• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

19.02.2022

07:16

PRVAKU SRBIJE MESTO U LIGI ŠAMPIONA I 15 MILIONA EVRA! Terzić i Vazura o velikom uspehu srpskih klubova na međunarodnoj sceni!

Starsportphoto

Fudbal

PRVAKU SRBIJE MESTO U LIGI ŠAMPIONA I 15 MILIONA EVRA! Terzić i Vazura o velikom uspehu srpskih klubova na međunarodnoj sceni!

Podeli vest

Naša zemlja praktično je obezbedila 11. mesto na rang-listi UEFA, što znači da će u sezoni 2023/24. naš prvak najverovatnije ići direktno u Ligu šampiona, a drugoplasirani će u kvalifikacije za elitno takmičenje

Borba za titulu u fudbalskoj Superligi Srbije naredne sezone biće žešća nego ikad pre jer će prvak ići direktno u Ligu šampiona i zaradiće 15,64 miliona evra! Pobedom u Pragu nad Spartom u prvom meču šesnaestine finala Lige konferencija (1:0) Partizan je zacementirao Srbiju na toliko željenom 11. mestu rang-liste UEFA.

Ta pozicija donosi jedno direktno mesto u grupnoj fazi LŠ i još jedno u kvalifikacijama za elitno takmičenje. Pored toga, jedna ekipa ići će u plej-of za Ligu Evrope, a dve u kvalifikacije za Ligu konferencija.
5 PREDSTAVNIKA

ĆE IMATI SRBIJA U EVROPSKIM TAKMIČENJIMA OD SEZONE 2023/24.

Podstrek za sve

Izvesno je da će Srbija okončati sezonu na 11. mestu, jer je iza Ukrajina, koja nema više predstavnika u evropskim takmičenjima ove sezone. Slede Belgija i Švajcarska, koje od predstavnika imaju Gent i Bazel. Ova dva tima će igrati tek od osmine finala Lige konferencija. Da bi nas izgurali sa 11. pozicije, morali bi da dođu do finala, a da uz to Partizan i Zvezda, koje čekaju mečevi osmine finala Lige Evrope, potpuno podbace u nastavku takmičenja.

Takav scenario teško je ostvariv, pa se čelnici naša dva najveća kluba već pripremaju za najvažniju sezonu u istoriji domaćeg fudbala. Osvajanje šampionske titule naredne godine predstavljaće džekpot, pa ne čudi što generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić i generalni direktor Partizana Miloš Vazura poručuju da će učiniti sve da dođu do pehara.

Terzić kaže da je prezadovoljan činjenicom da su uspesi njegovog kluba doneli korist celokupnom srpskom fudbalu.

- Zvezda je ponosna na činjenicu što je kao motor srpskog fudbala omogućila da od sezone 2023/24. osvajač Superlige ide direktno u Ligu šampiona. To je veliki podstrek za sve klubove, a naročito za nas, jer smo u poslednjih šest godina radom i rastom ekipe postigli velike uspehe koji su omogućili ovoliki skok na UEFA rang-listi - jasan je Terzić.

On ističe da crveno-bele i naredne sezone, baš kao i ove, zanima isključivo titula, iako trenutno zaostaju pet bodova za vodećim Partizanom.

Mrkela: Još ćemo se pojačati

 

Liga šampiona nas zanima svake godine, a ne samo od sezone 2023/24, kaže za Informer sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.
- Verujem da ćemo imati ozbiljnu borbu za titulu, kao i do sada. Ako pričamo o Crvenoj zvezdi, mi smo već pokazali da imamo visoke ciljeve. I dalje ćemo se pojačavati i praviti tim sposoban da se plasira u Ligu šampiona. To nas inače zanima, a ne samo od sezone 2023/24. Svakako, nije mala stvar biti na 11. poziciji, bolji smo od mnogih zemalja koje imaju jače budžete od naših klubova - kaže Mrkela.


- Imamo velike ambicije da ove godine odbranimo duplu krunu i da sledeće budemo šampioni i priredimo našim navijačima nekoliko sezona redovnog takmičenja u Ligi šampiona. Verujemo da će drugi moći da nas prate i da će srpski fudbal postati jedan od prepoznatljivijih u Evropi - zaključuje Terzić.

Biće poštena borba

IVICA ILIEV

Ovakav uspeh godinama je delovao nezamislivo. Sad mi je želja da učinimo sve što možemo da ostanemo na tom nivou. Da ne budemo samo blesak. Zamislite da se neki naš klub, osim Zvezde i Partizana, plasira u grupnu fazu Lige konferencija i legne mu na račun četiri miliona evra. Većina nema toliki budžet na godišnjem nivou.

 

Generalni direktor crno-belih Miloš Vazura ponosan je na uspeh koji je Partizan napravio, čime je doprineo velikom skoku srpskog fudbala u Evropi.

- Nismo ni svesni šta smo napravili. Ta 11. pozicija pokazuje da se radi dobro, pošto smo iza sebe ostavili neke mnogo moćnije lige. Sad je važno da se prepozna trenutak i da se učini sve da klubovi nastave tim putem. Tu mislim na infrastrukturu, na ulaganje u sport. Dosad su u Evropi uglavnom igrali Partizan i Zvezda. Sad će konačno i neki drugi klubovi imati priliku da se izbore za grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja - ističe Vazura.

Veruje da će se klubovi u Srbiji naredne sezone pošteno boriti za titulu kako bi se domogli Lige šampiona.

- Očekujem poštenu borbu, bez obzira na to što će ulog biti ogroman. Verujem da će se svi dodatno pojačati. Nego, da mi najpre osvojimo titulu ove sezone i igramo kvalifikacije za Ligu šampiona, pa ćemo se onda fokusirati na sledeću sezonu - poručio je Vazura.

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija