• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.10.2021

20:04

DEBAKL ŠIPTARA, A PONIŠTEN IM I GOL! Goleada na Hempden Parku!

Tanjug

Fudbal

DEBAKL ŠIPTARA, A PONIŠTEN IM I GOL! Goleada na Hempden Parku!

Podeli vest

U okviru kvalifikacija za Mundijal, Finska je poražena od Ukrajine 1:2, Grci su savladali Gruziju 2:0, dok je Škotska u uzbudljivom meču slavila portiv Izraela 3:2. Švedska je deklasirala tzv. Kosovo sa 3:0 a istim rezultatom je Irska bila bolja od Azerbejdžana u gostima.

Evropa večeras pomno prati kako će se odvijati dalje kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetskom prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Foto: Tanjug

Tekst potpisa

Vrlo interesantno je bilo u  grupi D u Helsinkiju, gde su domaćini dočekali uvek nepredvidivu reprezentaciju Ukrajine. Goste je odmah na samom početku meča, u 4. minutu prednost doveo Andrej Jarmolenko, koji je u svom karakterističnom maniru šutirao precizno sa ivice šesnaesterca, poslao loptu tik pored desne stative pored nemoćnog golmana Bajera iz Leverkuzena Lukasa Hradeckog. Finci su se brzo vratili i izjednačili rezultat u 29. minutu preko Temu Pukija, da bi Ukrajinci vratili prednost gotovo odmah nakon primljenog, u 34. minutu, nakon fenomenalnog šuta Romana Jaremčuka!

U grupi B, su se sastali domaćin Gruzija i gostujuća reprezenatcija Grčke. Utakmica je završena rezultatom 2:0 za Helene, gol je u 90. minutu postigao Bakasetas, a u 95. minutu Pelkas je postavio konačan rezultat.

Foto: Tanjug

Tekst potpisa

Međutim, mnogo je zanimljivije bilo u Solni gde su Šveđani dočekali gostujuću reprezentaciju lažne države Kosovo, i pobedili rezultatom 3:0. Pokazali su domaćini dosta ubedljivo zašto su glavni konkurenti Špancima za prvo mesto u grupi. Golove su postigli Emil Forsberg u 29. minutu sa bele tačke, nakon opravdano dosuđenog penala, a drugi gol je postigao napadač Real Sosijedada Aleksander Isak u 62. minutu.

Konačan rezultat postavio je Kuaizon, golom u 79. minutu. Tzv. Kosovu je u 57. minutu sasvim opravdano poništen gol Murićija, koji je bio u i te kako očiglednom ofsajdu.

Foto: Tanjug

Tekst potpisa

U derbiju grupe F, Škoti su dočekali Izrealce i priredili goleadu svojim navijačima, a bilo je 3:2. Eran Zahavi je odmah na početku meča zatresao mrežu Škota u 5. minutu, da bi MekGin sjajnim golom u 30. minutu vratio utakmicu u egal. Munas Dabur je nedugo zatim pokazao zašto je jedan od najbolje ocenjenih igrača Bundeslige i odmah nakon primljenog gola, u 32. minutu, vratio je prednost svom timu sjajnim golom. Napadač QPR-a Lindon Dajks, prvo je promačio penal krajem prvog poluvremena, da bi se u 57. minutu iskupio za to i prelepim golom izjednačio konačni rezultat. Konačan rezultat i pobedu Škotima doneo je prvotimac Mančester junajteda MekTominej u 94. minutu i time doneo ogromnu radost domaćim navijačima

U okviru grupe A, u kojoj je i reprezentacija Srbije, Irska je rutinski savladala Azerbejdžan sa 3:0 (2.0)

Ranije danas, odigrana su još dva meča! U prvoj utakmici grupe D, reprezentacija Bosne i Hercegovine je relativno lako savladala reprezentaciju Kazahstana u gostima 2:0 (1:0), dok su utakmici šestog kola kvalifikacija u okviru grupe C Litvanci savladali Bugare rezultatom 3:1 (1:0) 

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

7. kolo

Subota

Grupa D

Finska - Ukrajina 1:2 (1:2)

Puki 29 - Jarmolenko 4, Jaremčuk 34

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Grupa B

Gruzija - Grčka 0:2

Bakasetas 90, Pelkas 90+5

Švedska - tzv. Kosovo 3:0 (1:0)

Forsberg 29, Isak62, Kuaizon 79

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa F

Škotska - Izrael 3:2 (1:2)

Mekgin 30, Dajks 57, MekTominej 94 - Zahavi 5, Dabur 32

Grupa A 

Azerbejdžan-Irska 0:3 (0:2)

 Robinson 7, 39, Ogbene 90

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

FUDBALER VOŽDOVCA UNIŠTIO BUGARE! Bosanci rutinski sa Kazahstanom!
Fudbal

FUDBALER VOŽDOVCA UNIŠTIO BUGARE! Bosanci rutinski sa Kazahstanom!

U prvoj utakmici grupe D u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, Bosna i Hercegovina je relativno lako savladala reprezentaciju Kazahstana u gostima 2:0 (1:0), dok su utakmici šestog kola kvalifikacija u okviru grupe C Litvanci savladali Bugare rezultatom 3:1 (1:0)

09.10.2021

16:55

sledeća vest

Vesti

TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija