• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.N.

14.10.2021

10:21

SELEKTOR HRVATA JASAN! SAMO SRBIJU NE ŽELIM! Dalić bez dlake na jeziku pričao za Informer!  Evo šta je rekao o Piksiju!

Fudbal

SELEKTOR HRVATA JASAN! SAMO SRBIJU NE ŽELIM! Dalić bez dlake na jeziku pričao za Informer! Evo šta je rekao o Piksiju!

Podeli vest

Selektor fudbalera Hrvatske Zlatko Dalić nikako ne bi voleo da se u baražu za Svetsko prvenstvo sastane sa Srbijom, jer se pribojava naše reprezentacije! Navijam da i Hrvatska i Srbija odu direktno na Mundijal, dodaje on

Voleo bih da izbegnem Srbiju u baražu za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine - kaže za Informer selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić.

Foto: reuters

 

Njegovi izabranici trenutno su drugi u grupi H sa dva boda manje od prvoplasirane Rusije i veliki su izgledi da će morati u baraž. Srbija će takođe morati kroz plej-of da traži plasman na SP ukoliko u poslednjem kolu ne pobedi Portugal u Lisabonu.


52 PUTA VODIO JE ZLATKO DALIĆ REPREZENTACIJU HRVATSKE
26 puta je pobedio, deset odigrao nerešeno, a 16 izgubio! Najveći uspeh mu je finale Mundijala 2018. godine

To znači da bi Srbija i Hrvatska lako mogle da u direktnom sudaru odlučuju o putniku u Katar. Dalić priznaje da se plaši tog susreta i želeo bi da izbegne "orlove" ako je to ikako moguće.
- Hajde prvo da razmišljamo kako da odemo direktno. Nas čeka meč sa Maltom u gostima, pa sa Rusijom kod kuće i sa dve pobede hoćemo da se plasiramo direktno na Mundijal. Srbija može da pobedi Portugal u Lisabonu i ja joj to iskreno želim. Nije to nemoguće. Ako bi se, ipak, našli u baražu, onda ne bih voleo da se sretnu Hrvatska i Srbija. Da je Srbija izbacila Škotsku u baražu za prethodno Evropsko prvenstvo, onda bismo bili zajedno u grupi. I tad sam navijao da ne dođe do tog susreta, jer mi je lakše bilo da se nosim sa Škotskom - kaže Dalić za naš list.

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Piksi radi odličan posao

 

Srbija je uvek imala kvalitetne igrače, a selektor Dragan Stojković Piksi odlično ih je uklopio u tim, kaže Zlatko Dalić za Informer.
- Pratim kako igra Srbija, baš sam gledao meč sa Azerbejdžanom i sviđa mi se kako vaša reprezentacija izgleda na terenu. Dosta je dominantna u odnosu na protivnike, čini mi se da Piksi radi baš dobar posao. Kvalitet vaših igrača nije nikad bio sporan, uvek su tu bili odlični pojedinci, ali nisu bili dobro ukomponovani. Sad je sa Piksijem sve došlo na svoje i ne verujem da bi ikom bilo drago da igra sa Srbijom - kaže Dalić.


Hrvatski selektor smatra da "orlovi" poseduju ogroman kvalitet i da ne bi bilo lako izaći na kraj sa njima. Ne dopada mu se ni što bi eventualni susret Srbije i Hrvatske pratile ogromne tenzije i navijački naboj, posebno ako bi se sastali u finalu baraža i direktno odlučivali ko će na Svetsko prvenstvo.


- Srbija ima sjajne igrače, koji nastupaju u odličnim klubovima. Mnogo je njih iz vrha evropskog fudbala i ne bi bilo lako pobediti ih. Baraž je komplikovan, sve staje u te dve utakmice i zbog toga je ogroman pritisak. Na sve to, bilo bi potrebno uložiti dodatnu energiju da susret Hrvatske i Srbije ostane u sportskim okvirima. Da ne ulazimo u detalje, ali zbog istorije odnosa naše dve zemlje, uvek je prisutan i dodatni naboj. Mi smo sportisti i zanima nas samo sportska strana, a strogo fudbalski gledano, bilo bi teško izboriti se sa Srbijom na terenu - ističe Dalić.

Foto: Reuters

 

Njemu se od srpskih reprezentativaca posebno dopadaju Aleksandar Mitrović i Matija Nastasić.
- Video sam i neke nove igrače, koji ranije nisu bili standardni u državnom timu. Ma, svi su dobri, ali ako bih morao nekog da izdvojim, neka to bude Aleksandar Mitrović. U odličnoj je formi, u kontinuitetu daje golove. Takođe, štoper Matija Nastasić odlično izgleda na terenu - zaključio je Dalić.
 

 

 


 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hrvatski indijanci

pre 2 godine

DNA ANALIZA Američki znanstvenici tvrde: Croatan indijanci i hrvatskog su podrijetla!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija