• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2021

08:33

JUŽNA AMERIKA IMA NOVOG KRALJA! Pele SRUŠEN sa trona - počela MESIJEVA dinastija!

Tanjug/AP

Fudbal

JUŽNA AMERIKA IMA NOVOG KRALJA! Pele SRUŠEN sa trona - počela MESIJEVA dinastija!

Podeli vest

Fudbaleri Argentine savladali su Boliviju sa 3:0 (1:0), a Lionel Mesi postao je najbolji strelac Južne Amerike

Protekla noć bila je rezervisana za rušenje rekorada i pisanje novih stranica sportske istorije! Nakon što su nam u Njujorku čudo priredile Ema Radukanu i Lejla Eni Fernandez u tenisku, nešto južnije, tačnije na Monumentalu Lionel Mesi je još jednom zaplesao u dresu Argentine i postavio novi rekord u svetu fudbala! 

Foto: Tanjug/AP

Argentina je lako savladala Boliviju sa 3:0, a ofanzivac Pari Sen Žermena je sa het-trikom predvodio Gaučose do velikog trijumfa. Upravo sinoćna tri gola bila su dovoljna Mesiju da preskoči Pelea na večnoj listi strelaca i postane najbolji strelac u istoriji Južne Amerike. 

Brazilski velemajstor je u karijeri postigao 77 golova u dresu reprezentacije, a tri koja je Mesi postigao protiv Bolivije dovela su ga na kotu 79 ito u samo 153. nastupa za Gaučose - nestvarno! 

Mesi sinoć nije srušio samo jedan, nego dva rekorda! Argentinac je sa tri gola postao i najbolji strelac KONMEBOL kvalifikacija za Svetsko prvenstvo (kvalifikacije Južne Amerike), pretetekao Luisa Suareza i stigao do brojke od 26 golova, dok je Urugvajac ostao na 25 budući da je preskočio ovu rundku kvalifikacija. 

Foto: Tanjug/AP

Nije bilo teško Mesiju da dominira na Monumentalu budući da je večeras u timu imao i više nego raspoloženog Anhela Di Mariju, a čuda koja su juče pravili mogu samo da raspale maštu navijača Pari Sen Žermena budući da će Di Marija i Mesi napokon igrati i u istom klubu. 

Držala se Bolivija sve do 64. minuta na pristojnih 1:0 koje je postavio Mesi na startu meča, a onda je usledio trenutak istorije i krunisanje novog kralja Južne Amerike. Nije mogao Mesi da izabere bolji momenat od ovoga, nakon skandala u Brazilu i teranja Gaučosa iz Sao Paula posle samo deset minuta fudbala. Konačan rezltat postavljen je u 89. minutu kada je Mesi samo "podebljao" novi rekord i stigao do 79. gola. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija