• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.11.2021

00:45

LOŠE, ALI NIJE SVE IZGUBLJENO! Evo zašto će Srbija navijati za Dinamo iz Zagreba! Čeka nas žestoka borba, Belgijanci nam dišu za vratom!

Starsportphoto

Fudbal

LOŠE, ALI NIJE SVE IZGUBLJENO! Evo zašto će Srbija navijati za Dinamo iz Zagreba! Čeka nas žestoka borba, Belgijanci nam dišu za vratom!

Podeli vest

Vesti nisu sjajne posle poraza Crvene zvezde od Midtjilanda (1:0) u Ligi Evrope i remija Partizana protiv Genta (1:1) u Ligi konferencija, ali je Srbija i dalje u igri za direktnog predstavnika u Ligi šampiona

Večiti nisu trijumfovali, ali je Srbija zadržala 12. mesto UEFA rang liste nacionalnih koeficijenata.

Na dobrom smo putu da od sezone 2023/24 imamo pet predstavnika u evropskim takmičenjima. Podsetimo, 11. pozicija donosi direktno mesto u Ligi šampiona, a od 12. do 15. dva predstavnika idu u kvalifikacije za elitu. 

Foto: Starsportphoto

 

Loša stvar tiče se naših konkurenata za 11. poziciju. Srbija ima 29.375 bodova, a Ukrajina nam beži 2.025 bodova, dok je Belgija na 13. mestu smanjila zaostatak na samo 175 bodova.

Genk je izvukao bod protiv Vest Hema, što im je donelo 0.200 bodova, zajedno sa još 0.200 bodova koje je zaradio Gent protiv Partizana, a Antverpen je doživeo debakl od Fenerbahčea.

Nada i dalje postoji, nije sve izgubljeno, ali Zvezda i Partizan u naredna dva kola ne smeju da kisknu. Već na narednom meču Zvezda mora da pobedi Ludogorec u Beogradu, a  Partizan da slavi protiv Flore u Estoniji. Posle toga će lakše da se diše. 

Foto: FK Partizan

 

Posebno ćemo pratiti šta rade Ukrajinci u narednim kolima u Evropi. Šahtjor čeka težak posao, u lošoj situaciji je i Dinamo iz Kijeva, ali bi  Zorija iz Luganska bi mogao da bude problem za Srbiju. Večeras su pobedili CSKA iz Sofije i popravili nacionalni koeficijent. U sledećem kolu gostuje Romi, pa je za nas bitno da vučica slavi. 

Što se tiče Belgijanaca, Briž nema neke velike šanse za prolaz u osminu finala LŠ, pa ćemo navijati za Lajpcig u sledećem kolu, kao i za Dinamo iz Zagreba da u narednom kolu savlada Genk. 

Kad smo već kod želja, bilo bi savršeno kada je i bečki Rapid u poslednjem kolu iznenadi Genk u Belgiji i skinuo ga i sa trećeg mesta koje vodi u Ligi konferencija na proleće.

 

Foto: printscreen/kassiesa.net

 

Ono što se dešava iza nas ne zanima nas previše, ali je važno biti informisan. Švajcarske je na 14. mestu sa 27.675 bodova. Ostali su prilično daleko. Hrvatska je 15. sa 25.400 bodova,  a prvi ispod crte su Česi sa 25.200 bodova, Kipar ima 25.125 bodova, Turska  25.100 bodova, Grčka 24.700 bodova, Danska 24.175 bodova, Norveška 24.000 boda... 

Foto: Starsportphoto©

 

 

 

Ako ostanemo na 12. mestu ili zauzmemo 13. mesto, šampion Srbije će u sezoni 2023/24 kretati iz plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, odnosno imaće zagarantovanu grupnu fazu Lige Evrope. Ako se nađemo na 14. ili na 15. mestu, ko osvoji pehar u Linglong Superligi će u žreb rundu ranije, pa ima zagarantovan plej-of Lige Evrope, odnosno grupnu fazu Lige konferencija. Vicešampion bi u svakom slučaju krenuo u "ligaškoj stazi" u drugom kolu kvalifikacija. Ako završimo ispod 15. mesta, ostajemo na jednom mestu u Ligi šampiona.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

 

 

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku
Društvo

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku

Crkvena opština Vračevska u Lešku je nakon Vaskršnje Liturgije u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, organizovala Vaskršnju Olimpijadu gde su se deca takmičila u više kategorija najjače i najlepše jaje, najlepši crtež, a takmičili su se i u trčanju u kome su učestvovali osnovci, ali i bebe, puzeći do cilja.

05.05.2024

17:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija