• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.11.2021

09:48

RED JE DA NAM SE SREĆA OSMEHNE! Matijašević: Čeka nas utakmica decenije, kao i protiv Škotske!

Fudbal

RED JE DA NAM SE SREĆA OSMEHNE! Matijašević: Čeka nas utakmica decenije, kao i protiv Škotske!

Podeli vest

Najbolji fudbaleri Srbije igraju protiv Katara u četvrtak od 18.00 časova

Ovaj meč je zagrevanje za utakmicu odluke protiv Portugalaca, kojima gostujemo u nedelju u poslednjem meču kvalifikacija za Mundijal (20.45).

Sportski direktor Čukaričkog, nekada sportski direktor FSS, Vladimir Matijašević za zvaničan sajt kluba je govorio o rezultatima ove sezone, ali se tokoao i "orlova".

Foto: ap photo

 

 Specifična je situacija. Ponovo imamo "utakmicu decenije“, kakva je bila i protiv Škotske, kad smo imali priliku da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Momci sad dobro igraju, želim im uspeh, da se plasiraju na Mondijal, bila bi to velika stvar za sve nas. Bez uspeha reprezentacije, Crvene zvezde, Partizana, Čukaričkog, Vojvodine, Radničkog, svih nas uostalom, nema ni srpskog fudbala. To nam donosi mogućnost da bolje radimo, da prodajemo igrače za veće iznose. Ako ne odemo na velika takmičenja, niko nas neće ni pogledati. Siguran sam da će igrači u Portugaliji dati 300 posto svojih mogućnosti, a ako na kraju i ne uspeju u tom susretu, tu je baraž. Red je da nam se i sreća osmehne, a Piksiju i Diki Stojanoviću, kao i kapitenu Tadiću i ostalim igračima želim sve najbolje - poručio je Mitaješević.

 

Foto: Starsportphoto©

 

Čukarički trenutno zauzima treće mesto na tabeli Superlige Srbije sa 26 bodova - uz sedam pobeda, pet remija i tri poraza! 


- Nisam zadovoljan, ali nisam ni nezadovoljan. Držimo treću poziciju, a naš krajnji cilj je plasman u Evropu. Tu treba i da ostanemo, uz promovisanje mladih igrača i naravno mogućnost da prodajemo igrače. Jeste slično bilo i na početku prošle sezone. Razlika je ta što smo sada doveli mladog trenera, potrebno je još vremena da se on navikne na igrače, oni na njega. Da pojasnim, rezultati uopšte nisu loši, ali iskreno više očekujem od mlađih igrača. Nije nama potrebno da se dokazuju Puškarić, Docić, Mijailović, Belić... Mladi treba više da povuku u narednim utakmicama - poručio je Matijašević koji se dotakao Saše Ilića:

- Zadovoljni smo za sada, on ipak treba da prođe određeni period sa ekipom i naravno pripreme, a tek nam slede one zimske u Turskoj. Treba još malo izbalansiramo ekipu, ali da ona prvenstveno bude sa većim karakterom. Jednostavno, ne mogu mlađi igrači da bude karakterniji od starijih. Odnosno, može tako da bude, ali onda ti stariji igrači mogu da napuste klub. Isto tako, ne možete da primite gol protiv Crvene zvezde ili Partizana, koliko god da ste pre toga dobro igrali, i da se potom ne borite da ne izgubite, kao da je meč u tom trenutku završen. Ili, dešavalo se da povedemo i da pomislimo da je sve gotovo, kao protiv Kolubare u Lazarevcu, ili u prošlom kolu protiv Voždovca. Ekipa treba da bude uvek gladna, da uvek hoće još, da mentalno napreduje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija