• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.09.2021

18:30 >> 22:59

SENZACIJA U MADRIDU! Šerif srušio Real! Prvi gol Mesija za PSŽ u trijumfu nad Sitijem /VIDEO/

Reuters

Fudbal

SENZACIJA U MADRIDU! Šerif srušio Real! Prvi gol Mesija za PSŽ u trijumfu nad Sitijem /VIDEO/

Podeli vest

Odigrano je prvih osam utakmica drugog kola grupne faze Lige šampiona, a najveće iznenađenje priredili su fudbaleri Šerifa koji su u Madridu savladali Real

Šerif je u okviru grupe D sa 2:1 pobedio Real na gostovanju i tako priredio prvorazrednu senzaciju. Moldavci su vodili od 25. minuta kada je Jasur Jakšibaev matirao Tiba Kurtou. Izjednačenje Madriđanima doneo je Karim Benzema u 65. minutu sa bele tačke, ali jke fenomenalnim pogotkom Sebastijan Til u poslednjem minutu regularnog dela meča doneo sva tri boda Šerifu.

Srpski fudbaler Luka Jović je na terenu proveo 25 minuta i promašio je jednu sjajnu priliku.

Foto: Reuters

Jović protiv Šerifa

Drugi meč u grupi A odigran je u ranijem terminu, a Šahtjor i Inter su remizirali bez golova.

Posle dva kola, Šerif ima šest bodova, Real tri, a Šahtjor i Inter po jedan.

U grupi A je odigran veliki derbi između Pari Sen Žermena i Mančester sitija. U tom meču na "Parku prinčeva" je slavio PSŽ sa 2:0, a golove su postigli Idrisa Gej i Lionelo Mesi kome je to bio prvenac u dresu "svetaca".

Foto: Reuters

Mesi sa Nejmarom slavi svoj prvenac

Pravo iznenađenje u toj grupi priredio je Klub Briž koji je u gostima sa 2:1 posle proekreta savladao Lajpcig golovima Hansa Vanakena i Matsa Ritsa. Sa druge strane, za domaćina je strelac bio Kristofer Nkunku.

Na tabeli grupe A vodi Pari Sen Žermen sa četiri boda, koliko ima i Klub Briž, ali Belgijanci imaju slabiju gol-razliku. Tri boda je osvojio Mančester siti, dok je Lajpcig zakucan za dno tabele sa dva poraza.

Atletiko Madrid je na gostovanju pobedio Milan sa 2:1, u okviru Grupe B. Rafael Leao je u 20. minutu doveo domaći tim u vođstvo, a italijanski tim je devet minuta kasnije zbog drugog žutog kartona Franka Kesija ostao sa igračem manje. Gosti su do preokreta došli u samoj završnici golovima Antoana Grizmana u 84. minutu, i Luisa Suaresa iz penala u sedmom minutu nadoknade.

Foto: Reuters

"Jorgandžije" slave pred navijačima Milana

Liverpul je u okviru te grupe na gostovanju savladao Porto sa 5:1. Gosti su poveli golom Mohameda Salaha u 18. minutu, a do poluvremena u strelce se upisao i Sadio Mane (45. minut). Salah je svoj drugi gol postigao u 60. minutu, a jedini gol za Porto postigao je Mehdi Taremi u 75. minutu. Do kraja meča dva gola upisao je i Roberto Firmino, u 77. i 81. minutu.

Liverpul je vodeći u Grupi B sa šest bodova, Atletiko Madrid je drugi sa četiri boda, Porto je na trećem mestu sa bodom, dok Milan nije upisao nijedan bod.

Fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su večeras na svom terenu Sporting sa 1:0, u drugom kolu Grupe C Lige šampiona. Borusija je do vođstva stigla golom Donijela Malena u 37. minutu. On je primio loptu u šesnaestercu, izbio sam isperd golmana i pogodio donji levi ugao gola Sportinga.

Ranije je u istoj grupi Ajaks kao domaćin pobedio Bešiktaš sa 2:0, golovima Stevena Berhojsa u 17. i autogolom Serdara Satčija u 43. minutu.

Nakon dva kola, Ajaks i Borusija imaju po dve pobede, dok su Bešikataš i Sporting zabeležili po dva poraza.

LIGA ŠAMPIONA

2. KOLO

Utorak

Grupa A

PSŽ - Mančester siti 2:0 (1:0)
Gej 8, Mesi 74

Lajpcig - Klub Briž 1:2 (1:2)
Nkunku 5 - Vanaken 22, Rits 41

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa B

Milan - Atletiko Madrid 1:2 (1:0)
Leao 20 - Grizman 84, Suarez 90+7p

Porto - Liverpul 1:5 (0:2)
Taremi 75 - Salah 18, 60, Mane 45, Firmino 78, 81

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa C

Ajaks - Bešiktaš 2:0 (2:0)
Berhojs 17, Satči 43ag

Borusija Dortmund - Sporting 1:0 (1:0)
Malen 37

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa D

Šahtjor - Inter 0:0

Real Madrid - Šerif 1:2 (0:1)
Benzema 65p - Jakšibaev 25, Til 90

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Tok mečeva

Kraj! Sve utakmice su završene!

90+7. minut - GOOOOOOOL! Luis Suarez iz penala donosi pobedu Atletiku u Milanu posle preokreta!

90. minut - GOOOOOOOL! Šerif vodi u Madridu sa 2:1! Sebastijan Til je postigao evrogol!

84. minut - GOOOOL! Atletiko Madrid dolazi do izjednačenja protiv Milana! Antoan Grizman postiže prvi pogodak po povratku u tabor "jorgandžija".

81. minut - GOL! Firmino opet trese mrežu Porta, Liverpul vodi 5:1.

78. minut - GOL! Liverpul vodi 4:1 protiv Porta, a strelac je Roberto Firmino.

75. minut - GOL! Mehdi Taremi smanjuje na 3:1 prednost Liverpula za Porto.

74. minut - GOOOOOOOOL! PSŽ vodi 2:0 protiv Mančester sitija! Prvi gol Lionela Mesija za Pari Sen Žermen!

72. minut - Poništen i gol Klub Briža! Noa Lang je zatresao mrežu Lajpciga, ali je gol poništen zbog ofsajda, pa ostaje 2:1 za Belgijance.

72. minut - Poništen gol Šerifa! Moldavci su postigli još jedan pogodak u Madridu, ali ništa od njihovog novog vođstva, pošto je Bruno bio u ofsajdu.

65. minut - GOOOOL! Real dolazi do izjednačenja protiv Šerifa! Karim Benzema je sa bele tačke poravnao na 1:1. Odmah posle gola je u igru ušao i Luka Jović umesto Edena Azara.

60. minut - GOL! Prvi pogodak u drugom poluvremenu postiže Mohamed Salah. Liverpul vodi 3:0 na gostovanju Portu. Ofanzivac "redsa" je pogodio mrežu nakon sjajnog proigravanja Džonsa.

55. minut - U prvih deset minuta drugog poluvremena nema gola ni na jednoj od šest utakmica koje se trenutno igraju.

Počelo je drugo poluvreme na terenima širom Evrope, a u utakmici između Porta i Liverpula je sa klupe ušao Marko Grujić.

Poluvreme! Odigrano je prvih 45 minuta na svim mečevima koji su u toku.

45. minut - GOOOL! Liverpul vodi 2:0 na gostovanju Portu! Ovog puta je Sadio Mane zatresao mrežu "zmajeva". Senegalac je gol dao posle centaršuta Milnera i velikog kiksa golmana Košte koji je izleteo na loptu, ali bezuspešno.

41. minut - GOOOOOL! Klub Briž preokreće! Rits postiže gol u Lajpcigu kojim Belgijanci prelaze u vođstvo od 2:1.

37. minut - GOOOL! Ovog puta Donjel Malen postiže gol koji je priznat! "Milioneri" vode protiv Sportinga.

35. minut - Poništen gol! Borusija Dortmund je zamalo povela portiv Sportinga, ali je pogodak Malena poništen zbog ofsajda.

29. minut - Milan ostaje sa igračem manje! Frank Kesi dobija drugi žuti karton, pa će Atletiko u narednih sat vremena imati brojčanu prednost.

26. minut - Dve prečke pogađa Mančester siti u nekoliko sekundi. Prvo Sterling, a potom i Bernardo Silva.

25. minut - GOOOOOOL! Šerif vodi protiv Reala! Strelac je Jasur Jakšibaev koji je glavom matirao Kurtou.

22. minut - GOL! Klub Briž dolazi do izjednačenja protiv Lajpciga, a strelac je Vanaken.

20. minut - GOOOOOOL! Milan vodi protiv Atletika. Petljao je Brahim Dijaz, lopta je došla do Rafaela Leaa koji je preciznim udarcem matirao Jana Oblaka.

18. minut - GOL! Liverpul vodi na gostovanju Portu! Mo Salah je zatresao mrežu nakon što je golman Portugalaca Diogo Košta zaustavio šut Džonsa, pa je Egipćanin odbijenu loptu sproveo u metu.

8. minut - GOOOOL! Idrisa Gej donosi prednost Pari Sen Žermenu protiv Mančester sitija.

 

5. minut - GOL! Lajpcig vodi protiv Klub Briža! Kristofer Nkunku je izbio sam ispred Minjolea i zatresao je njegovu mrežu.

Počele su utamice koje su na programu od 21 sat.

Kraj! Završene su prve dve utakmice! Ajaks je sa 2:0 pobedio Bešiktaš, a Šahtjor i Inter su remizirali bez golova.

80. minut - Prve dve utakmice se polako privode kraju.

62. minut - Karaman daje gol za Bešiktaš, ali je on poništen zbog faula koji je nekoliko trenutaka ranije baš on napravio.

60. minut - Bez golova u drugom poluvremenu u Amsterdamu i Donjecku.

20.00 - Pojavile su se sve postave za utakmice koje počinju za sat vremena, a od srpskih fudbalera se niko neće naći na terenu od prvog minuta. Luka Jović i Marko Grujić će šansu čekati sa klupe u duelima Reala i Šerifa, odnosno Porta i Liverpula.

Poluvreme! Ajaks vodi 2:0 protiv Bešiktaša, dok na meču između Šahtjora i Intera nema pogodaka.

43. minut - Gol, 2:0 za Ajaks! Centrirao je Entoni sa desne strane, a mladi štoper Bešiktaša Serdar Satči je nespretnom reakcijom matirao svog golmana.

39. minut - Tadić se obrukao! Kapiten Ajaksa je promašio bukvalno prazan gol sa nekoliko metara.

30. minut - U prvih pola sata igre na oba stadiona je pao samo jedan gol.

17. minut - GOOOOL! Ajaks vodi 1:0! Dušan Tadić je maestralno probio i asistirao za Stivena Berghojsa koji je zatresao mrežu Turaka.

 

10. minut - Prva velika šansa večeras! Zamalo je Bešiktaš poveo protiv Ajaksa, ali je Miči Batšuaji pogodio samo stativu.

18.45 - Počeli su mečesi u Amsterdamu i Donjecku! Od srpskih igrača je na terenu Dušan Tadić.

18.30 - Dobrodošli na Informerov lajv blog utakmica drugog kola grupne faze Lige šampiona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maher

pre 2 godine

Znamo da ste etablirani mediji i da na njemu rade etablirani novinari, ali ne trebaju vam lajvovi za svaku utakmicu. Recimo od 21 čas igraće Kenan Tripije, mislimo da je to mnogo bitnije za čitavu sportsku planetu.

Proo

pre 2 godine

Svaka čast za ovaj lajv, da li ćete raditi i u četvrtak Ligu konferencije kada velikan iz Letonije LASK bude igrao???

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17