• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

04.08.2021

15:55

CRNOGORSKI FUDBALER VERUJE U SRPSKOG VICEŠAMPIONA! Partizan može da prođe Soči!

Starsportphoto

Fudbal

CRNOGORSKI FUDBALER VERUJE U SRPSKOG VICEŠAMPIONA! Partizan može da prođe Soči!

Podeli vest

Bivši igrač Zenita i Lokomotive, Luka Đorđević (27) tvrdi da crno-beli imaju velike šanse da izbace Ruse i plasiraju se u plej-of za Ligu konferencija * Beograđani su kvalitetniji u napadu, kaže Budvanin

Partizan može da eliminiše Soči, ima kvalitetniji napad i veće šanse za prolaz dalje, poručuje crnogorski fudbaler Luka Đorđević (27) u razgovoru za Informer!

Nekadašnji prvotimac Zenita, Arsenala iz Tule i moskovske Lokomotive odlično poznaje ruskog premijerligaša i tvrdi da on nije favorit protiv srpskog tima u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Crno-bele sutra čeka gostovanje na "Olimpijskom stadionu Fišt" (18.00, RTS 1), dok je revanš sedam dana kasnije u našoj prestonici. Prva utakmica će se igrati pred praznim tribinama, pošto su vlasti u oblasti Krasnodara nedavno donele ovakvu odluku zbog nepovoljne epidemiološke situacije sa koronavirusom. Međutim, iskusni napadač smatra da to neće biti od velikog značaja, pošto ekipa koju sa klupe vodi Vladimir Fedotov iza sebe nema armiju navijača kao 'parni valjak', niti približnu podršku kao što je na stadionu u Humskoj.

Foto: printscreen

Luka Đorđević

Pažnja na Terehova

Rođeni Budvanin očekuje da izabranici Aleksandra Stanojevića u ovom dvomeču iskoriste raskošan kvalitet u napadu.

- Partizan ove sezone izgleda baš dobro. Crno-beli su čvrsti u odbrani, što potvrđuje i podatak da još nisu primili gol. U napadu opasnost preti sa svih strana i svakom rivalu mogu da naprave velike probleme. Zato i verujem da će ofanzivci prevagnuti na njihovu stranu. Soči nije bauk, niti nepobediv. I to što neće biti navijača nije mnogo važno, jer tamo atmosfera nije ni slična onoj u Beogradu - kaže Đorđević za naš list.

Foto: Starsportphoto©

 

Uskoro novi klub


Prethodnu sezonu Luka Đorđević je proveo na pozajmici u Arsenalu iz Tule, kao igrač Lokomotive. Odigrao je 14 mečeva, upisao po dva gola i asistencije. Prethodno je nastupao i za Zenit, Tvente, Sampdoriju i Ponferadinu. Međutim, ovog leta mu je istekao ugovor sa Moskovljanima, pa je sada slobodan igrač.
- Ima mnogo razgovora i pregovora, ali i dalje nisam postigao dogovor sa nekim klubom. Verujem da će i to uskoro biti rešeno - kaže Crnogorac.


On naglašava da su plavo-beli prilično promenili tim u odnosu na prošlu sezonu, kada su u Premijer ligi zauzeli visoko peto mesto, ispred ekipa poput CSKA, Dinama, Rostova i Krasnodara.

- Nije to više taj sastav, pogotovo u odbrani. Otišli su iskusni defanzivci Miha Mevlja i Ivan Miladinović, dok je najbolji strelac Anton Zabalotni prešao u CSKA i nemaju pravu zamenu za njega. Najveći aduti Sočija su vezisti Kristijan Noboa i Artur Jusupov, bivši članovi Zenita, preko kojih kreću svi napadi. Crno-beli treba posebnu pažnju da obrate i na levog beka Sergeja Terehova, jer se često priključuje ofanzivi i može da stvori probleme po boku - objašnjava Đorđević.

Foto: Starsportphoto

 

Odličan tandem

Povremeni crnogorski reprezentativac veruje da Partizan može da prekine lošu tradiciju protiv ruskih timova, sa kojim se do sada šest puta sastajao i ostvario dva remija, uz četiri poraza.

Foto: Starsportphoto

 



- Stanojevićeva ekipa je dovođenjem Rikarda Gomeša i Danila Pantića dobila ono što joj je prethodne sezone nedostajalo. Siguran sam da može da napravi dobar rezultat u Evropi. Generalno gledano, kvalitet i iskustvo su sada na strani crno-belih. Imaju velike šanse da prođu dalje - zaključuje Đorđević.
 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Novosadska policija rasvetlila ranjavanje iz decembra
Hronika

Novosadska policija rasvetlila ranjavanje iz decembra

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu rasvetlili su krivično delo teško ubistvo u pokušaju, počinjeno 9. decembra prošle godine i uhapsili dvojicu osumnjičenih, N. K. (56) i S. K. (27) iz ovog grada.

10.05.2024

12:04

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija