• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. Tomković

19.01.2022

10:37

KAŽNJAVAJU SRBIJU KROZ SPORT Rebrača o najvećim zločinima nad sportistima OVO NIJE LJUDSKI

printscreen

Fudbal

KAŽNJAVAJU SRBIJU KROZ SPORT Rebrača o najvećim zločinima nad sportistima OVO NIJE LJUDSKI

Podeli vest

Bivši košarkaš Željko Rebrača i sam je, kao Novak Đoković danas, bio žrtva političkih igara!

Timu košarkaškog kluba Partizan je u sezoni1991./92.  zbog sportskih sankcija prema Jugoslaviji bilo zabranjeno da igra u Beogradu kao domaćin u Evroligi.

I tada, kao i danas u slučaju Novaka i Australije, moćnici su umešali ruke u sport i napravili jedan od najvećih zločina prema srpskim sportistima.

Foto: Starsportphoto

Željko Rebrača

- Ovo je čisto politička stvar, kao što se i te 1991./1992.politika uplela u sport pa zbog sankcija nismo mogli ni jednu utakmicu da odigramo u Beogradu. Oni su Đokoviću prvo dozvolili da uđe u zemlju, a kada je objavio da je dobio vizu zbog medicinskog izuzeća, odlučili su da ga deportuju. Pre godinu dana su mu dali da igra bez problema i čak je njihov ministar pričao kako Novak dobro utiče na razvoj njihove zemlje. Australijanci uskoro imaju izbore i ja mislim da će ovo negativno uticati na ljude iz vlade, iako su oni očekivali drugačiji ishod– kaže Rebrača za Informer.

Bivši košarkaš je pružio veliku podršku srpskom teniseru. Kao neko ko je i sam na svojoj koži osetio ovakvu nepravdu kaže da zna kako se Đoković oseća:

- Sve što su mu uradili mnogo utiče na njegovu psihu. Sport je taj na koji politika često ima uticaj, što je strašno! Kada nama tih devedesetih nisu dali da ni jednu utakmicu odigramo u našoj zemlji osećali smo se katastrofalno. To nije bilo ljudski! Pokušavali su da kazne našu zemlju i kažnjavali su je kroz sport. Đoković sada, i mi tada, bili smo najveći ambasadori Srbije. Kroz košarku, odbojku, vaterpolo, i sada Novaka Đokovića, najvećog sportistu ikada pokušavaju da nametnu svoju politiku. Ali ja verujem da neće ostati na ovome, jer je ovo borba za slobodu.

Foto: REUTERS/Christopher Pike

Novak Đoković

Rebrača smatra da srpski sportisti svojim prkosom, ponosom bez obzira na sve pritiske pokazuju koliko vrede:

- Poslednjih trideset godina Srbi kroz sport pokazuju da su najbolji, posebni! Imamo karakter i unutrašnju snagu i uvek kada idu protiv nas, taj naš ponos i prkos ispliva. Nekada smo i previše ponosni, ali to pokazujemo na ispravan način.

Legendarna generacija Partizana u kojoj je bio i Rebrača te 1991./92. godine izabrala je Fuenlabradu kao mesto u kom će igrati utakmice na „domaćem terenu“. Španci su ih u tom predgrađu Madrida dočekali kao svoje i bodrili ih do fajnal-fora Evrolige. Crno-beli su tada otuputovali u  Istanbulu gde su postali prvaci zahvaljujući čuvenoj trojci Saše Đorđevića u poslednjoj sekundi finala protiv Huventuda.

O najvećim zločinima na srpskim sportom za Informer su govorili i bivši fudbaler Partizana Peđa Mijatović, ali i član legendarnog tima Crvene zvezde Goran Vasiljević


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija