• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.07.2021

07:01

HEROJ DANSKE OTKRIO KROZ ŠTA PROLAZI! Morao sam BRZO da gledam LICA igrača!

Reuters

Fudbal

HEROJ DANSKE OTKRIO KROZ ŠTA PROLAZI! Morao sam BRZO da gledam LICA igrača!

Podeli vest

Reprezentativac Danske, Tomas Dilejni nedavno je otkrio kakve probeleme ima s obzirom da je daltonista

Fudbaleri Danske su uprkos svim problemima stigli do polufinala Evropskog prvenstva u kom će se sastati protiv Engleske.

Dilejni je jedan od najzaslužnijih za ovakvu igru Danske, a bio je strelac gola u pobedi protiv Češke 2:1. Fudbaler Borusije Dortmund je neposredno pred početak turnira izjavio da ima problem sa razlikovanjem boja.

Sve se desilo na prijateljskoj utakmici između Danske i Meksika. Danci su nosili crvene dresove, a Meksikanci zelene, a to su upravo dve boje koje Dilejni ne može da razlikuje.

Foto: Reuters

 

- Moje ime je Tomas. Daltonista sam i to se dešava. Pre neki dan na terenu je bilo teško razaznati ko je moj saigrač, a ko protivnik -  rekao je Dilejni kada se iznenada uključio u program danske televizije "DR P3 - ne bi li podržao jednog navijača koji je imao isti problem.

On je tada upitan za koji tim igra, a odgovorio je "Za Dansku''.

- To je teško opisati. To je kao da vidite različite nijanse iste boje. Uglavnom bar igramo sa različitim bojama šortseva, ali ovoga puta smo i jedni i drugi nosili bele, što je sve još više zakomplikovalo - objašnjavao je Dilejni svoj problem sa meča protiv Meksika.

- Morao sam da gledam u lica igrača, ali sam to morao da radim jako brzo da ne bih izgubio loptu. Kada su igrači blizu, lako ih je razaznati, ali kada se igra u velikoj brzini i daleko su, onda je teže - otkrio je posle Dilejni za "DPA".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija