• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

27.02.2022

07:00

USIJANJE! NAJVEĆI MEČ SRPSKOG FUDBALA NA "MARAKANI"! Večiti derbi na sve ili ništa!

Starsportphoto

Fudbal

USIJANJE! NAJVEĆI MEČ SRPSKOG FUDBALA NA "MARAKANI"! Večiti derbi na sve ili ništa!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana imaće u nedelju (18.00, RTS 1, Arena 1 premium ) na "Marakani" 166. prvenstveni okršaj, a to je meč koji bi mogao da odredi sezonu i za jednu i za drugu ekipu

Crvena zvezda mora da ide na sve ili ništa, za razliku od Partizana koji nema potrebu da se zaleće. Mogao bi ovo da bude još jedan derbi koji se pamti, prelomna tačka sezone.

Crveno-beli bi eventualnim trijumfom u meču 24. kola prišli na dva boda zaostatka za Partizanom i tako bi se u potpunosti vratili u borbu za titulu. S druge strane, ekipa Aleksandra Stanojevića bi pobedom otišla na čak plus osam, čime bi trka za zvanje šampiona Srbije bila najverovatnije gotova.

Remi bi svakako više odgovarao gostujućoj ekipi, s obzirom na to da je trenutna razlika između dva najveća srpska kluba pet bodova u korist Partizana, a do kraja ima još 14 kola.

Navijači bitan faktor

Veći pritisak biće na igračima Crvene zvezde. Oni imaju imperativ pobede, pošto se samo trijumfom vraćaju u trku. Štoper Aleksandar Dragović (30) kaže za Informer da jedva čeka derbi.

Foto: Starsportphoto

 



- Još na pripremama smo se dogovorili da ćemo svakoj utakmici pristupiti kao da je odlučujuća i najbitnija. Kao što nam je pre derbija meč s Proleterom bio najvažniji, tako ćemo i sada pristupiti. Naravno, prisutne su jače emocije, danima razmišljamo o tom meču i jedva čekam da istrčimo na teren. Očekujemo i veliku podršku naših navijača i smatram da je prednost što igramo pred njima. Dugo sam zamišljao taj trenutak i ne mogu da dočekam početak utakmice - poručuje austrijski reprezentativac.

Vezista aktuelnog šampiona Gelor Kanga (31) ubeđen je da će njegova ekipa ostvariti trijumf nad najvećim rivalom.

Foto: Starsportphoto

 



- Dugo smo iščekivali ovaj meč, uvek smo imali u glavi da se bliži derbi. U zaostatku smo za rivalom i to je samo još jedan motiv da ostavimo poslednji atom snage na terenu kako bismo ih savladali. Igramo na našem terenu, a to je velika prednost, znajući kako naši navijači mogu da nas poguraju. Dobar smo tim i ubeđen sam da ćemo u nedelju to i pokazati - poručuje reprezentativac Gabona Kanga.

Popović: Biće prozivki, ali spreman sam

 

Golman Partizana Aleksandar Popović prvi put će na "Marakani" braniti u večitom derbiju. Njegov prethodnik na golu Partizana Vladimir Stojković uvek je bio neprijateljski dočekan na tom stadionu, a Popović je spreman na prozivke.

- Stojke je veličina i legenda, mnogo veća nego što sam ja. Očekujem da će biti zvižduka, dobacivanja, ali probaću da se isključim i fokusiram samo na igru. Pripremamo se isto za najveću utakmicu u našem fudbalu. Međutim, za nas je svaka bila finale, tako da ću se pripremati kao za svaku do sada - poručuje popularni Pop.


S druge strane, u Partizanu su ubeđeni da već u nedelju mogu maltene da okončaju borbu za titulu. Vezista Saša Zdjelar (26) poručuje da je bez ikakve dileme njegova ekipa trenutno najjača u Srbiji i da će to na "Marakani" dokazati.

Foto: Starsportphoto

 



- Svaki derbi je posebna utakmica za sve nas. Lično jedva čekam taj meč, jer je derbi jednom u šest meseci. To je najveća utakmica našeg fudbala, svi je jedva čekamo i to će biti nešto što će odlučiti mnogo stvari u ovom prvenstvu. Idemo tamo sa pet bodova prednosti i u ovom delu prvenstva smo pokazali da smo najbolji tim u državi - poručuje Zdjelar.

Dati sve od sebe

Najbolji strelac i udarna igla Partizana Rikardo Gomeš (30) kaže da je spreman na uzavrelu atmosferu na najvećem srpskom stadionu.

- Neće nas ništa iznenaditi. Igraćemo pred punim stadionom, samo moramo da zadržimo čist um i da budemo pametni. Kao i uvek, da damo 100 odsto od sebe. Utakmica je izuzetno važna, ali moramo je gledati iz ugla da i ta pobeda vredi tri boda kao i ostale. Suparnički tim je dobar, ali verujem u našu snagu - zaključuje napadač sa Zelenortskih Ostrva.
 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija