• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

25.11.2021

08:27

SRPSKI ŠAMPION POLAŽE VELIKI ISPIT! Stanković: Ludogorec je meč sezone za nas!

Starsportphoto

Crvena zvezda

SRPSKI ŠAMPION POLAŽE VELIKI ISPIT! Stanković: Ludogorec je meč sezone za nas!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju bugarskog šampiona u okviru 5. kola Lige Evrope, a trener Dejan Stanković najavljuje novi trijumf, koji bi ekipi definitivno obezbedio evropsko proleće

Utakmica protiv Ludogoreca za nas je najvažnija u dosadašnjem delu sezone, poručuje trener Crvene zvezde Dejan Stanković (43)! Šampion Srbije u 5. kolu F grupe Lige Evrope dočekuje bugarskog šampiona, a strateg crveno-belih najavljuje novi trijumf.

Zvezdi je za plasman u nokaut fazu Lige Evrope potrebno da večeras pobedi, kao i da ekipa Midtjilanda ne slavi kod kuće protiv Brage. Nakon četiri odigrane utakmice, lider grupe je Braga sa devet bodova, Crvena zvezda je druga sa sedam, Midjiland ima pet, a Ludogorec samo jedan.
Motivisan

Hoćemo da pobedimo, iskoristimo ovu meč-loptu i prezimimo u Evropi
Aleksandar Dragović, fudbaler Zvezde

Crveno-belima će biti dovoljan samo bod kako bi overili treće mesto i samim tim obezbedili siguran plasman u Ligu konferencija. Ipak, na "Marakani" ne razmišljaju o tom takmičenju, već isključivo o narednoj rundi Lige Evrope.

Sanogo rovit

Trener najtrofejnijeg srpskog kluba Dejan Stanković kaže da o kalkulacijama nije razmišljao, već samo o tome kako da pobedi večerašnjeg rivala.

Foto: Starsportphoto

 



- Ovoj utakmici prilazimo stoprocentno takmičarski. Svi znamo šta pobeda može da nam donese. Na meč s Ludogorecom gledamo kao najbitniji do sada. Kalkulacije i meč Midtjiland - Braga ne mogu da komentarišem, jer prvo treba da pobedimo, pa tek onda da razmišljamo o drugim rezultatima. Moji saradnici mi sigurno u toku meča neće govoriti šta se tamo dešava. Naša komunikacija tiče se naše igre. Da mi jave gde škripi na terenu, a za rezultat druge utakmice nikad dosad ih nisam pitao - poručuje Stanković.

Crvena zvezda neće moći da računa na suspendovane defanzivce Marka Gobeljića i Miloša Degeneka, a neizvestan je nastup i standardnog defanzivnog veziste Sekua Sanoga. Stanković, ipak, veruje da će ostali nadomestiti važne fudbalere.

Foto: Starsportphoto

 



- Sanogo se vratio treninzima, ali videćemo da li će moći da igra 90 minuta. Međutim, čak i ako ne bude spreman, na toj poziciji imamo Njegoša Petrovića, koji je bio fenomenalan u poslednje vreme. Igra s mnogo samopouzdanja, onakav je kakav je bio kada sam došao u Zvezdu. Sa ovakvom igrom može da igra bilo gde - dodaje Stanković.

Bugari bez šestorice standardnihov


Trener bugarskog šampiona Stanislav Genčev na večerašnjem meču neće moći da računa na čak četvoricu povređenih fudbalera. Proteklog vikenda peh su doživeli desni bek Sisinjo i napadač Aleks Santana, pa zbog toga neće biti u sastavu za meč sa Zvezdom. Osim njih dvojice, van stroja su odranije defanzivac Anton Nedjalkov i štoper Žosue Sa. Španac Iginio Marin i Brazilac Kauli nisu ni registrovani za Evropu. Dobra vest za bugarski tim je ta da se od povreda oporavio Kiril Despodov.
- Uprkos problemima, idemo na pobedu protiv Zvezde. Nadam se da ćemo posle meča jedni drugima čestitati trijumf - kaže trener Genčev.


Nikoga se ne plaše

Kladionice su dale veliku prednost Crvenoj zvezdi, verovatno i zbog toga što Ludogorec u Beograd dolazi bez nekoliko veoma važnih igrača (pogledajte okvir). Ipak, iskusni defanzivac crveno-belih Aleksandar Dragović kaže da ih to neće zavarati i da će od starta meča igrati ozbiljno.

- Sada moramo da odigramo koncentrisano svih 90 minuta i više, a ne samo 70, kao u Lučanima za vikend. Ne smemo da dozvolimo da prespavamo uvod utakmice. Hoćemo da pobedimo, iskoristimo ovu meč-loptu i prezimimo u Evropi. Ludogorec je ozbiljna ekipa, bez obzira na stanje na tabeli. Protiv njih sam igrao i kao član Leverkuzena i sećam se da smo gubili 2:0, pa preokrenuli na 3:2. Međutim, nikoga se ne plašimo, izaći ćemo s namerom da slavimo - poručuje iskusni reprezentativac Austrije.

Zvezda zbog suspenzije UEFA večeras neće moći da računa na podršku najvatrenijih navijača. Umesto njih, na tribinama će biti deca do 14 godina.



LIGA EVROPE

5. kolo

Četvrtak

Grupa F

Crvena zvezda - Ludogorec 18.45
Midtjiland - Braga 18.45

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija