3:0), i Vels, dok drugi meč igraju Italija i Švajcarska. 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

09.40 - Svi rezultati i tebele na jednom mestu!

09.35 - OVDE možete da se podsetite minulog dana.

09.30- Pratite i danas uz Informer.rs najzanimljivija dešavanja i mečeve na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Bonus video 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vrana

pre 2 godine

Pola ciftara u CH prezentacijitkz lazni svajcarci!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija