• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

31.01.2022

10:11

BIVŠI IGRAČ FIORENTINE, JUVENTUSA I PARTIZANA PORUČUJE ZA INFORMER: Vlahović sad može do Zlatne lopte!

Twitter printscreen/juventusfc

Fudbal

BIVŠI IGRAČ FIORENTINE, JUVENTUSA I PARTIZANA PORUČUJE ZA INFORMER: Vlahović sad može do Zlatne lopte!

Podeli vest

Valeri Božinov smatra da Dušan Vlahović u dresu Juventusa može da postane najbolji fudbaler na planeti * Samo neka nastavi da trpa golove kao dosad, poručuje Bugarin

Dušan Vlahović bi u Juventusu mogao da postane jedan od najboljih igrača na svetu, pa i da osvoji Zlatnu loptu, poručuje Valeri Božinov za Informer.

Bivši fudbaler Juventusa, Fiorentine i Partizana smatra da je Srbin prelaskom iz Firence u redove torinske "stare dame" napravio fantastičan potez i da će u novom klubu tek pokazati kakav je igrač.

Preporučio ga Fiorentini

Pre nego što je Fiorentina kupila Vlahovića, zvao me je Panteleo Korvino i pitao šta mislim o Dušanu, a ja sam rekao da ga odmah kupe
Valeri Božinov


Vlahović je u petak potpisao ugovor s Juventusom, koji ga je Fiorentini platio 75 miliona evra. Na "Alijanc stadionu" predstavljen je kao velika zvezda i uzeo je broj sedam, koji je pre njega nosio slavni Portugalac Kristijano Ronaldo. Debi prvog strelca Serije A očekuje se narednog vikenda, kada "stara dama" dočekuje Veronu.

Pelcer od Nedveda

Božinov, koji je s najskupljim srpskim igračem svih vremena igrao u Partizanu, veruje da je pred popularnim Ducijem vrhunska karijera.

Foto: Tanjug/AP

 



- Duciju sam pre tri dana čestitao rođendan i transfer. Ispričao sam mu da sam u toku mog boravka u Juventusu bio cimer sa Pavelom Nedvedom, sadašnjim potpredsednikom Juventusa i osvajačem Zlatne lopte. Imao sam sreću da u njegovom domu vidim, dodirnem i poljubim Zlatnu loptu. Rekao sam Dušanu da zamoli Nedveda da i njemu pokaže taj trofej. Samo da ga vidi i dodirne, a kasnije ga možda i osvoji. Nikad se ne zna, u fudbalu je sve moguće. Ducijevo vreme dolazi, ako nastavi da trpa golove kao dosad, što da ne bude najbolji igrač sveta. Mesi i Ronaldo su i dalje neprikosnoveni, ali neće ni oni igrati doveka. Dolaze nove zvezde, a Vlahović je svakako među njima. Želim mu golove, "skudeto", Ligu šampiona i Zlatnu loptu - poručuje Božinov.

Rekao mi je: Božo, za tebe ovde niko nije čuo

 

Valeri Božinov ispričao je i anegdotu iz nedavnog razgovora sa Dušanom Vlahovićem.
- Čuli smo se pre dva-tri dana. Bio je na ručku, ali je našao vremena da mi se javi, što samo govori o tome kakav je momak. Kaže mi: "Božo, ja sam pitao ovde u Juventusu za tebe, a oni mi kažu da te ne znaju." Pitam ga da li je siguran u to. Naravno, šalio se, hteo je da me pređe, svi me tamo znaju - smeje se Božinov.


Harizmatični Bugarin kaže da je Dušan Vlahović još kao klinac mnogo verovao u sebe i da je još tada znao da će postati napadač vrhunske klase.

- Kada je Vlahović došao na prve Partizanove pripreme sa seniorima, imao je nepunih 16 godina. Već tad je govorio da će biti top-igrač i Ibrahimović sa Balkana. Zamislite toliko samopouzdanje dečka od 15 ili 16 godina. Verovao je u svoje kvalitete od prvog trenutka kad sam ga upoznao. Za sve što je rekao bio je u pravu. Pre nego što je Fiorentina kupila Dušana, zvao me je Panteleo Korvino, direktor italijanskog kluba. Pitao me je šta mislim o Vlahoviću i rekao sam mu da nemam apsolutno nikakvu dilemu da treba da kupe i njega i Nikolu Milenkovića. Sve što sam rekao desilo se i nisu pogrešili ni oni ni ja - ističe bugarski napadač.

Prodaju petoricu zbog Srbina

Juventus će večeras do ponoći pokušati da proda čak petoricu fudbalera kako bi nadoknadio novac potrošen na dovođenje Dušana Vlahovića. Na izlaznim vratima torinskog velikana nalaze se ofanzivci koji su u drugom planu kod trenera Masimilijana Alegrija. Navodno, Totenhem bi danas mogao da Juventusu uzme Dušana Kuluševskog i Rodriga Bentankura, a Arsenal vezistu Felipea Mela. Barnli je zainteresovan za Erona Remzija, a Barselona već dugo pokušava da dovede Alvara Moratu.

 

Trenira više od ostalih

Bivši igrač Lećea, Mančester sitija, Parme, Sportinga i još mnogih klubova širom Evrope dodaje da je Vlahović svestan kakav ga pritisak čeka u novom klubu.

- Dušan voli i želi da igra pod pritiskom. U napetim situacijama ima posebnu motivaciju. Srećan sam zbog njega, postao je pravi igrač i čovek, a bio je dete kada smo se upoznali. Ove godine imaće šansu da igra i na Svetskom prvenstvu u dresu Srbije, što će mu biti još jedna prilika da se pokaže na velikoj sceni kao veliki igrač. Nije on slučajno dao toliko golova, momak je koji trenira više od ostalih, ostaje duže na terenu i totalno je posvećen fudbalu. I to nije fraza, nego je zaista tako - dodaje Božinov.
 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija