• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.06.2021

23:23 >> 21:24

EVROPSKO PRVENSTVO! Sjajan fudbal u NEMAČKOJ I MAĐARSKOJ! Humels stavio Francuzima tri boda u džep!  RONALDO ISPISAO ISTORIJU!

Tanjug

Fudbal

EVROPSKO PRVENSTVO! Sjajan fudbal u NEMAČKOJ I MAĐARSKOJ! Humels stavio Francuzima tri boda u džep! RONALDO ISPISAO ISTORIJU!

Podeli vest

Francuzi i Portugalci su opravdali uloge favorita u prvim izazovima na Evropsko prvenstvo

Ronaldo i drugovi su savladali Mađarsku sa 3:0, dok je Francuska bila bolja u derbiju dosadašnjeg dela prvenstva od Nemačke i slavila minimalnim rezultatom! Evropsko prvenstvo se zahuktava, uživaćemo u vrhunskom fudbalu do 11. jula, a uz Informer.rs pratite najzanimljivija dešavanja, mečeve, najnovije informacije sa šampionata Starog kontinenta

Prvo kolo Evropskog prvenstva u fudbalu završilo se najvećim dosadašnjim derbijem na turniru između Francuske i Nemačke!

Sjajni Francuzi su u uzbudljivom meču minimalnim rezultatom pobedili Nemce i potvrdili ulogu favorita! Jedini gol, odnosno autogol, delo je Humelsa u 20. minutu!

Foto: Tanjug

Krenimo redom...

Prvo je Portugal u samom finišu meča koji se igrao od 18:00 slomio otpor Mađara! Pobedili su prvaci Evrope 3:0 na ,,Puškaš Areni'' , a Kristijano Ronaldo je postigao dva gola čime je pretekao Mišela Platinija i postao najbolji strelac u istoriji Evropskih prvenstava! Strelac prvog gola bio je Rafael Gereiro u 84. minutu, a Ronaldo sa penala u 87. i iz igre u 92! 

Foto: Tanjug

 

A onda poslastica dana i dosadašnjeg dela prvenstva! Šampion sveta Francuska, ukrstila je koplja sa Nemačkom! 

Iako su Nemci bolje otvorili meč, Francuzi su se na vreme probudili i iskoristili grešku iskusnog nemačkog defanzivca! Sve je krenulo od Pogbe, koji je odlično pronašao Lukasa Ernandeza, a ovaj  centaršutom pogodio nesrećnog Humelsa u 20. minutu!

Ispostavilo se da je to bio konačan rezultat meča, iako su Nemci imali dve odlične šanse da izjednače, ali je onda i Francuzima sreća okrenula leđa! Poništeni su golovi Mbapeu i Benzemi pred kraj meča! Razlog je bio ofsajd!

Foto: Tanjug

 

Na kraju, zaslužen trijumf Francuza!

 

 

Foto: tanjug/ap photo

 

 

UŽIVO
 

Mađarka - Portugal 0:3 (0:0)
(Gereiro 84, Ronaldo 87 (p),92)
 

Francuska - Nemačka 1:0 (1:0)
(Humels 20(ag))

 

FRANCUSKA - NEMAČKA 1:0

Strelac: Humels 20 (ag)

Francuska (4-3-3): Loris - Pavar, Varan, Kimpembe, Ernandez - Rabio, Kante, Pogba - Benzema, Grizman, Mbape.

Nemačka (3-4-2-1): Nojer - Ginter (od 87. Džan), Humels, Ridiger - Kimih, Gundogan, Kros, Gosens (od 88. Foland) - Miler, Haverc (od 74. Sane) - Gnabri (od 74. Verner).

 
KRAJ! FRANCUSKA JE OSVOJILA SVA TRI BODA!
87. minut - Radovali su se Francuzi, Benzema je bio strelac! Ipak, posle VARA je poništen gol napadaču Real Madrida! Zakasnio je Pogba sa pasom, protutnjao je Mbape i pronašao Benzemu na drugoj strani, koji je pogodio. VAR je bio saveznik Nemaca!

38. minut - Najbolja šansa za Nemce! Gundogan je malo zakasnio, nije uspeo dobro da iskontroliše loptu i odlična šansa otišla je u nepovrat! 
20. minut - GOOOOOL! Autogol Humelsa! Iako su Nemci bolje otvorili meč, Francuzi su se na vreme probudili i iskoristili grešku iskusnog nemačkog defanzivca! Sve je krenulo od Pogbe, koji je odlično pronašao Lukasa Ernandeza, a ovaj  centaršutom pogodio nesrećnog Humelsa!
 

 

5. minut -  Mnogo toga će zavisti od njega za dalji tok šampionata! Ne samo za njih, već i za Portugalce, ali i druge grupe koje se ukrštaju sa silama iz grupe F. Iz minuta u minut meč možete pratiti na našem portalu!
 
1. minut -  Počeo je meč!

 

 

MAĐARSKA - PORTUGAL O:3 (0:0)

95. minut - Kraj! Portugal je pobedio 3:0. 

92. minut - GOL! Ronaldo je postigao novi gol. Ovog puta je primio sjajan pas od Rafe Silve, driblingom prešao Gulašija i plasirao loptu u praznu mrežu.

87. minut - Penal za Portugal! Kristijano Ronaldo je Gulašija poslao na levu stranu a loptu na desnu.Jedanaestercu je prethodio prekršaj Orbana nad Rafom Silvom u kaznenom prostoru Mađara.

Foto: Tanjug

 

84. minut - GOL! Rafael Gereiro je šutirao iz prve, a lopta je uz dosta sreće završila iza leđa Gulašija.

80. minut - Mađarska je postigla gol, ali je Čakir dosudio ofsajd. 

71. minut - Trener Portugala Fernando Fernando Santos u igru je uveo Rafa Silvu umesto Bernarda Silve.

Foto: Tanjug

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

45. minut - Kraj poluvremena. Bez golova na ,,Puškaš Areni''.

43. minut - Veliki promašaj Kristijana Ronalda! Lopta je pala na peterac, a Ronaldo nije uspeo da pogodi mrežu i poslao je loptu preko gola.

37. minut - Velika prilika za Mađarsku. Nakon centaršuta iskosa sa leve strane, najviši u skoku je bio Adam Salaj, ali je Patrisio odlično intervenisao.

20. minut - Portugal igra ofanzivno, ali bez konkretne prilike za gol. Najbolju šansu imao je Dijego Žota koji je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Gulaši odbranio. Propustio je priliku da uposli Kristijana Ronalda koji je bio usamljen.

1.minut - Sa centra kreće reprezentacija Mađarske

Intoniraju se himne!Uskoro počinje susret!

Foto: Tanjug

Kristijano Ronaldo na zagrevanju

Mađarska: Gulači – Botka, Orban, At. Salaj – Lovrenčič, Klejnhajzler, Nađ, Šafer, Fiola, Šalaj, Salaj

Portugal:  Patrisio – Semedo, Dijaš, Pepe, Gereiro – Danilo, Karvaljo, Fernandeš, – Ronaldo, Žota, B. Silva

Stadion: Puškaš Arena, Budimpešta  Sudija: Džunejt Čakir

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

17:20 - Predstavnik obezbedjenja na Puškaš Areni u Budimpešti zatražio je od jedne od najpoznatijih i najprepoznatljivijih svetskih sportskih zvezda Kristijana Ronalda da vidi akreditaciju turnira dok je išao ka svlačionici Portugala.On je pažljivo proverio obe strane legitimacije i zatim pustio Ronalda da nastavi svojim putem.

17:00 -  Grčke vlasti zatražile su danas od Severne Makedonije da promeni dres svog fudbalskog tima na Evropskom prvenstvu jer, prema njihovim navodima, krši sporazum dve zemlje o upotrebi imena države Severne Makedonije! Šef grčke diplomatije Nikos Dendijas uputio je pismo kolegi Severne Makedonije Bujaru Osmaniju, navodeći da Grčka ne može da prihvati FFM. Osmani je odgovorio da sporazum iz Prespe ratifikovan 17. juna 2018. godine, predvidja promenu imena samo institucija koje finansira država, što nije slučaj sa Fudbalskim savezom.

- Sve dok FFM ne prima novac od države, on nema obavezu da promeni ime-rekao je Osmani.

16:55 - Mađarska i Portugal se sastaju danas od 18 časova na ,,Puškaš Areni'' u Budimpešti, a navijači su se okupili u velikom broju kako bi pružili podršku svojim fudbalerima.

Foto: Tanjug

 

16:37 - Selektor fudbalera Danske Kasper Hjulmand kritikovao je danas  UEFA zbog nemogućnosti odlaganja utakmice sa Finskom, nakon što je Kristijan Eriksen doživeo srčani zastoj.

- Jedina prava odluka bi bila da sam poslao igrače u autobus i vratio ih kući. Kada neka selekcija ima zaražene korona virusom tada se meč odlaže za dva dana. Ali kada neko ima srčani zastoj, onda to nije slučaj -  rekao je Hjulmand.

16:22 - Selektor Hrvatske Zlatko dalić otkrio je kako su se osećali Brozović i Perišić koji su saigrači Kristijana Eriksena u Interu kada se desila nemila scena.

 - Veoma su bliski prijatelji, zaista ih je potreslo!

15:30 - Poslednje četiri utakmice na Evropskom prvenstvu odigraće se na stadionu Vembli. Oba polufinalna meča i finale će se igrati pred 50% kapaciteta najvećeg stadiona u Velikoj Britaniji, tačnije igraće se pred 45.000 navijača.

14.20 - Doktor Partizana Sead Malićević kaže da je Kristijan Erokson živ zahvaljujući lekarima koji su mu pružili odmah pomoć. 

- Kristijan Eriksen je umro na terenu, to bi trebalo da se kaže. Živ je isključivo zahvaljujući prisebnosti i stručnosti ljudi koji su mu pružili pomoć. Od njegove sportske karijere više nema ništa, ali želim da podvučem dve stvari. Prvo, zahvaljujući pregledima kakve obavljamo na početku priprema i dva puta godišnje, predupređujemo pojavu takvih situacija, mada postoje situacije koje se na ovim pregledima ne mogu videti. Drugo, medicinski tim Partizana je opremljen i obučen da reaguje u tim situacijama, ali se svi nadamo da do njih nikad neće doći - kazao je Malićević za sajt Partizana.

13:54 - Marku Arnautoviću preti deset utakmica suspenzije zbog uvreda na rasnoj i etničkoj osnovi.

13.39 - Marku Arnautović preti izbacivanje zbog navodno rasizma, a  reprezentativci Švajcarske Granit Džaka, Đerdan Šaćiri i Stefan Lihtštajner nakon proslave golova tako što su magali  "albanskim orlom" na meču protiv Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji nisu bili kažnjeni.

13.10 - UEFA je pokrenula istragu protiv Marka Arnautovića koji je kako smatraju na rasističkoj osnovi uvredio fudbalera Severne Makedonije Alioskog. Arnautoviću preti izbacivanje sa Evropskog prvenstva, prenosi San.

 

Foto: Tanjug/AP

 

12.31  Rezervni golman Mančester junajteda Din Henderson neće moći da pomogne saigračima iz reprezentacije Engleske do kraja Evropskog prvenstva zbog problema sa kukom, koji ga je sprečio da nastavi sa treninzima. Ova informacija potvrđena je na zvaničnom sajtu selekcije Gordog Albiona na kojem i stoji da će umesto čuvara mreže Junajteda timu biti priključen golman Šefilda Aron Ramsdejl.

12.25 - Selektor Hrvatske, Zlatko Dalić dao je zanimljiv odgovor novinarima i rekao da Hrvatska nije ni htela prvo mesto u grupi, pa se poraz od Engleske može smatrati ,,opravdanim''.

- Da nam je neko pre početka meča rekao da ćemo izgubiti 1:0 od Engleske, mi bismo to prihvatili. Prvo mesto u grupi donosi težeg protivnika. Nismo ni želeli da budemo prvi. Nismo kalkulisali, ali sada je tako kako je. Nismo igrali dobro protiv Engleske i moramo da prihvatimo našu trenutnu situaciju - kaže Dalić.
 

Foto: ap photo

 

11.50 - Selektor Hrvatske Zlatko Dalić osvrnuo se na događaj koji je nažalost obeležio dosadašnje Evropsko prvenstvo, a u pitanju je pad Kristijana Eriksena, koji je kolabirao na meču sa Finskom, ali je na sreću sada sve u redu. Kako kaže sezona je bila naporna, sa puno utakmica, a sada su tu i putovanja na Evropskom prvenstvu.

- Teško nam je. Igrali smo utakmicu, a onda se vratili isti dan. Ponovo putujemo za dva dana. To je mnogo stresa za igrače dok drugi nacionalni timovi sede kod kuće i čekaju da njihovi protivnicu dođu i igraju pred domaćim navijačima. To nije dobro, ali ne odnosi se to samo na nas već na sve -  zaključio je Dalić.

11.12 - Španci su protiv Švedske imali nestvarna 953 dodavanja, što je najviše na evropskim prvenstvima otkako se od 1980. godine dodavanja broje. Šveđani su imali ukupno 180 dodavanja. Samo u prvom poluvremenu "furija" je imala 419 dodavanja, a Švedska 59. U prvih 45 minuta Laporte je imao 62 dodavanja, Tores 61, a Alaba 60, dok je svih 11 Šveđana sakupilo 59 dodavanja.

Foto: tanjug/ap photo

 

10.40 - Španija je odigrala 0:0 sa Švedskom. Mnogi zameraju Luisu Enrikeu na veri u Moratu koji je ove sezone dao skoro duplo manje golove od Viljarealove haubice Đerara Morena koji ga je kasnije zamenio.

Za mene je Morata veliki napadač koji rade jako važne stvari za tim. Kako u napadu, tako i u odbrani. Nije dao gol i treba da se nosi sa tim. Navikao je. Ali bilo bi mu mnogo lakše kada bi imao publiku uz sebe - rekao je Luis Enrike posle remija bez golova protiv Švedske.

Foto: tanjug/ap photo

 

- Španci su besni na navijače jer su zviždali fudbalerima zbog remija sa Švedskom na startu Evropskog prvenstva.

 

- S ovakvim navijačima bolje bi bilo da smo igrali pred praznim tribinama - napisala je Marka

10.11 - Javio se iz bolnice Kristijan Eriksen.

- Pozdrav svima. Veliko vam hvala za simpatične i neverovatne želje i poruke iz svih delova sveta. Zaista veoma znače meni i mojoj prodici. Dobro sam, imajući u vidu okolnosti. Još moram da prođem kroz neka ispitivanja u bolnici, ali se osećam dobro - napisao je vezista Intera na zvaničnom Instaram profilu.

Foto: Instagram/Kristijan Eriksen

 

09.44 - Selektor četvorostrukog prvaka sveta Joakim Lev ne krije optimizam pred okršaj sa "trikolorima".

- Francuska ima najprilagodljiviji tim na svetu. Znamo kako oni igraju, ali je gotovo nemoguće predvideti šta će uraditi na terenu. Stvorili smo sjajnu atmosferu u timu, ušli u dobar ritam. Moramo pametno da rasporedimo našu snagu, a samopouzdanja nam ne fali - poručuje Lev.

Foto: reuters

 

09.42 - Napadač francuske reprezentacije Antoan Grizman (30) ne krije da je titula prvaka Evrope primarni cilj.

- Svi mnogo očekuju od nas na EP, jer smo aktuelni svetski prvaci. I to je normalno. Posle onoga što nam se dogodilo 2016. i poraza u finalu, sada želimo da podignemo trofej. Imamo izuzetne igrače, zvezde poput Mbapea, ali i iskusne asove. Niko od nas ne razmišlja o neuspehu. Hoćemo da pišemo istoriju - kaže Grizman.

 

Foto: reuters

 
Standings provided by SofaScore LiveScore

 

09.40 - Svi rezultati na jednom mestu.

09.39 - OVDE možete da se podsetite šta se dešavalo prethodnog dana.

09.45 - Pratite uz Informer.rs utakmice i najzanimljivije dešavanja na Evropskom prvenstvu tokom petog dana takmičenja na šampionatu.

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
smešni virus

pre 2 godine

Bravo PORTUGAL! Gazi hortijeve naziste!!!!!! Te pogane HUUUNE!! S pola snage, hhahaahaha

Cvilidreta

pre 2 godine

Cinjenice : - nedopustiva greska sudije prilikom postizanja gola za madjare; signaliziran ofsajd (koji se, izmedju ostalog, `video iz aviona`) TEK NAKON istrcavanja, suta i postizanja gola...to se tako ne radi, ili signaliziraj odmah ili ce se (eventualno, usled opravdane sumnje) naknadno proveraravti VAR-om; dakle, madjarska ostecena - prvi gol za Portugal je prakticno bio polu-autogol, nesrecno primljen posle traljavog suta - penal za portugal ispravno dosudjen - treci gol za portugal postignut iz ociglednog ofsajda, ali Ronaldo (kako se to vec kaze) `ima kredita` kod sudija Summa summarum pogotovo imajuci u vidu i prvo poluvreme...sasvim zasluzena pobeda Portugala.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59