• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.09.2021

17:02

Tadić oduševljen Piksijevim "orlovima"! Vraća se kult reprezentacije

Fudbal

Tadić oduševljen Piksijevim "orlovima"! Vraća se kult reprezentacije

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu od 18 časova dočekuje Luksemburg u utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a kapiten Dušan Tadić oduševljen je načinom na koji "orlovi" igraju otkad je na klupu seo Dragan Stojković Piksi

Na konferenciji za medije uoči meča sa Luksemburgom, pred novinarima je bio baš Tadić, naravno uz selektora koji je imao šta da kaže.

Kapiten reprezentacije Srbije je rekao da je najvažnije samopouzdanje i ocenio da "sve ide najboljim tokom".

- Malo situacija podseća na kvalifikacije iz 2018. godine. I tada samo dobro krenuli, osetila se energija koja vraća kult reprezentacije i da sve ide najboljim tokom. Razlika je što su sada Portugalci, koji su bili evropski šampioni, u ovoj grupi. Ali, bitno je da se mi usredsredimo na naš kvalitet, verujemo da možemo to, najbitniji su vera u sebe i samopouzdanje - naveo je on.

Upitan da li je ofanzivna igra recept za uspeh, Tadić je rekao da napadačka igra odgovara ekipi, koja se trudi da uradi sve što joj kaže selektor.

On nije igrao protiv Katara, rekao je da mu je to prijalo, ali da je navikao na žestok ritam utakmica i da će raditi kako odluči selektor.

- Nije mi problem, kako god 'mister' odluči da je najpametnije. Svi smo u službi reprezentacije, to je najbitnije. Nadam se da će navijači doći da nas podrže, voleli bismo da ih bude što više, da pokažemo lepu igru i da uživaju - dodao je Tadić.

Foto: FSS

Piksi i Tadić na video konferenciji

Upitan da li misli da će Srbija i Portugal do poslednjeg kola u Lisabonu ostvariti sve pobede u kvalifikacijama, Tadić je rekao da misli da je to moguće, ali da treba ići utakmicu po utakmicu.

- Videli ste kako je Portugal pobedio, izjednačili su u 90. minutu, a pobedili golom u 96. Nije lako, ali mi želimo da igramo lepo, koncentrisani smo samo na sebe - rekao je on.

Tadić je odgovorio potvrdno na pitanje da li se vidi uticaj novog selektora.

- Oseti se ta energija, momci su naoštreni, ko god da igra želi da se pokaže. Slušamo, upijamo, borimo se, trudimo se. Vidi se da se vratio kult reprezentacije i da ide sve u najboljem redu. Samo tako da nastavimo i nema greške - rekao je on.

- Znači kada si u dobroj formi, da imaš kontinuitet igara u klubu, ali nije presudno. Moramo da pomažemo jedan drugoga, da se oslanjamo jedni na druge. Fudbal je kolektivna igra i svako treba da radi svoje zadatke. Iz kolektivne igre svako na kraju pokaže individualni kvalitet - poručo je Tadić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija