• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

16.11.2021

11:15

LEGENDARNI HRVAT ZA INFORMER.RS! Srbija i Hrvatska u finalu Mundijala - TO BI BIO SPEKTAKL! Bravo Piksi, bravo Srbijo! To što ste uradili se retko viđa u fudbalu!

ap photo

Fudbal

LEGENDARNI HRVAT ZA INFORMER.RS! Srbija i Hrvatska u finalu Mundijala - TO BI BIO SPEKTAKL! Bravo Piksi, bravo Srbijo! To što ste uradili se retko viđa u fudbalu!

Podeli vest

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević nada se da će reprezentacije Srbije i Hrvatske igrati bar u polufinalu Svetskom prvenstva u Kataru

Srbija se domogla Mundijala golom Aleksandra Mitrovića protiv Portugala (2:1) u Lisabonu, dok je Hrvatska nakon autogola u poslednjem kolu bila bolja od Rusije.

Legendarni Hrvat oduševljen je što su se Orlovi domogli Mudnijala.

Bravo Piksi, bravo Srbijo! 

Zamislite kakva je to ekipa koja se kvalifikuje u poslednjoj sekundi. Verovali su do poslednjeg minuta. Bravo Piksi, bravo Srbijo! 
Miroslav Blažević

- Već je bilo vreme da se Srbija nađe na velikom takmičenje. To što ste uradili je spektakularno, retko viđeno u svetu fudbala. Takav preokret... - kazao je za Informer.rs Mirislav Blažević i nastavio: 

- Zaslužili su! Srećan sam! Ja sam uvek pričao kako naše podneblje daje najbolje i najtalentovanije igrače. Sada je to potvrđeno. Napokon je i Srbija sa Hrvatskom na najvećem sportskom nadmetanju. Svi smo srećni i zadovoljno. Dosta nam je Španaca, Italijana, Nemaca i ostalih standardnih favorita. Vreme je da se i mi malo umešamo u sam vrh.

Foto: Starsportphoto

 

Navijači u Srbiji i Hrvatskoj "poleteli" su posle plasmana na Mundijal. Već pričaju o polufinalu, finalu, a Blažević se nada susretu dve selekcije na Mundijalu.

- Pustite nas da "letimo". Da nisam leteo ne bih nikada poleteo. To bilo bilo senzacionalno. Srećan sam što sam uvek koristio sport da miri ljude. To samo sport može. Bila bi to senzacionalna utakmica, daj Bože da je igramo u polufinal, finalu...

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi bio je najvažnija karika, smatra Ćiro Blažević.

- Piksi je bio veliki igrač, znalac, inteliganten je, zna u svakom času da povuče adekvatan potez. On je bio pravi izbor, odmah sam rekao kada je postao selektor Srbije. Najvažniji čovek jedne fudbalske reprezentacije je selektor. On može sve da preokrene i da zaje**e. 

Foto: Starsportphoto

 

Piksi je sjajno pripremio ekipu za duel sa Portugalcima, nisu pali ni nakon primljenog gola u drugom minutu. To je oduševilo hrvatskog stručnjaka.

- Piksi ima savršenu igračku karijeru, to je jedna odskočna daska. Ima autoritet koji je sam stvorio. On u delikatnim, rastničkim, viteško ratničkim susretima, povlači pravi potez. Zamislite kakva je to ekipa koja se kvalifikuje u poslednjoj sekundi. Verovali su do poslednjeg minuta. Bravo Piksi, bravo Srbijo! 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gipsani

pre 2 godine

Živeo ti nama u zdravlju i dobrom raspoloženju plemeniti čoveče! Što se kaže: ako šta zatreba tu smo!

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Onja tko je bio kucni prijatelj kao sto je zlocinac Franjo Tudjman nema sta da govori o srbskom fudbalu. Gdje njega nadjoste

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Na nekoga tko je donirao u hr. Tudjmanovu stranku koja je izvrsila genocid nad Srbima na citavom prostoru hrvatske, ne bi trebalo gledati ozbiljno a kamoli davati bilo kakvu paznju ma sta 'ljepog' rekao o reprezentaciji Srbije.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zaplenjen duvan u Leskovcu! Krivična prijava osumnjičenima
Istraga u toku

Zaplenjen duvan u Leskovcu! Krivična prijava osumnjičenima

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu podneće krivične prijave protiv trojice muškaraca starosti 60, 54 i 42 godine, kao i protiv četrdesetosmogodišnje žene zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

30.04.2024

15:20

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija