• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.11.2021

22:52

SPEKTAKL, A NE DERBI! Praznik za oči na SAN SIRU! Bez pobednika u duelu Intera i Milana!

Tanjug/AP

Fudbal

SPEKTAKL, A NE DERBI! Praznik za oči na SAN SIRU! Bez pobednika u duelu Intera i Milana!

Podeli vest

Fudbaleri Milana i Intera remizirali su u 12. kolu Serije A - 1:1

Godinama rivalitet Milana i Intera nije bio od velike važnosti u borbi za titulu, ali su se vremena u Italiji promenila, a gradski rivali pretenduju na Skudeto ove sezone! Ipak, nakon prvog ovosezonskog derbija boljeg u "gradu mode" nema - 1:1 (1:1). 

Meč na San Siru obeležila je velika količina spornih odluka sa jedne i sa druge strane, a seriju "gluposti" otvorio je Frank Kesi. Vezista Milana srušio je Hakana Čalhanoglua dok je lopta bila u njegovom posedu i poklonio penal Neroazurima. Iskoristio je to Turčin i zdušno proslavio gol protiv bivšeg kluba. 

Foto: Tanjug/AP

Ipak, nije radost Intera trajala predugo. Nikolo Barela srušio je Braima Dijaza, loptu je namestio Sandro Tonali i pogodio Stefana de Fraja koji se spetljao u petercu i matirao Damira Handanoviča. 

Ni tu nije bio kraj haosu u prvom poluvremenu. Fode Balo Ture je loše procenio let lopte koja je stigla do Matea Darmijama, bek Milana srušio je rivala, te je Inter dobio još jedan penal u 27. minutu. Usledilo je novo iznenađenje, pa penal nije šutirao Čalhanoglu iako je prvi pogodio, a odgovornost je preuzeo Lautaro Martine. Ćiprian Tatarušanu pročitao je Argentinca i zaustavio njegov šut. 

Inter je imao još dve šanse u finišu prvog dela igre, ali su se Martinez i Džeko loše snašni i šutirali pored gola. Nakon brutalnog prvog poluvremena, usledila je uspavanka u nastavku, a prva akcija dogodila se tek u 90. minutu. 

Foto: Tanjug/AP

Imao je Frank Kesi šansu da donese ogromnu pobedu Milanu i ispiše novu istoriju italijanskog fudbala, ali se vezista iz Obale Slonovače pošteno obrukao i sa pet metara promašio stopostotnu šansu. 

Serija A, 12. kolo:

Petak:
Empoli – Đenoa 2:2 (0:1)
Di Frančesko 62, Žurkovski 71 – Krišito 13, Bjanki 89

Subota:
Specija – Torino 1:0 (0:0)
Sala 58

Juventus – Fiorentina 1:0 (0:0)
Kvardado 90+1

Kaljari – Atalanta 1:2 (1:2)
Pedro 28 – Pašalić 6, Zapata 43

Nedelja:
Venecija – Roma 3:2 (1:2)
Kaldara 3, Aramu 65p, Okereke 74 – Šomurodov 43, Abraham 45+2

Udineze – Sasuolo 3:2 (2:2)
Deulofeu, Fratesi ag, Beto – Berardi, Fratesi

Sampdorija – Bolonja 1:2 (0:0)
Torsbi 77 – Svanberg 47, Arnautović 78

Napoli – Verona 1:1 (1:1)
Di Lorenco 18 – Simeone 13
Lacio – Salernitana 3:0 (2:0)
Imobile 31, Pedro 36, Alberto 69

Milan – Inter 1:1 (1:1)
De Fraj 17ag – Čalhanoglu 11p

Пласман обезедио SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17