• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2021

18:00 >> 22:52

MITROVDAN! SRBIJA JE NA SVETSKOM PRVENSTVU! Bravo Orlovi! Tadić i Mitrović rasplakali Ronalda! /VIDEO/

Tanjug

Fudbal

MITROVDAN! SRBIJA JE NA SVETSKOM PRVENSTVU! Bravo Orlovi! Tadić i Mitrović rasplakali Ronalda! /VIDEO/

Podeli vest

Raduj se Srbijo! Došao je i taj dan! Fudbalska reprezentacija naše zemlje je na Svetskom prvenstvu! Pobedili su Orlovi Portugal sa 2:1 (1:1), posle preokreta i obezbedili direktan plasman na Mundijal

Kakav dan za Srbiju i srpski fudbal! Doživeli smo posle dugo vremena da su fudbaleri Srbije heroji nacije! Piksi je napravio ono što mnogi pre njega nisu! Odveo je našu selekciju na Svetsko prvenstvo!

Fudbalska reprezentacija Srbije je ukrstila koplja sa favorizovanim Portugalom  u nadi da će izboriti odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022! Borili su se naši reprezentativci, ali na kraju je viđen remi i po jedan gol u obe mreže 1:1 (1:1)! Srbija ide u baraž...Katastrofalno je krenulo po Srbiju u Lisabonu! Već u 2. minutu šok za Piksija i njegove izabranike! 

Foto: Tanjug

 

Kiks Nemanje Gudelja pred svojim golom i neverica na licima orlova! Renato Sančez je pogodio za vođstvo Portugalije, a srpskom vezisti je Bernardo Silva prišao s leđa i oduzeo loptu! Nekima se učinilo da je napravljen prekršaj nad Gudeljom, ali ne i sudijama!

Tom prilikom je i selektor Srbije dobio žuti karton zbog prigovora! Ipak, proradio je srpski inat, brzo su se konsolidovali fudbaleri naše zemlje i počeli da prete favoritu! Imali su protiv sebe rezultat i pun stadion, a onda je u 12. minutu fenomenalno šutirao Vlahović, poslao pravu bombu ka golu Portugala, ali je stativa bila saveznik domaćina! 

Foto: Tanjug

 

A onda je kapiten uzao stvar u svoje ruke! Igrao se 33. minut kada je Dušan Tadić uputio sjajan šut sa ivice šesnaesterca, a nemoćan je bio pomalo zbunjeni Patrisio! 

I onda drama u drugom delu! Pritiskala je Srbija svesna da mora pobedi, ali je nekoliko puta mogla da bude i kažnjena! Nisu se predavali naši fudbaleri, izgarali su na terenu i vratilo im se na isteku 90. minuta! Tadić je centrirao, a fenomenalni Aleksandar Mitrović je dao pogodak glavom! 

Šta na kraju reći, osim - bravo momci i hvala vam! 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

PORTUGAL -  SRBIJA 1:1 (1:1)

Stadion: "Da Luž"     Sudija: Danijel Orsato (Italija)

Strelci: Sančez 2, Tadić 33

Portugal:  Patrisio - Kanselo, Fonte, Dijaš, Mendeš - Sančez, Danilo, Mutinjo - Silva, Ronaldo, Žota.

Srbija: Rajković – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković, Gudelj, Lukić, Kostić – Tadić, S.Milinković-Savić – Vlahović

 

TOK MEČA:

KRAJ! SRBIJA IDE NA SVETSKO PRVENSTVO! BRAVO ORLOVI! 

90. GOOOOOOOOOOL! Tadić je centrirao, a fenomenalni Aleksandar Mitrović je dao pogodak glavom! JOŠ SAMO 4 MINUTA DELI SRBIJU OD KATARA! 

89. minut - Luka Jović je u igri umesto Filipa Kostića!

83. minut - Velika šansa! Fenomenalan centaršut Kostića, Mitrović je pokušao glavom, ali nije uspeo da matira Patrisija!

82. minut - Pritisak Srbije! Sve je opasnija naša selekcija... 

79. minut-  Dobar centaršut Kostića, ali Bruno Mendeš je intervenisao ispred Radonjića i od svega korner za Srbiju!

75. minut - Bore se lavovski i jedni i drugi, Srbija ima još nešto više od 15 minuta nade...

Foto: Tanjug

 

70. minut - Žuti karton za Nikolu Milenkovića! Uleteo je Žoti srpski defanzivac i dobio javnu opomenu!

69. minut - Živković je van terena, u igri je Radonjić!

67. minut - Žuti karton za renata Sančeza! Faulirao je Dušana Vlahovića i Srbija je dobila slobodan udarac sa nekih tridesetak metara ...

66. minut - Žuti karton za Strahinju Pavlovića!

65. minut - Uroš Spajić je zamenio Miloša veljkovića, koji nije mogao da nastavi meč!

Foto: Reuters

 

64. minut - Palinja i Bruno Fernandeš menjaju Žoaa Mutinja i Bernarda Silvu.

62. minut - Pokušao je Sančez, ali je Rajković bio siguran! 

60. minut  - Mutinjo je dobio žuti karton zbog starta nad Milinković Savićem sa leđa!

58. minut - Kostić je poslao sjajnu loptu ka Vlahoviću, zakačila je lopta Kansela, ali sudija nije to video, pa nije bilo kornera za Srbiju!

56. minut - Uf! Nije bilo prijatno... Rajković istrčava i interveniše ispred Ronalda!

52. minut - Umalo da  povede Portugal i iskoristi konfuziju u našoj odbrani! Neshvatljivo je reagovao Lukić, pogodio je u leđa Rajkovića, ali na sreću nije se našla lopta u našem golu

46. minut -  Pojavila se informacija da je Mitrović imao problema sa stomačnim virusom i da zato nije počeo meč!

Počelo je drugo poluvreme! Mitrović je u igri umesto Gudelja!

 

Foto: Reuters

 

Kraj prvog poluvremena! Hrabro igra Srbija, ravnopravna je, ako ne i bolja od Portugala! 

45. minut - Posle centaršuta Kostića igrao je rukom Danilo u svom šesnaestercu, ali ništa od penala. Piksi se čuje pored aut linije - Polako, polako! 

Foto: Reuters

 

43. minut - Zatresao je mrežu Vlahić, ali je bio u očiglednom ofsajdu! 

42. minut - Opet Rajković tera navijače da se hvataju za glavu! Lopta mu ispada iz ruku, bilo je opasno! Na kraju izblokiran udarac Mutinja 

40. minut - Dobra kontra Orlova završena je šutem Filipa kostića iskosa sa leve strane, ali samo spoljni deo mreže. Trebao je to biti korner, ali nisu tako mislile sudije! Šteta...

36. minut - Pokušao je Tadić iz slobodnog udarca! Ipak, nije bilo dovoljno dobro! Lak posao za Patrisia!

33.minut - GOOOOOL! Dušan Tadić!!! Fenomenalan šut kapitena Srbije sa ivice šesnaesterca i veliko slavlje za Orlove!

27. minut - Bruno Mendeš je "naseo" na dribling Živkovića i oštro je startovao. Jak udarac u noge ali nije javno opomenut!

24. minut - Više je lopta na polovini domaćina u poslednjih desetak minuta....

20. minut - Lepo igra naša reprezentacija, nije popustila posle prvobitnog šoka! 

15. minut - Dobro sada igra Srbija! 

14. minut - Pokušao je Ronaldo iz slobodnog udarca, ali lopta ide preko gola Rajkovića!

13. minut - Snažan udarac Nuna mendeša! Obranio je Rajković...Požuteo je Nikola Milenković zbog faula na ivici šesnaesterca...

12. minut - KAKVA ŠANSA!  Najbolja prilika za Srbiju! Dušan Vlahović je poslao bombu, ali nažalost stativa je spasila Portugal!

9. minut - Pogodio je mrežu Sergej Milinković Savić, ali je poništen zbog ranijeg prekršaja u napadu! 

Foto: Tanjug

 

8. minut - Žuti karton i za Portugal! Grub prekršaj Kansela nad Pavlovićem i prva opomena za domaćina...

Dobio je Piksi žuti karton zbog prigovora nakon gola! 

2. minut! GOL! VODI PORTUGAL! Kiks Nemanje Gudelja pred svojim golom! Renato Sančez je pogodio za vođstvo Portugalije. Bernardo Silva mu je prišao s leđa i oduzeo loptu...

1. minut - Počeo je susret! Napred Orlovi!

 

20:40- U ovim momentima se intoniraju himne...

 

Foto: Reuters

 

20:21 - Podršku Orlova imaju i od čuvenog Emira Kusturice!

 

 

 

20:17 - Istrčali su fudbaleri Srbije na teren i u ovim momentima se zagrevaju...

 

 

20:11 - Podsetimo, šestorici srpskih reprezentativaca preti suspenzija zbog žutih kartona, a u slučaju da izabranici Dragana Stojkovića budu morali u baraž, neće biti lako Piksiju ako neko od njih "požuti" večeras. Ukoliko Srbija ne pobedi Portugaliju, prvu utakmicu baraža propustiće Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović, Nemanja Gudelj, Nemanja Radonjić, Nemanja Maksimović i Uroš Spajić.

20:01 - Lepu podršku imaju fudbaleri Srbije u Lisabonu!

 

 

19.52 - Selektor Dragan Stojković pred početak meča.

 

 

19:19 - Stigli su fudbaleri Srbije na "Da Luž"...

 

 

 

 

 

19:18- Nije samo Piksi iznenadio! Fernando Santoš ostavio je na klupi Bruna Fernandeša, a šansu od prvog minuta dao Renatu Sančezu.Logično, njima odgovara i nerešen rezultat kako bi zadržali prvo mesto i obezbedili direktan odlazak u Katar...

19:15 - Aleksandar Mitrović, najbolji strelac u istoriji Srbije, ostao je na klupi! Gudelj i Lukić u vezi, SMS sa Tadićem iza Vlahovića, dakle Srbija je sa jednim napadačem!
 

19:11 - Svi u Portugalu veruju da će se njihov tim direktno plasirati na Mundijal! Ronaldo je u nekoliko navrata to i potvrdio! 

 

19:00 - Orlovi su krenuli na stadion! 

 

 

18:51 - Fudbaler Mančester Junajteda Kristijano Ronaldo nikada nije izgubio protiv Srbije u sedam susreta, odnosno ima učinak od četiri pobede i tri remija. Postigao je samo jedan gol! Nadamo se da će ostati na tome i posle večerašnjeg meča...

 

 

18:33 -  Navijači naše reprezentacije već se okupljaju na centralnom trgu Komersio u Lisabonu, koji su "zauzeli", uz istaknute srpske trobojke, a glasno pevaju i patriotske pesme...

Foto: fss

Ovako su u subotu ispred hotela Srbi pružali podršku Orlovima

18:01 - Očekivani sastav sa kojim će Piksi krenuti na Portugal je: Rajković, Milenković, Veljković, Pavlović, Radonjić, Gudelj, Milinković-Savić, Kostić, Tadić, Mitrović, Vlahović.

 

 

18:00 - Dobro veče i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, gde iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča Portugal-Srbiija, koji će odlučiti direktnog putnika za Katar! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Napred Portugal

pre 2 godine

Napred Portugal! Ocekujemo 7 komada u mrezi Vucicjebine!

AS

pre 2 godine

NEMA KALKULACIJA. TREBALO JE TO SA OFANZIVNIJIM SASTAVOM.

Glediša

pre 2 godine

Za Kataaaaaaaaaaar! Spreeeeeeeeeeemniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Rokii

pre 2 godine

Idemo komšije sretno da nešto dobro u ovom sivom regionu .ebo murale 0-2.

Pera

pre 2 godine

Ahahah .. uzeh 30.00 dinara za golcinu u prvih 3 minuta .. . bravo Stojke .. ko ti da si ih pravio .. ahahahha

Kažu

pre 2 godine

Hrvati u fudbalu koriste neke vrađbine, a onda kažu da im pomaže Gospa. Dignut je kreditni rejting Hrvatske i BDP im raste čak 9%, a svi srpski mediji još ćute i za to da Plenković, od Nove godine, diže hrvatsku MINIMALNU platu na 500 evra i po Zakonu se ne sme dati manja! Posle objavljenog Registra hrvatskih Branitelja (Ima i oko 10.000 Srba), objavljen je i Registar hrvatskih otoka u kojem je tačno 1244 ostrva.

LalaizBanata

pre 2 godine

Ма шта је вама људи, што се заносите безвезаријама...! Ми смо држава кошарке и одбојке а не фудбала, који је легло мафије и прања пара...! Ако мене питате то би требало законом забранити... Српски фудбал је срамота за све нас...Играју некиу "татини синови" и мафијашки "пиони" за прање новца... Таленти - немају шансу...! Осим ако тата не пристане да плаћа "данак" (провизију) мафијашима...И тако деценијама уназад...СРАМОТА...! КРИМИНАЛ...УЗ спрегу полтичких моћника и "контроверзних" бизнисмена...Зато смо ту где јесмо...На дну...

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Ove kvalifikacije su potpuni neregularne. Jer je Srbija igrala pred praznim tribinama protiv glavnog konkurenta za prvo mjesto u grupi. A portugal igra pred punim stadionom. Onako kako su pocele kvalifikacije tako su morale i zavrsiti. Pred praznim stadionima. Jedino tako bi bilo pravedno i za sve isti uslovi.

Golcina

pre 2 godine

Kakva samarcina Djilasu i N - jedinici i mentorima, kakva tekma. Kako su vas pljuvali ti sto ste isli dati podrsku u avionu reprez. Djilas ce da pop. Hahahaha.

Ja

pre 2 godine

Bravo momci. Pare u humanitarne svrhe. Hejteri i autosovinisti na aparatima.

Nuclear Vlasta

pre 2 godine

Да ли ће фудбалери милион евра од Вучића дати за болесну децу?

Nuclear Vlasta

pre 2 godine

Вучић је отео из буџета милион евра за фудбалере ако победе Португал, а фудбалери би сада требало да осујете овај срамотни Вучићев потез и новац уплате за лечење болесне деце.

Saradžogla

pre 2 godine

Аух ... Нисам ни засео да гледам утакмицу паде гол! После МИНУТ И НЕШТО! .... Онда сам ређао познате псовке! Пређем на друге тв канале и следећих три сата од беса нисам хтео ни да проверавам стање.Кад моја Радојка спремила воду и шећер са речима ,,да сркнем јер мож' да ме стрефи ...'' ! Шта,изгубили смо са шес' нула? Јок,победили смо! ... Целу ноћ несам спавао да не буде да сам сањао.

tomas

pre 2 godine

Congratulations from Slovakia, this was great victory for Sebia. We're happy to see you in Qatar :)

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija