• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.06.2021

23:07 >> 18:11

BELGIJA I HOLANDIJA DOMINIRALI U GRUPAMA! Danci se PROVUKLI, Austriji dovoljan GOL za osminu finala! /FOTO/

Tanjug/AP

Fudbal

BELGIJA I HOLANDIJA DOMINIRALI U GRUPAMA! Danci se PROVUKLI, Austriji dovoljan GOL za osminu finala! /FOTO/

Podeli vest

Fudbaleri Belgije i Danske plasirali su se večeras u osminu finala Evropskog prvenstva, nakon što su savladale Finsku, odnosno Rusiju u poslednjim mečevima Grupe A na Evropskom prvenstvu

Belgija je pobedila Finsku sa 2:0, i tako obezbedila prvo mesto u Grupi A sa maksimalnim učinkom, a taj rezultat išao je na ruku Danskoj. Skandinavci su pregazili Rusiju sa 4:1 u Kopenhagenu i uspeli da izbore mesto u narednoj fazi takmičenja!

Foto: Tanjug/AP

Uz Belgiju i Dansku, još dve selekcije danas su se plasirale u osminu finala. Holandija se u završnicu prvenstva plasirala kao prva u grupi sa maksimalnim učinkom, Lale su danas dobile Makedoniju sa 3:0, dok je Austrija sa šest bodova zauzela drugo mesto i minimalnom pobedom od 1:0  protiv Ukrajine ispunila primarni cilja, a to je nokaut faza. 

UŽIVO

 

Severna Makedonija - Holandija 0:3 (0:1)
Depaj 24, Vajnaldum 51, 58

Ukrajina  - Austrija 0:1 (0:1)
Baumgartner 20

Finska - Belgija 0:2 (0:0)
Hradecki 75ag, Lukaku 81

Rusija - Danska 1:4 (0:1)
Dzjuba 71p - Damsgard 37, Poulsen 59, Kristensen 80, Mele 82

 

RUSIJA - DANSKA 1:4 (0:1)

Strelci: Dzjuba 71p - Damsgard 37, Poulsen 59, Kristensen 80, Mele 82

Stadion: Parken, Kopenhagen   Sudija: Klermon Turpan, Francuska

RUSIJA (4-2-3-1): Safonov - Mario Fernandeš, Diveev, Džikija, Kudrijašov - Ozboev, Zobnin - Aleksej Mirančuk, Golovin - Dzjuba

DANSKA (3-4-3): Šmajhel - Kristensen, Kjer, Vestergard - Vas, Hajbjerg, Dilejni, Mele - Brajtvajt, Poulsen, Damsgard

82. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL - 4:1! Sjajna kontra Danske i pogodak iz kontre za Melea!

80. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL, ma kakav gol, GOLČINA! Opalio je Andreas Kristensen po lopti sa dvadesetak metara i pocepao mrežu Safonova - 1:3!

71. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Siguran je sa bele tačke bio Artom Dzjuba, smanjuje Rusija prednost Danaca na Parkenu!

57. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Duplira Jusuf Poulsen prednost Danske nakon kardinalne greške Romana Zobnina! Ruski vezista je sa pola terena pokušao da vrati loptu do Safonova, a napadač RB Lajpciga je vrebao grešu, presekao loptu i lako matirao golmana Rusije!

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme!

37. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Nakon pola časa uspavanke na Parkenu, Danska je stegla prsten oko ruskog gola, a nagrada stiže vrlo brzo! Mladi Mikel Damsgard koji je zamenio Kristijana Eriksena u timu raspalio je po lopti i savladao Safonova - 0:1!

Foto: Tanjug/AP

1. minut - Počela je utakmica na Parkenu! 

Čeka se rasplet u grupi B! Nakon uvodna dva kola Belgija je siguran učesnik osmine finala i imaju šest bodova, Finska i Rusija su na po tri, dok Danci nisu uspeli da se oporave posle šoka sa premijere EURA!

FINSKA - BELGIJA 0:2 (0:0)

Stadion: Stadion Sankt Peterburg, Rusija   Sudija: Feliks Brih, Nemačka

FINSKA (5-3-2): Hradecki - Raitala, Tojvio, Arajuri, O'Šognesi, Ljornen - Lod, Sparv, Kamara - Pohnjapalo, Puki

BELGIJA (3-4-3): Kurtoa - Bojata, Denajer, Vermalen - Trosar, De Brujne, Vitsel, Šadli - Doku, Lukaku, E. Azar

81. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Lukaku - 2:0!

75. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Vodi Belgija, bio je Vermalen najviši u skoku, uspeo je Hradecki da zaustavi njegov udarac, ali se spetljao u ugurao loptu u svoju mrežu!

65. minut -  Ne prašta Lukaku ni metar slobodnog prostora! Prvi pravi pas za napadača Intera i odmah rutinska egzekucija! Ipak, nakon korekcija iz VAR sobe gol je poništen!

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme!

40. minut - Belgija kontroliše dešavanja na meču protiv Finske, ali se Skandinavci izuzetno brane u prvom poluvremenu!

1. minut - Utakmica je počela!

20:14 - Tema oko klečanja u znak podrške u borbi protiv rasizma postala je glavna pred Evropsko prvenstvo, a tako ostaje i tokom takmičenja! Evo koju je odluka donela Nemačka pred nastavak kontinentalnog prvenstva!

19:55 - Imamo prvi par u osmini finala! Austrija je nakon pobede protiv Ukrajine zakazala megdan Italiji, dok će Holandija čekati jednu od trećeplasiranih ekipa nakon prve faze takmičenja!

MAKEDONIJA - HOLANDIJA  0:3 (0:1)

Strelac: Depaj 24, Vajnaldum 51, 58

Stadion: Johan Krojf arena (Amsterdam)    Sudija: Ištvan Kovač (Rumunija)

MAKEDONIJA (4-2-3-1): Dimitievski - Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski - Ademi, Bardi - Tričkovski, Elmas, Trajkovski - Pandev

HOLANDIJA (5-3-2): Stekelenburg - Damfris, De Fraj, De Liht, Blin, Van Anholt - Vajnaldum, De Jong, Gravenberh - Malen, Depa

90. minut - KRAJ UTAKMICE!

72. minut - Još jedan poništen gol za Makedoniju! Sada je Čurlinov pobegao štoperima Holandije, ali je rezervista bio u ofsajdu za "pola koraka", te je Kovač poništio i drugi pogodak debitantima!

70. minut - KRAJ! Izveo je Igor Angelovski Pandeva sa terena i tako ga poslao u zasluženu reprezentativnu penziju! Apsolutna legenda makedonskog fudbala ispraćena je sa ovacima!

58. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Ponovo Vajnaldum! Sve na "prvu" odradili su Holanđani, Depaj je šutirao, Dimitrievski je ponovo odbranio nemoguće, ali je lopta pala na nogu novom igraču Pari Sen Žermena koji je poslao u nebranjeni deo gola - 0:3!

51. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Sve je gotovo u Amsterdamu, vodi Holandija sa 2:0 nakon drugog gola Žoržinja Vajnalduma na Evropskom prvenstvu! Sada je Depaj upisao asisnteciju, a debitant će teško do bodova na prvom velikom takmičenju!

Foto: Tanjug

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme!

30. minut - Spasio je sada Dimitrievski Makedonce! Ponovo je Denzel Damfris bio u centru pažnje, ali je golman Severne Makedonije skinuo zicer beku PSV-a!

26. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Sevnula je kontra Holandije nakon što je Depaj oduzeo loptu Pandevu, pretrčao je novi napadač Barselone ceo teren i posle asistencije Malena savladao Dimitrievskog - 0:1!

21. minut - STATIVA! Ponovo je Pandev bio arhitekta novog napada Makedonaca, a Trajkovski je sa dvadesetak metara pogodio stativu... Ponovo nije sreća bila na strani komšija!

9. minut - Poništen je gol Aleksandru Tričkovskom! Bio je napadač Makedonije u minimalnom ofsaju, ali dovoljnom da arbitar Ištvan Kovač poništi njegov pogodak! 

1. minut - Utakmica je počela! 

UKRAJINA - AUSTRIJA  0:1 (0:1)

Strelac: Baumgartner 20

Stadion: Nacionalni (Bukurešt)     Sudija: Džunejt Čakir (Turska)

UKRAJINA (4-1-4-1): Bušcan - Karavajev, Zabarnji, Matvijenko, Mikolenko - Sidročuk - Jarmolenko, Šaparenko, Zinčenko, Malinovski - Jaremčuk.

AUSTRIJA (4-3-2-1): Bahman - Lajner, Dragović, Hintereger, Alaba - Šlager, Lajmer, Grilič - Baumbartner, Zabicer - Arnautović.

90. minut - KRAJ UTAKMICE!

75. minut - Imali su Ukrajinci dobru šansu da izjednače nakon što je Dragović srušio Cigankova u opasnoj zoni. Ipak, pravi Jaremčuk faul u napadu, te je propala potencijalna prilika!

60. minut - Velika šansa za Ukrajinu! Ubacio je Cigankov loptu posle slobodnog udarca, a defanzivac Austrije Lajner šutirao je ka svom golu. Na sreću, Bahman je bio koncentrisan i zaustavio je udarac svog saigrača!

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme!

20. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Vodi Austrija posle kornera, Kristof Baumgartner pogađa glavom nakon sjajnog centaršuta Alabe - 0:1!

Foto: Tanjug

3. minut - Odmah velika šansa za Austriju u Bukureštu. Dobio je Štefan Lajmer sjajnu loptu u petercu rivala, ali se vezista pošteno obrukao!

1. minut - Utakmica je počela! 

 

17:11 - Kritike na račun Španije su sve glasnije iz dana u dan, a priključio im se nekadašnji reeprezentativac Holandije i fudbaler Real Madrida i Betisa, Rafael van der Vart. - Jedino Španci rade jeste da prebacuju loptu sa jedne strane na drugu -rekao je Holanđanin i nije se tu zaustavio: - Španija nema igrača koji ume da pošalje konkretan pas za gol.

16:55 - Jasno je da će sve oči biti uprte na meč između Ukrajine i Austrije! Izabranici Andreja Ševčenka će biti drugi ukoliko ne izgube, Austrija mora da pobedi ukoliko želi da završi na drugom mestu.

Foto: Tanjug

 

16:37 - Ukrajinska živa legenda, Andrej Ševčenko, ostao je dosledan fudbalerima koji su igrali i do sada, dok je Franko Foda napravio značajnu izmenu u odnosu na prva dva meča. Od starta će Ukrajince napadati Marko Arnautović, a ne Saša Kalajdžić.

Foto: reuters

 

16:04- Svi fudbaleri i članovi stručnog štaba fudbalske reprezentacije Engleske bili su negativni na poslednjem testiranju na korona virus! Za razliku od njih, podsetimo, u Škotskoj nije sve tako sjajno! 

15:41 -  Nemački fudbaler Leon Gorecka rekao je danas da svi reprezentativci te zemlje podržavaju predlog da kleče pred utakmice u znak podrške u borbi protiv rasizma na Evropskom prvenstvu, iako do sada nisu to učinili.

15:37 -  Mančester Siti je prema navodima poznatog novinara Fabricija Romana, poslalo zvaničnu ponudu za Harija Kejna od garantovanih 100 miliona funti plus mogućnost da se uključi još neki igrač.

Foto: Starsportphoto

 

15.30 - Kraj utakmice između Nemačke i Portugala u subotu popodne u Minhenu ostaće upamćen i po susretu dvojice nekadašnjih saigrača u Real Madridu - Tonija Krosa i Kristijana Ronalda, koji su pre dva nada bili na različitim stranama. Igrali  su zajedno u Real Madridu od 2014. do 2018. godine. Utakmica u Minhenu koji su Nemci rešili u svoju korist sa 4:2 bila je prilika za susret bivših saigrača, a Kros je nedugo nakon toga otkrio:
- Razmenili smo i dresove. Bilo je lepo videti ga ponovo - istakao je Kros.

14:59 - Donaruma je iskoristio slobodan dan i napustio je kamp Azurakako da bi prošao medicinske preglede u jednoj privatnoj klinici i stavio paraf na petogodišnji ugovor sa PSŽ-om! Donaruma će po sezoni zarađivati 12 miliona evra, što je četiri više od onoga što mu je Milan davao za produžetak saradnje

Foto: Starsportphoto

 

14:50 - Napadač danske reprezentacije Jusuf Poulsen dodatno je svojom izjavom podgrejao atmosferu pred susret sa Rusijom (21.00).

Njegove reči kako "Danska ne zaslužuje da bude u nokaut fazi, ako ne može da pobedi Rusiju" u najvećoj zemlji na svetu shvatili su kao uvredu. Tako ruski Čempionat nalaže svojim ljubimcima: -  - Momci, kaznite Dance zbog njihovog dugačkog jezika!

14.21 - Ispostavilo se da su Nemci ipak doživeli težak hendikep pred poslednji meč u grupi smrti protiv Mađarske - Tomas Miler definitivno je otpao i Joahim Lev na njega neće računati u sredu!

13.55 - Napadač Francuske Usman Dembele sada i definitivno je završio je učešće na Evropskom prvenstvu! On se povredio u utakmici protiv Mađarske (1:1) nakon samo 22 minuta provedena na terenu. Utvrđeno je da je problem sa kolenom veći nego što se činilo u prvi mah i da će morati da pauzira najmanje tri sedmice. To znači da neće više igrati na EP i već je napustio kamp Francuske u Budimpešti. "Galski petlovi" se u sredu od 21 sat sastaju sa Portugalijom u 3. kolu grupe F.

13.12 - Selektor Engleske Garet Sautgejt rekao je da će kapiten Hari Kejn zadržati mesto u timu u utakmici protiv Češke u poslednjem kolu Grupe D Evropskog prvenstva.

12:41Kapiten Velsa Geret Bejl nije se proslavio protiv Italijana u 3. kolu grupe A, njegova selekcija je izgubila rezultatom 1:0, ali je on srećan plasmanom dalje.

Foto: Tanjug

 

- Znali smo da će biti teška utakmica od starta. Bilo je puno defanzive sa naše strane i trčanja, pa sada imamo u timu neka veoma umorna tela -rekao je Bejl posle meča.

12:14 - Selektor Turske Šenol Guneš je rekao da je prvi meč sa Italijom i poraz uticao na igrače.

- Svesni smo da nismo bili dovoljno dobri. Prva utakmica je imala negativan efekat na moje igrače. To se dešava. Ali ti igrači će mnogo godina igrati za Tursku i biće uspešni kao i pre- rekao je Guneš.

11:59 -Žoze Murinjo je razočaran Hrvatima!

- Škotska u poslednjem kolu igra protiv Hrvatske, koja se ne pokazuje kao velika pretnja! Ma ovom turniru Hrvatska nije na vrhunskom nivou i mislim da su škotskoj otvorena vrata za pobedu i prolazak dalje- rekao je čuveni trener! 

Foto: reuters

 

11:33 -  Francuska će do kraja EP igrati bez Osmana Dembelea! Napadač Barselone je ponovo povređen! 

 

 

 

11:26 - Bili Gilmur, fudbaler Škotske, pozitivan je na korona virus! Kakav hendikep! Bio je najbolji igrač protiv Engleske! 

 

 

11:13 - Panika u Nemačkoj! Kako je objavljeno na zvaničnom tviter profilu nemačkog nacionalnog tima današnji trening propustili su Mats Humels, Tomas Miler, Lukas Klosterman i Ilkaj Gundogan. U pitanju su povrede kolena ili mišića i za sada nema detalja o njihovom stepenu, odnosno da li će pomenuti igrači biti spremni za okršaj sa Mađarima u sredu uveče. U slučaju trijumfa ili čak i remija izabranici Joahima Leva idu u osminu finala, pitanje je samo sa koje pozicije.

 

 

11.00 - Selektor Italije Roberto Manćini u 89. minutu meča protiv Velsa napravio izmenu golmana (1:0). Đanluiđija Donarumu zamenio je Salvatoreom Siriguom, iako nije bila u pitanju povreda niti bilo kakva prinudna izmena. Velšani smatraju da ih je Roberto Manćini time ponizio, jer je Italija vodila rezultatom 1:0 i imala igrača više. Manćini je razlog video u ličnom primeru iz igračkih dana kada na Svetskom prvenstvu baš u Italiji 1990. godine nije odigrao ni minut. Tadašnji selektor Azeljio Vićini je prednost davao Đanluki Vijaliju, Salvatoreu Slikaćiju, Robertu Bađu i Andrei Karnevaleu.

 

Foto: reuters

 

 

10.43 - Hrvatska u utorak igra meč odluke na Evropskom prvenstvu, gde će morati da pobede Škotsku ukoliko žele plasman u osminu finala. Ali, glavna tema u komšiliku je izbor nogo selektora umesto Zlatka Dalića, a čini se da većina na tom mestu želi da to bude - Robert Prosinečki!

Hrvatski "Indeks" postavio je  pitanje čitaocima "Treba li Prosinečki da postane selektor Hrvatske?" Dobijeno je preko 17.500 glasova, a zaključak je jasam - 69 odsto odgovorilo je sa DA, što znači da nešto više od 12.000 glasača navija da legenda Crvene zvezde postane selektor. Sa NE je odgovorilo 31% onih koji su glasali, što je malo više od 5.000 ljudi.

Foto: tanjug/ap

Zlatko Dalić

10.10 - Kapiten fudbalske selekcije Severne Makedonije Goran Pandev najavio je kraj reprezentativne karijere nakon poslednjeg meča Grupe C na Evropskom prvenstvu. Pandev (37), za svoju zemlju odigrao je 121 meč, u gotovo dve decenije.On se već jednom oprostio od igranja za reprezentaciju, ali je odluku promenio nakon što je 2015. godine na selektorsko mesto došao Igor Angelovski.

- Mislim da je ovo pravi trenutak za oproštaj od reprezentacije - rekao je Pandev.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

09.35  - Selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Manćini, naravno, zadovoljan je sa tri pobede iz tri susreta grupne faze Evropskog prvenstva. Italijani su posle Turske i Švajcarske (obe po 3:0), savladali i Vels rezultatom 1:0 i obezbedili prvo mesto u grupi A.

Manćini je izjednačio rekord Vitorija Poca od pre osam decenija sa 30 uzastopnih pobeda.

- Poco je osvojio mnogo važnih trofeja, a ja sam i dalje iza tog nivoa. Svaki tim u osmini finala može da osvoji EURO. Ne smemo da mislimo da možemo da pobedimo svaki meč i ništa ne smemo da uzimamo zdravo za gotovo -  poručio je Manćini.

09.31 -  Svi rezultati i tebele na jednom mestu!

09.30 -  OVDE možete da se podsetite minulog dana.

09.30 -  Pratite i danas uz Informer.rs najzanimljivija dešavanja i mečeve na Evropskom prvenstvu u fudbalu

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cvilidreta

pre 2 godine

...sad mi je pomalo i zao sto ne ucestvujemo - iako bi sva prilika bila da ne bi smo uradili bog zna sta, losiji od ovih rusa sigurno nismo niti mozemo biti...uostalom, ima ih skoro 150 miliona a ne mogu da napabirche 11 igraca koji iole nesto vrede...jad.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija